Filippinernes truede fauna og flora

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Filippinernes truede fauna og flora: Kan den filippinske ørn reddes?

Filippinernes truede fauna og flora berører os alle. Her et af de utroligt smukke koralrev har noget af verdens mest unikke og samtidigt mest truede natur og ikke mindst truede dyrearter. 90% af regnskove er allerede væk, men man passer på den del, der ligger i utroligt smukke nationalparker med bla. den ekstremt sjældne lokale ørn, en af verdens største. Det er værd at notere sig, når man rejser i eksotiske lande, at naturen, vi elsker at besøge, ofte er under betydeligt pres, uanset hvor paradisisk den måtte tage sig ud. Filippinerne gør i disse år selv en betydelig indsats hjulpet af internationale organisationer og frivillige naturelskere. Ferieøen Boracay var lukket i 6 mdr. pga. for dårlig infrastruktur med havforurening, men er nu genåbent med masse miljøkontrol  mv. Det er nu et af de skrappest regulerede natursteder i Asien. Det kan lade sig gøre.

Filippinernes truede fauna og flora, her et af de utroligt smukke koralrev

Filippinernes truede fauna og flora, her et af de utroligt smukke koralrev

For Filippinernes vedkommende så koncentrerer problemerne sig om de såkaldte Vestlige Visayas øer (Panay Negros, Masbare, Cebu m.fl), men ikke udelukkende her. Filippinerne har over 7.000 skønne øer. De har noget af den mest enestående koncentration af sjældne dyr og planter i verden.

Flere øer herunder Cebu har mistet næsten al skov. Disse øer er på top 10 over verdens mest truede områder med værdifulde og sjældne dyrearter, der er på randen af komplet udryddelse. Der er masser af natur stadig at se og nyde. Der er enestående jungle og nogle af de smukkeste strande, men verden må stå sammen for at sikre fremtiden for disse truede dyre- og plantearter.

Philippine Eagle eller den abe spisende ørn er en yderst sjælden dyreart idag. Kun 400 par tilbage. Filippinernes truede fauna og flora

Philippine Eagle eller den abe spisende ørn er en yderst sjælden dyreart idag. Kun 400 par tilbage. Filippinernes truede fauna og flora

Vi kan alle bidrage til at redde de sjældne dyr i Filippinerne

For at holde liv i biodiversiteten er det afgørende, der bliver gjort en stor indsats. Vi kan alle give et bidrag. En af de organisationer, der gør mest for at bevare mangfoldigheden i naturen og sikre dens naturlige bæredygtighed er Philippines Biodiversity Conservation Foundation. Bla. med engelske midler gør man  et kæmpe arbejde for naturen, og indirekte for os andre, der gerne på en hensynsfuld rejsemåde vil se noget af den næsten guddommelige natur, Filippinerne byder på. Det er muligt med Traveltalks partnere at rejse til flere af de smukkeste øer. En uforglemmelig naturferie venter.

Puerto Princesa Palawan subterranean underground river in Philippines

Puerto Princesa Palawan  i Filippinerne

Links til Filippinerne

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler