Paragliding i ultrahøje Nepal

Paragliding  i Pokhara, Nepal ? Hvorfor?  Fordi det er muligt.

Paragliding er den helt store attraktion i Pokhara i Nepal, og efter at have prøvet det, er det nemt at forstå, hvorfor folk forelsker sig i dette store adrenalinkick. Efter at have set de snedækkede bjergtoppe i frøperspektiv måtte det næsten være på tide, at komme deropad til dem.

Paragliding Nepal

Da jeg ankom i Pokhara i storslåede Nepal, havde jeg hørt om paragliding, denne ekstreme måde at nyde naturen på, og uden helt at vide, hvad det var, lød det som noget der skulle prøves. De tågede forestillinger om, hvordan sådan en tur foregår bliver dog hurtigt meget klare. Når man går rundt i Pokhara, er der langs hele Lakeside fyldt med udbydere til sådan et eventyr, og hvis man kaster et blik mod himlen midt på dagen, er det næsten umuligt ikke at få øje på de utallige paraglidere, der hænger så fint deroppe – det skulle jeg prøve.

Når man har fundet sin udbyder af paragliding og bestilt – sørg for at turen ikke ligger på din sidste dag i byen; turen kan blive udsat på grund af de omskiftelige vejrforhold – er det bare om at sikre sig at man også er mentalt og fysisk klar til det. Jeg valgte at spiste en meget beskeden morgenmad for at være på den sikre side.

Paragliding Nepal

Med skælvende knæ blev jeg samlet op, og kørt den halvlange tur opad en smal bjergvej. Mit første møde med paragliding er lige om lidt. Med de mange og ivrige chauffører, der alle gerne ville kom først op til de bedste parkeringspladser, er det på sin vis allerede her eventyret starter. Jeg har dog en tro på at de, efter at have kørt denne tur 3-4 gange om dagen, hver dag, har styr på det.

I Pokhora paraglides der hele tiden. Du er den næste. Klar ?

Ankomsten til platformen for paragliding i Pokhara er en speciel oplevelse, og der er konstant afgange ud over skråningen. Lige så snart én er væk, kommer en ny og lægger sin skærm klar. Derfor kan det også virke lidt hektisk når man selv skal afsted, men de ansvarlige er utroligt professionelle og har styr på det de laver. Og pludselig hænger man dér midt i luften, og kan ikke andet end at nyde den lette susen, den friske luft og den fantastiske udsigt. De har en utrolig kontrol over skærmen, som styrer retningen, og der er noget nærmest meditativt over følelsen af ubekymret at følge med vinden. Den halve time i luften forsvinder alt for hurtigt. Det er en oplevelse med ultimativ paragliding,  jeg ikke ville være foruden.

Rejs til Nepal

Se også:

Pokhara, sidste stop før Himalaya’ s højder

Er du klar til adrenalin producerende adventure rejseoplevelser ?

https://www.traveltalk.dk/eventyret-i-den-morke-grotte-i-vietnam/

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler