Filippinernes truede fauna og flora

Scroll

Står Filippinerne´s  unikke natur til at redde ?

Filippinerne har noget af verdens mest unikke og samtidigt mest truede natur og ikke mindst truede dyrearter. 90% af regnskove er allerede væk, men man passer på den del, der ligger i utroligt smukke nationalparker med bla. den ekstremt sjældne lokale ørn, en af verdens største. Det er værd at notere sig, når man rejser i exotiske lande, at naturen, vi elsker at besøge, ofte er under betydeligt pres, uanset hvor paradisisk den måtte tage sig ud.

dykkerferie-philippines

For Filippinernes vedkommende så koncentrerer problemerne sig om de såkaldte Vestlige Visayas øer (Panay Negros, Masbare, Cebu m.fl), men ikke udelukkende her. Filippinerne har over 7.000 skønne øer. De har noget af den mest enestående koncentration af sjældne dyr og planter i verden.

Flere øer herunder Cebu har mistet næsten al skov. Disse øer er på top 10 over verdens mest truede områder med værdifulde og sjældne dyrearter, der er på randen af komplet udryddelse. Der er masser af natur stadig at se og nyde. Der er enestående jungle og nogle af de smukkeste strande, men verden må stå sammen for at sikre fremtiden for disse truede dyre- og plantearter.

Philippine Eagle or the Monkey-eating Eagle is a very rare bird in the world.

Philippine Eagle eller den abe spisende ørn er en yderst sjælden dyreart idag. Kun 400 par tilbage

Vi kan alle bidrage til at redde de sjældne dyr i Filippinerne

For at holde liv i biodiversiteten er det afgørende, der bliver gjort en stor indsats. Vi kan alle give et bidrag. En af de organisationer, der gør mest for at bevare mangfoldigheden i naturen og sikre dens naturlige bæredygtighed er Philippines Biodiversity Conservation Foundation. Bla. med engelske midler gør man  et kæmpe arbejde for naturen, og indirekte for os andre, der gerne på en hensynsfuld rejsemåde vil se noget af den næsten guddommelige natur, Filippinerne byder på. Det er muligt med Traveltalks partnere at rejse til flere af de smukkeste øer. En uforglemmelig naturferie venter.

Puerto Princesa Palawan subterranean underground river in Philippines

Puerto Princesa Palawan  i Filippinerne

Links til Filippinerne

Kort oversigt

Populære rejseartikler