Oplev Provence og det charmerende bagland: Markedsdag i Forcalquier

Mandagsmarkedet i Provence bagland, Forcalquier, tres charmante.

Bjergbyen Forcalquier, der er særligt kendt for skønne ugentlige markeder, er et oplagt sted at besøge på en ferie i Provence. Hver mandag samles handelsmænd på Place Du Bourguet, hvor der kan købes alle mulige former for lokale delikatesser og varer. Fra bunden af denne gamle Provence handelsby transporterer en hestevogn de mest udmattede rejsende ad små veje op til byen centrum, der ligger omtrent femhundrede højdemeter over jorden. På vejen passeres de første boder, hvor handlende føler på og dufter til vin og specielle sæber, inden den rette pris findes mellem køber og sælger.

Mane, Forcalquier, Provence, France: picturesque ancient alley in the old town with plants and flowers

Mane, Forcalquier, Provence, France: picturesque ancient alley in the old town with plants and flowers

Afstanden mellem boderne mindskes i takt med at man nærmer sig byens centrum, og på Place du Bourgue går de handlende skulder ved skulder imens de fristes af de lokale varer. Mandagsmarkedet i Forcalquier er et af de største markeder i Provence-området, og det er især kendt for at have et stort udvalg af økologiske og lokalproducerede varer. Det er muligt at finde alt fra tekstiler, kurve og velduftende sæber til delikatesser som nougat, spegepølser, oste og selvfølgelig de lokale vine fra gårdene, der omkranser bjergbyen og dens knapt femtusinde indbyggere.

Aix-en-Provence, France - July 09, 2016. Avenue with trees and people in Aix-en-Provence, a lively town in the French countryside. In Bouches-du-Rhone department, Provence region, southeastern France

Aix-en-Provence, France – July 09, 2016. Avenue with trees and people in Aix-en-Provence, a lively town in the French countryside. In Bouches-du-Rhone department, Provence region, southeastern France

Aix en Provence. Provence´s middelalder hovedstad og kulturby

Omkring fyrre minutter nord for Marseille ligger Aix en Provence. Denne smukke by, der er fyldt med prægtige springvand, hyggelige gader og åbne pladser, har i løbet af middelalderen fungeret som hovedstaden for Provence, før det endeligt i slutningen af 1400-tallet blev en del af Frankrig. I dag bliver Aix kaldt for Provences kulturhovedstad og er samtidig en stor universitetsby. Derudover er denne smukke sydfranske by kendt for sine utallige springvand, der pynter i byens travle gader. Et af disse springvand er Fontaine de la Rotonde, som står i byens centrum er fra midten af det 19. århundrede. På pladsen rundt om det store springvand ses et par fine statuer og mindesmærker fra blandt andet de børn, der mistede livet under 2. Verdenskrig. Oplev statuen af den franske maler Paul Cézanne (1839-1906), der var født og boede i Aix en Provence – den franske kunstners atalier, der ligger lidt nord for byens centrum og den gamle by, er også et besøg værd. Ved Fontaine de la Rotonde starter byens smukke strøg, Cours Mirabeau, der har den gamle bydel på strøgets nordlige side og den nyere bydel på den sydlige. Tag en spadseretur i platantræernes skygge ad dette knapt 500 lange strøg, hvor der både er spændende butikker og caféer at finde – heriblandt Paul Cézannes yndlingscafé, Brasserie Les deux Garçons.

Provence skal opleves

Provence byder på det hele, og det virker som om solen altid skinner i dette område. De sydfranske byer rummer både afslapning, kultur og historie. Uanset om du leder efter spændende markeder, teater, kunst eller blot et lille cafébord til at nyde din Café au lait ved, kan du finde det i de provensianske byer omgivet af smuk natur og god vin – voilá!

Mere charme fra Provence ?

Se også denne lille livsbekræftende artikel også fra Provence´s kyst.

Besøg Frankrig

Provence overlever alt

 

Og et af de mest populære “rejsekurser” de franske vindistrikter, der er også en oplagt bilferie.

Franske vindistrikter fra Alsace til Languedoc

 

Franske vine til frække priser

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler