Rejser til Sydafrika, det eventyrligt store og smukke land

Rejser til Sydafrika, en introduktion til et stort rejseland

Rejser til Sydafrika er et hoved kapitel i sig selv på det store afrikanske kontinent. Sydafrika er et ekstraordinært smukt land, der inspirerer og  pulserer med en vital blanding af kulturer og nationaliteter. Hvor ellers i verden finder man et land kaldet regnbuenationen med 11 officielle sprog? Sydafrika lever virkelig op til sit ry.

Afrikas juvel, kliche eller virkelighed?

Sydafrika har altid været kendt som “Afrikas juvel”. På et kontinent kendt for sit frodige dyreliv og dets ekstraordinære landskab er dette ikke en nem titel at forsvare. Det er dog det faktum, at Sydafrika byder på så meget, der gør det så populært. Landet har en infrastruktur i verdensklasse med moderne motorveje, tog, busser og indenrigsflyvninger for nemt at komme rundt. Det er langt fra et U-land.

Table mountain sunset, Sydafrika

Table mountain sunset, Sydafrika

3.500 kilometer fantastisk kyst i Sydafrika

Sydafrika er også kendt for at have over 3.500 kilometer af fantastisk kyst, over 20 nationalparker og en række verdensarvssteder. Alt dette, et vidunderligt klima og masser af aktiviteter for at holde de sværeste at behage smilende hele dagen, fra dykning til monumenter og kulturelle stier, til golf, god mad og vin, det er let at se, hvorfor dette land er blevet så populært.

Der er så meget at se i dette fantastiske land, som vestkysten, med uberørte strande og episke bjergkæder, dette er en fantastisk destination for at opleve charmerende fiskerlandsbyer og de bedste sydafrikanske skaldyr. Der er altid en rig natur her, hvor foråret på vestkysten eksploderer med herlige blomstertæpper, der dækker jorden, en favorit til vandreture, såvel som fuglekiggeri og hvalsafari

Sydafrika har det største antal europæiske, indiske og afrikanske samfund i Afrika. Turister fra hele verden rejser tusindvis af kilometer for at nyde deres ferie i Sydafrika.

Johannesburg. South Africa, skyline from the highways

Johannesburg. South Africa, skyline from the highways

Historien om Johannesburg og Constitution Hill

Få steder forklarer Sydafrikas turbulente fortid så præcist som Constitution Hill. Dette levende museum, som engang var et fængsel, følger landets lange rejse mod demokrati. Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Fatima Meer og titusindvis af sydafrikanske almindelige var alle indespærret her på et tidspunkt i løbet af landets flygtige historie, hvilket gør det til et must at besøge.

Blyde River Canyon,South Africa, Mpumalanga, Summer Landscape, red rocks and water

Blyde River Canyon,South Africa, Mpumalanga, Sydafrika

Udflugter i betagende landskaber som Blyde River Canyon, South Africa, Mpumalanga

Naturen i Sydafrika er uden tvivl en af ​​de smukkeste i verden, og den bedste måde at opleve den på er til fods. Der er mange lange vandrestier at udforske, hvoraf nogle tager dig langs den betagende kystlinje, mens andre introducerer dig til de skjulte hemmeligheder i landets indre. Blandt de mest kendte ruter er Fanie Botha-stien i Mpumalanga og grænsen til Afrika, som krydser bjergene i Western Cape.

Wild Coast og Drakensberg

Hvis du leder efter en mindre struktureret vandreoplevelse, så tag til Wild Coast eller Drakensberg-bjergene. Begge steder giver overfloden af ​​korte og lange ruter dig mulighed for at udforske så meget eller så lidt, som du ønsker. Den vilde kyst (også kendt som Transkei) giver et glimt af den barske skønhed i Eastern Cape og Xhosa-folkets kultur. Drakensberg er hjemsted for Sydafrikas højeste bjergkæde.

Indian Ocean, Sydafrika. Aliwal's mallow shoal

Indian Ocean, Sydafrika. Aliwal’s mallow shoal

Svøm med hajer i Aliwal Shoal

Hvis du foretrækker at være under vandet i stedet for over det, så overvej at melde dig til et møde med verdens største apex-rovdyr: den store hvide haj. Disse storslåede dyr tiltrækkes af vandet i Kap fra en overflod af deres yndlingsbytte: Kapsælerne. Adskillige udflugts arrangører fra Gansbaai, Mossel Bay og Simonstown tilbyder burdykkerture, så du kan se hajer i deres naturlige miljø uden at gå på kompromis med din sikkerhed.

Hvis du foretrækker at komme længere ud, så tag mod nord til Aliwal Shoal, et beskyttet havområde syd for Durban. Her kan du dykke med forskellige arter af hajer uden beskyttelse af et bur. Om sommeren (november til april) giver agndykning dig mulighed for at komme tættere på og komme tættere på tigerhajer, mens tyrehajer og oceaniske sortspidshajer er almindelige hele året rundt. Om vinteren (juni til september) samles sandtigerhajer på revet for at parre sig.

Safari i Sydafrika, Krüger Savanne sol nedgang

Safari i Sydafrika, Krüger Savanne solnedgang

Kruger Nationalpark og Sydafrikansk Safari

Det største vildtreservat i Sydafrika. Næsten 2 millioner hektar jord, der strækker sig 352 kilometer (20.000 kvadratkilometer) fra nord til syd langs grænsen til Mozambique, er dedikeret til en næsten ubeskrivelig dyrelivsoplevelse. Det er bestemt blandt de bedste i Afrika og er flagskibet i landets nationalparker – vurderet som den bedste safarioplevelse.

Link til Kruger National Park og de afrikanske Safarier

Safari i Sydafrika – de imponerende safariture

Strakt ud i hjertet af Lowveld, er det et dyrelivsreservat som ingen anden, dens atmosfære så unik, at den giver dem, der træder ind i dens vidder, mulighed for at fordybe sig i den uforudsigelighed og endeløse vildmark, der er Afrikas sande kvalitet.

Dette er baobabernes land, febertræerne, kernens pigge, marula- og mopanetræerne, hvorunder de fem store er gemt, de små fem (væver af bøfler, elefantspidsmus, leopardskildpadde, myretue og scarab næsehorn),

Big Six fuglekiggeri (næsehornsfugleland, otaria kori, lappegrib, kampørn, plys fiskeugle og sadelstork) og flere pattedyrarter end noget andet afrikansk jagtreservat.

Gemsbok in the dry bed of the Auob River in the Kgalagadi Transfrontier Park, in the Kalahari Desert in Southern Africa.

Kgalagadi Transfrontier Park

Krugers popularitet gør, at der også ofte er tæt på overfyldt. For en safari-destination mere ud over det sædvanlige, overvej Kgalagadi Transfrontier Park, en veritabel ørken beliggende på grænsen til Botswana og kendt for sin sorte løvebestand. Hvis du kan lide ideen om en bilsafari, så tjek Mkhuze Game Reserve (beliggende nord for Durban i Zululand) eller Addo Elephant.

Besøg golfparadiset på rejser til Sydafrika

Sydafrikanske golfbaner er verdensberømte, som de bedste golfspillere fra Gary Player over Ernie Els til Retief Goosen er det. Her følger en introduktion til nogle af de bedste baner med links direkte til deres hjemmesider.

Sydafrika´s bedste golfbaner

Golf i Sydafrika

Muizenberg Beach, Surfers Corner, South Africa

Muizenberg Beach, Surfers Corner, South Africa

Oplev surfing i verdensklasse

Sydafrikas kyst strækker sig over 1.600 miles, fra det iskolde Atlanterhav til det balsamiske Indiske Ocean. Begge kyster har deres rimelige andel af surfspots, men de mest berømte er alle i Cape Town-området eller længere nordpå langs østkysten. Hvis du er på vej til Moder By, så tjek Muizenberg for begynderbølgerne eller Big Bay nær Blouberg Beach. For professionelle er den mest berømte bølge her Dungeons, et ret beist kendt for at nå op til 60 fod.

Cape Town, Sydafrika -Surfers på Muizenberg beach

Cape Town, Sydafrika -Surfers på Muizenberg beach

Sydafrikas surfinghovedstad er imidlertid Jeffreys Bay, der ligger 50 miles syd for Port Elizabeth. Denne afslappede by byder folk som Kelly Slater og Jordy Smith velkommen til det årlige J-Bay Open, centreret om de legendariske højrehånds Supertubes. Længere mod nord er Durban endnu et vartegn for begyndere og professionelle. For den største spænding, tag et kig på bølgerne ved North Beach, Bay of Plenty og New Pier.

Udforsk naturreservatet Blyde River Canyon og diamanterne

Blyde River Canyon Reserve er den tredjestørste canyon i verden og en af ​​de mest besøgte attraktioner i Sydafrika. Reservatet omfatter vandrestier, et feriested og spektakulære udsigtspunkter til naturlige vidundere såsom Bourke-formuehullerne, De Tre Rondavels, Pinnacle Rock og Guds vindue.

historic Kimberly diamond mine world heritage site; Sydamerika

Historic Kimberly diamond mine world heritage site; Sydamerika

Besøg det største håndgravede hul i verden, her i Sydafrika

The Big Hole, også kendt som Kimberley Mine, er en åben brønd, der siges at være det dybeste hul, der er gravet i hånden. Mineaktiviteterne ophørte her så langt tilbage som i 1914, men fortjener stadig et besøg for det fremragende udstillingscenter, diamanthvælvingen og den underjordiske oplevelse.

Oplev fortiden på Robben Island

I Cape Town kan du tage en tur til Robben Island, det politiske fængsel, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år. Du kan også besøge District 6, hvor ikke-hvide blev tvangsfordrevet efter vedtagelsen af ​​Racist Group Areas Act i 1950.

Bestigning af Taffelbjerget

Taffelbjerget er det vigtigste vartegn i Cape Town. En kæmpe flad sandstensblok, der rejser sig til 3500 fod i luften. Taffelbjerget er en nationalpark og et vidunderligt sted at tage på vandreture med over 350 topstier.

Mange mennesker stiger på svævebanen, men vandreture er meget mere givende. Vejret skifter konstant, så nogle gange er turene svære. Du kan tage ud med klar himmel og fantastiske panoramaer eller måske bestige den berygtede “dug”, et tæppe af skyer, der ofte dækker bjerget.

ISimangaliso Wetland Park

ISimangaliso Wetland Park

Isimangaliso Wetland Park

isimangaliso Wetland Park ligger på den nordøstlige udkant af KwaZulu-Natal i den sublimt smukke region kendt som Elefanternes Kyst. Den utroligt smukke række af strande, koralrev, søer, moser, vådområder, skove, kystskove og græsarealer, der strækker sig til Kosi-bugten, praktisk talt på grænsen til Mozambique, i Cape St Lucia, i syd, udgør tilsammen det første af otte UNESCOs verdensarvssteder i Sydafrika.

Der er et stort udvalg af fugle- og dyreliv lige fra hvaler, delfiner, havskildpadder og utrolige vandfugle – såsom storke, pelikaner, terner og hejrer; langt over 500 arter af sydafrikanske fugle, herunder Madagaskar-fiskeørnen, Nil-krokodillen, den største bestand af sydafrikanske flodheste, elefanter, sorte og hvide næsehorn, giraffer, bøfler og en bred vifte af antiloper, der omfatter vandbukke, impalaer og kuduer.

isimangaliso Wetland Park omfatter Lake St Lucia, de marine reservater i St Lucia og Maputaland, kystskovreservatet, naturreservatet i Kosi-bugten og Mkuze-vildtreservatet – ikke mindre end 328.000 hektar uberørte naturlige økosystemer og tredjestørste beskyttede landmasse i landet.

Babylonstoren

Denne 2,5 kvadratkilometer store vin- og frugtfarm ligger på den nordlige skråning af Mount Simonsberg mellem Klapmuts og Paarl. Højdepunktet er en have på 800 kvadratmeter, designet på en formel måde; inspireret af Garden of the Company of Cape Town er det en utrolig bedrift, med spiselige og medicinske planter, lotusdamme og espalieret kvæde, hønsegårde og en kaktuslabyrint. Book en plads på en af ​​haverundvisningerne (kl. 10.00).

Endnu bedre, tjek et af de super smarte (enkelt-/dobbelt)værelser, skåret ud af de gamle arbejderhytter, så når de besøgende har forladt dagen, kan du nyde haven – for ikke at nævne spaen og poolen i ét af de gamle tanke på gården.

African penguins on the sandy coast

African penguins on the sandy coast

Boulders Penguin Colony, Rejser til Sydafrika

Dette er område, med enorme kampesten, der deler små sandede bugter, er hjemsted for en koloni på omkring 3000 lækre afrikanske pingviner. En gangbro går fra Boulders Visitor Center til enden af ​​det beskyttede område Foxy Beach – en del af Table Mountain National Park – til Boulders Beach, hvor du kan gå ned på sandet og socialisere med de svajende pingviner.

Pingviner set på rejser til Sydafrika

Pingviner set på rejser til Sydafrika

Lad dig dog ikke friste til at kæle med dem: de har skarpe næb, der kan forårsage alvorlige skader.

Det meste af kolonien, som voksede fra kun to redepar i 1982, ser ud til at foretrække at gå ud på Foxy Beach, hvor de som nonchalante, kæmpende supermodeller muntert ignorerer de turisthære, der peger på kameraet, der bevæger sig væk på udsigtsplatformene. (Selve stranden er forbudt for besøgende.)

Vandfugle, som er en truet art, blev tidligere kaldt jackass-pingviner på grund af deres æsellignende støj – du vil have chancen for at høre det, hvis du dukker op i hovedynglesæsonen, som kulminerer fra marts til maj.

Hvis du elsker kysten, så kunne det være her, du bor på rejser til Sydafrika

The Abalone House & Spa, i kystlandsbyen Paternoster, tilbyder al den luksus, du forbinder med dens femstjernede vurdering. Det tilbyder også en fantastisk havudsigt, en fantastisk restaurant og et spabad på taget, perfekt til solnedgange med udsigt over havet.

Også i Paternoster er Strandloper Ocean Boutique Hotel en enkel, men veldesignet ejendom med kun 14 suiter, hvoraf nogle åbner direkte ud til stranden. Maden er god, og da det er det eneste hotel for voksne, kan du forvente, at det er roligt.

Essenwood House er fremragende værdi for pengene, indbydende og komfortabelt. Det er en kort køretur fra byen Durban og en god base, hvorfra man kan organisere en safari.

Twelve Apostles Hotel ligger “rundt om hjørnet” fra Cape Town, Camps Bay, med udsigt over to oceaner og Taffelbjerget. Et klassisk, komfortabelt hotel med 70 værelser, dette er et fantastisk sted at nyde det bedste af Cape Town og kysten.

Bo på landet i Sydafrika

Babylonstoren er en hollandsk Cape-gård restaureret i den landlige landsby Simondium. Det har 12 elegante værelser med originale gårdfunktioner såsom pejse og stenvægge. De har en økologisk have, hvor de dyrker mange ingredienser til restauranten.

Grand Dedale er en smukt restaureret herregård omdannet til et 7-værelses boutiquehotel i landlig stil på en 380 hektar stor ejendom. Chic og luksuriøs indkvartering er kun begyndelsen på tilbuddet her, du kan også nyde fire-retters middage med vildt og skaldyr – eller endda fange din egen fisk.

Robertson Small Hotel, i et område uden for boksen, er et femstjernet hotel med victoriansk design og ti elegante lyse værelser, en smuk pool og et omfattende vinkort.

Akademie Street er en samling af suiter og hytter i boutique-stil i det charmerende Franschhoek. Elegant og komfortabelt, med vidunderlig udsigt og et bredt udvalg af pools og boblebade, er dette et fantastisk feriested at bo omgivet af vin og gåture.

Steder at bo for eventyreren

Inde i Elandskloof Nature Reserve er Bartholomeus Klip Farmhouse et elegant, rummeligt victoriansk gæstehus med værelser, suiter og et hus med egen forplejning. Der er en swimmingpool og seks tusind acres privat reserve at udforske. Ud over at deltage i game drives kan gæsterne tage på vandreture, cykle, padle, sejle i kajak, fiske eller windsurfe.

Tæt på Garden Route er Hlangana Lodge i Oudtshoorn et eksotisk, men hyggeligt pensionat med dejlige haver og 18 soveværelser. Udover Garden Route, er du også tæt på Cango Caves.

For familierejser i Sydafrika

Hawksmoor House er et charmerende tilflugtssted uden for Stellenbosch med udsigt over Taffelbjerget mod syd. Traditionel arkitektur, antikke møbler og en stor swimmingpool gør dette til et ideelt sted for afslapning. Meget velegnet til familier.

Arabella Hotel & Spa i Hermanus er en county ejendom på kysten kendt for sin prisvindende golfbane og spa. Der er 145 værelser, med priser, der starter ved omkring 120 £ pr. nat, og indretningen er moderne med afrikanske accenter. Hotellet har både indendørs og udendørs pools, og der er en fin restaurant.

For gourmeter

Cantine-Hohenort er en gammel herregård elegant omdannet til en vingård ved foden af ​​Taffelbjerget. De elegante værelser er hvide på hvide med strejf af fedt stof, absolut smart!

Spektakulær udsigt, prisvindende haver, spa-tjenester og en stor vinkælder ud over de to prisvindende restauranter vil gøre det svært at forlade stedet.

Majecka House i Stellenbosch er et moderne hotel med sjove dekorationer og avantgardistiske badeværelser, vægmalerier og funky tapeter. Der er kun 23 værelser, fire udendørs pools, plus en spa og hammam. Restauranten er fremragende

La Residence, Franschhoek er en visuel fest med imponerende antikviteter, eksotiske malerier og overdådige dekorationer. Hver af de 16 suiter er indrettet som et palads i Maharajaen – eller Versailles, og der er en spisestue med et overbærende udseende og en prisbelønnet spa.

Stadig i Franschhoek-dalen, Leeu Estates er placeret midt i en smuk, fungerende vingård. Hotellet er blevet ombygget fra en elegant 1800-tals herregård og indretningen er både kolonial og afrikansk, både restauranter og vine er fine.

Rickety Bridge Manor House, i Rickety Bridge Wine Estate, er en intim herregård med tre soveværelser i den grønne Franschhoek-dal. Indretningen er charmerende og indbydende, og prisen er rimelig.

Holden Manz, der ligger mellem Franschhoek Valley og Stony Brook, er et rummeligt femværelses landsted med et fantastisk køkken og et wellnesscenter, der virkelig tager dig med på velvære og eventyr.

Læs mere om Sydafrika, her safari.

De mageløse golfbaner i Sydafrika

Safari i Sydafrika – de imponerende safariture

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler