Palawan – den smukkeste ferieø i Sydøstasien ?

Palawan, den smukkeste trope ø i Sydøstasien? Der er 1.780 tropeøer omkring Palawan

Palawan er den største af de filippinske øer og et perfekt ferie rejsemål. Her er også nærmest ubegrænsede muligheder for en spændende dykkerferie.  Her er så mange muligheder for en ferie generelt. Palawans natur og størrelse er nærmest overvældende. Halvdelen af øen består i øvrigt af ørkenområder, der stadig er ubeboede og uberørte. Resten af den enestående ø er mest dyb jungle, bjerge og så de hvide sandstrande, der giver adgang til masser af vandsport fra snorkeldykning til scubadiving. En smuk verden under havoverfladen og en stor attraktion for Palawan. I 2007 kårede National Geographic Traveler Magazine øen til den bedste og flotteste ø-destination i den sydøstasiatiske region – Øen fik samtidig en 13. plads på verdensplan. Palawan er en relevant mulighed for en eventyrlig ferie, med eller uden dykning.

Palawan provinsen har ikke mindre end 1.780 øer

Foruden selve øen består Palawan-provinsen af 1,780 øer, der ligger i den vestlige del af Filippinerne. Selve øen er er blevet kendt som “Den sidste økologiske bastion på Filippinerne” på grund af øens fantastiske og velbevarede landskaber og høje biodiversitet, også i havet omkring øerne. Det gør en dykkerferie herude til en fantastisk oplevelse.

Fillipinerne Peacock-Pheasant

Den sjældne Peacock-Pheasant viser sig lidt frem, god stil !

Palawans nordlige del med el Nido og Taytay

Øens nordlige del af præget af landskaber med smukt, klart vand, hvide strande og utallige plante- og dyrearter. Det er også i den den nordlige del af øen, at El Nido og Taytay ligger, som er øens mest besøgte naturområder. El Nido er også en national naturpark.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

El Nido Marine Reserve Park

El Nido Palawan ligger 238 kilometer nord for Palawans vigtigste by Puerto Princesa og ca. 450 km fra Manila; Det er her du finder El Nido Marine Reserve Park. Med et areal på 96.000 hektar er El Nido Marine Reserve Park et berømt natursted.  Parken er rig på varierede økosystemer som regnskov, mangrove, utrolige hvide sandstrande, koralrev og kalkstensklipper. El Nido har en spektakulær natur og beskytter forskellige former for dyreliv. Du vil helt sikkert nyde de utallige  forskellige og farverige fisk.  Dykkere vil også kunne se Manta , som er en almindelig syn der og de sjældneste pattedyr som Søko eller “dugong”.

Desuden smukke vandfald. I junglen lever mere end 100 forskellige fuglearter, som også er med til at gøre øen til en smuk trope destination. El Nido betyder fuglereden. Flere danske rejsebureauer tilbyder ture til El Nido.

Puerto Princesa Palawan subterranean underground river in Philippines

Paradis bugten i Filippinerne, her begynder din dykkerferie

Puerto Princesa City er som nævnt hovedstaden  i provinsen Palawan. Byens befolkning er ca. 170.000.  Byen er kendt for sine meget seværdige krokodille-farme, undergrundsfloder  i grotter og dykkersport.

Dykkerferie mulighederne på Palawan er superbe!

Her kan du udforske Palawan og udfolde dine dykkertalenter eller lære at dykke via PADI eller andre, se f.eks.  dette dykkercenter. Se dykkerferie muligheder her og andre dykkercentre, som også tilbyder dykkerundervisning.

Topdykkersteder som Puerto Princesa

Tager du på dykkerferie til Palawan, bliver det lidt svært at vælge, hvor du vil dykker fra, men du kan jo bare vælge et langt ophold 🙂
Top dykkersteder på Palawan omfatter bla. Puerto Princesa, El Nido, Coron Island og Tubbataha Reef. På  Palawan kan man forvente vandtemperaturer fra 26-30˚C) og sigtbarheden er utrolig. Ved områder som Tubbataha Reef dykkes via et liveaboard dykkerskib, mens de andre dykkersteder tilbyder landbaseret dykning. Overalt i Filippinerne, er dykning normalt fra en bangka, som er en kano eller motorbåd med to stabiliserende udliggere. Palawan’s regntid er i juni til december med juni til oktober som de vådeste måneder. Det er stadig sikkert at besøge i regnfulde måneder, især når man holder lidt øje med tyfon prognoserne.

 Palawan Front beach with longtail boats in El Nido

Klar til dagens dykning eller “bare” en tur på havet “old style”? Palawan stranden med longtail boats ved El Nido

Dykning ved Puerto Princesa og El Nido

Puerto Princesa ved hovedstaden på øen (se kortet)  og El Nido ligger i bugter og er gode til nye dykkere. Den bedste tid til at rejse hertil er fra maj til november, da sigtbarheden da er bedst på omkring 20 meter. På El Nido, vil du kunne få adgang til Bacuit Archipelago og dens fantastiske kalksten holme og strande i verdensklasse. Et dykker højdepunkt her er en 40 m tunnel på Dilumacad Island, som vil lokke mere erfarne dykkere. Dyk fra Miniloc Island er også relevante for alle.

Palawan, Philippines

Dykkerbåd med pirate flag in El Nido, Philippines

Vragdykning ud for Coron Island ved nordlige Palawan

De dykkere med interesse for en dykkerferie med vragdykning kan lave en beeline for Coron Island ved den nordlige spids af Palawan. Mange japanske skibe gik ned i Coron Bay under Anden Verdenskrig, og skibsvragene er ganske spektakulære. Nogle skibsvrag kan dykkes af begyndere, men andre kræver erfaring og korrekt certificering, før det er målet for din dykkerferie. Dyk Coron Island i december til marts, hvor synligheden i vandet skal være op til 15 meter. Ud over vragene skal du sørge for at dykke på Barracuda Lake. Det er en sø i et vulkansk krater, der har både ferskvand og saltvand, og der er endda en dyb hule, der kan være tilgængelig for tekniske huler dykkere. Kræver særligt certifikat.

Puerto Princesa, Palawan underjordisk flod og grotte

Dykkerferie med anderledes oplevelser! Puerto Princesa, underjordisk flod og grotte, her kan du dykke teknisk grotte dykning eller bare besøge på en udflugt i båd 🙂

Tubbataha Reef Natural Park på UNESCO World Heritage listen og fantastisk dykkerferie med koralrev dykning

Sidst men ikke mindst foreslår vi  på Palawan, Tubbataha Reef Natural Park, som dykkerferie og dykker site. Tubbataha Reef Natural Park blev erklæret som et UNESCO World Heritage Site i 1993. Tidsvinduet for at dykke på Tubbataha Reef, som er 81 km (130 km) fra Palawan, er kun tre måneder  fra marts til juni. Flere liveaboard dykkerskibe besøger hyppigt disse rev, der består af to store atoller og Jessie Beazley Reef. Dykning her er i verdensklasse med drop-offs, koralhaver, kanaler og masser af store marine fisk liv. Sigtbarheden kan strække op til 40 m!

"<yoastmark

PADI dykkerundervisning er repræsenteret på Palawan flere steder, så du kan trygt videreuddanne dig eller tage dit første dykkercertifikat her.

Andre rejsemål med god dykning?

  • Gå til vort store afsnit om dykkerferie her
  • Et andet dykkerejseforslag kunne være Cozumel i Mexico.

Cozumel, Mexico´s største ø: Perfekt for dykkerferie, beach & sun

Boracay er et andet godt bud

 

Boracay er et rent trope paradis

Filippinerne som rejsemål

Filippinernes truede fauna og flora

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler