Sverige åben igen!

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Er Sverige åben igen for alle?

Sverige åben igen for alle snart. Ja alle danskere i det mindste, der er Corona fri. Få alle detaljerne her.
Fra den 26. juni lempes rejsevejledningerne, og Udenrigsministeriet i Danmark fraråder ikke længere alle ikke-nødvendige ture til Sverige. Det betyder, at du igen kan rejse til Sverige og opleve alt det du har længtes efter i det store land. Rejsevejledningerne kan ændres med kort varsel, og vi anbefaler klart derfor et besøg på myndighedernes hjemmesider inden turen for at være bedst mulig oplyst om de aktuelle anbefalinger og regler for ind- og udrejse.

DTF Travel, i Sverige

Kan du rejse i hele Sverige fra slut juni 21?

Ja hele Sverige er åben på før-Corona betingelser, men altid god ide at have sit pas eller anden ID med til Sverige uanset hvad.

Hvad er de svenske myndigheders krav ved indrejse?

Fra og med den 31. maj ophæves kravet om at fremvise en negativ COVID-19 test som hovedregel ved indrejse fra Danmark, Norge, Island og Finland. Kravet om at fremvise en negativ COVID-19 test vil fortsat gælde for indrejsende fra resten af ​​Europa. Dette gælder som hovedregel for udenlandske statsborgere som er over 18 år. Der er undtagelser for blandt andet ”presserende familieforhold”, svenske statsborgere og godstransport.
Fra den 26. juni fraråder Udenrigsministeriet i Danmark ikke længere alle ikke-nødvendige ture til Sverige, herunder fritidsrejser og besøg hos venner. Frem til da gælder skærpede rejsevejledninger. Bemærk, at rejsevejledningerne kan ændres med kort varsel.

Hvad nu, hvis jeg er vaccineret begge gange og ikke er dansk statsborger?

Er Sverige åben for  2 gange vaccinerede. Lempelser for personer der er færdigvaccinerede. Færdigvaccinerede borgere der er bosat i EU eller Schengen omfattes ikke af kravet om at skulle fremvise et negativt testresultat ved indrejse. Læs mere på coronasmitte.dk om, hvad der gælder for færdigvaccinerede personer, og hvad der gælder for at blive betragtet som færdigvaccineret.

Er du nu længere ventetid ved indrejse eller kortere?

Den burde blive kortere. Lige nu gælder (26.06.21):
“Udformningen af indrejsekontrollen bestemmes af de svenske myndigheder og vi (Oresundsbron) følger disse. Vi har ikke indflydelse på beslutningen, men vi har en løbende dialog med det svenske politi for at gøre hvad vi kan for at forsøge at forbedre situationen.
Vi beder alle som har mulighed for at køre uden for myldretidstrafikken (hverdage kl. 15-19) mod Sverige om at gøre dette, for at lette trafikken for dem som behøver at køre på dette tidspunkt. På den måde spreder vi trafikken ud på flere timer.
Antallet af åbne baner i betalingsanlægget er begrænset på politiets anmodning, så de kan håndtere flowet med de ressourcer de har til rådighed. For at hjælpe med at reducere køtiderne i de åbne baner, har vi indført trafikseparering, således at lastbiler kører i én vejbane og personbiler i den anden. Yderligere opdeling af personbiler sker ved betalingsanlægget for at gøre situationen lettere.
En køindikator er blevet lanceret på vores hjemmeside, der kan hjælpe dig med at forudsige, hvilke tidspunkter der har kortest ventetider.”

Kilde: Oresundsbron

oresundsbron.com

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler