Rejser til Portugal

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejser til Portugal. Rejsetips fra Porto til Madeira og Azorerne

Rejser til Portugal går til det venligste land i Europa med stor natur, dejlig mad, strande, golf, ja læs bare her, hvad rejser til Portugal byder på.

Porto and old traditional boats with wine barrels in Portugal in a summer day

Porto and old traditional boats with wine barrels in Portugal in a summer day

Nord eller Syd Portugal?

Jeg har selv rejst bla. det stadigt ret ukendte Nord Portugal tyndt, og som eksempel: de lokale på den lille bar,jeg spurgte om vej, har sat sig ind i bilen og kørt foran ud af en lille støvet grusvej ca. 20 km, og sagt nej nej, jeg skal da ikke have noget for det! Det er den venlighed og hjælpsomhed, jeg husker fra Portugal.

Portugal er et solrigt land med fantastiske, historiske byer og blændende hvide sandstrande, og mange dramatiske klipper helt ud til vandet og dermed laguner med læ langs kystlinjen mod Atlanterhavet. Nyd også et stop ved vinproducenter undervejs på din bilferie for at prøve vin fra Porto til rødvine, fuldstændig godkendt mad og ofte kåret til Europas bedste golfnation. Så meget at se og gøre, for ikke at tale om Azorerne og Madeira. Dem dækker vi også.

Meia Praia beach in Lagos, Algarve, Portugal

Meia Praia beach i Lagos, Algarve, rejser til Portugal

Du får en prøve på rejser til Portugal herunder. Med grænse til Spanien i øst og Atlanterhavet i vest, er Portugal et land velsignet med dramatiske scenerier, fantastiske kystlinjer og rig historie. Det kan være, Portugal ser relativt lille ud  i størrelse i forhold til Spanien, men der er en overflod af smukke steder i Portugal at udforske. Uanset om du er til afslappende strandferier, storbyferier, vandreeventyr eller vinturisme, har Portugal det hele!

Portugal, kort og godt

Portugal, kort og godt, her begynder rejser til Portugal

Portugal er ikke dyrt

På trods af sin anerkendte charme og stigende popularitet er Portugal et af de mest ækonomisk overkommelige steder at besøge i Vesteuropa. Det er også blandt de mest solrige europæiske lande med cirka 300 solskinsdage om året, hvilket gør det til en fantastisk destination at besøge i året rundt. I denne artikel har vi listet de 12 smukkeste steder i Portugal for at hjælpe dig med at planlægge din rejse til dette utroligt mangfoldige land.

TAP Air Portugal, din vej til Sydamerika

Rejser til Portugal, hvad er de smukkeste steder?

Ingen tur til Portugal er komplet uden at bruge lidt tid i sin fascinerende hovedstad Lissabon.

Rejs til Portugal og se Lissabon. Lissabon, Rua Augusta bue og sporvogn i det historiske centrum, Portugal.

Rejs til Portugal og se Lissabon.  Rua Augusta bue og sporvogn i det historiske centrum af Lissabon,, Portugal.

Lissabon

 Lissabons smukke skråninger. Rejser til Portugal for alle

Lissabons smukke skråninger. Rejser til Portugal for alle

Ingen rejser til Portugal er komplet uden at man bruger lidt tid i den fascinerende hovedstad Lissabon. Med sine utallige farverige bygninger, traditionelle mosaikbroer, romantiske pladser og strandpromenader er Lissabon fyldt med spændende steder at udforske. Nogle af de mest bemærkelsesværdige attraktioner i byens historiske kerne er det gamle St. Georges Slot, den neo-gotiske Santa Justa og Praça do Comércio, et stort torv ved vandet med lækre små restauranter.

Takket være Lissabons kuperede landskab og fantastiske beliggenhed ved bredden af Tagus-floden byder byen også på mange flotte udsigtspunkter kendt som Miradouros, hvor du kan nyde en fænomenal udsigt. Mens du er i Lissabon, kan du også besøge det maleriske Belem-kvarter, hvor du finder det enorme monument over opdagelserne, det UNESCO-listede Jerónimos-kloster og Belem-tårnet, et af de mest berømte vartegn i Lissabon. Sørg også for at smage på pastel de nata – en lækker tærte med vaniljesauce  kreeret i “sin tid” i Belem.

Sintra, Portugal, Europe

Slot i Sintra, Portugal, (nær Lisbon)

Sintra

Denne fortryllende by ligger i Serra de Sintra bjergene og er på UNESCOs verdensarvsliste og uden tvivl et af de smukkeste steder i Portugal. På grund af sin nærhed til Lissabon giver Sintra en perfekt dagstur fra hovedstaden. Sintra er bedst kendt for sine ærefrygtindgydende slotte og paladser, og den mest berømte af dem er Pena Palace (Palácio Nacional da Pena). Med sin udsøgte farvestrålende facade ligner dette arkitektoniske mesterværk fra det 19. århundrede noget direkte fra Disneyland. Et andet syn, der er et besøg værd, er den mystiske Quinta da Regaleira. Denne ejendom huser et excentrisk neo-gotisk palæ og en spændende have, hvor du finder skjulte passager, en mystisk rituel brønd og masser af symbolik vedrørende hedenskab og frimureri. Sintra er også hjemsted for det mauriske slot, som har en mere rolig atmosfære, da det modtager færre turister. Slottet fra det 9. århundrede er bygget oven på et klippefremspring og tilbyder panoramaudsigt over Sintra og de omkringliggende områder.

Porto Portugal transporting Portwine in the old days on the river

Porto i Portugal, en af landets store byer, sådan transporterede man portvin i gamle dage. Rejser til Portugal

Porto

Porto ligger ved bredden af ​​Douro-floden i det nordlige Portugal og er den næststørste by i landet. Porto forfører sine besøgende med en levende kultur, rig historie og fascinerende arkitektur. Dens barokke kirker, spektakulære paladser og neoklassiske bygninger dækket med de karakteristiske Azulejo -fliser får hvert hjørne her til at ligne et kunstværk.

Nogle af de mest berømte seværdigheder i Porto er Clérigos-tårnet fra det 18. århundrede, den monumentale Porto-katedral og Sao Bento-banegården dekoreret med indviklede fliser. Sørg også for at gå over Dom Luís I -broen, som er byens mest ikoniske vartegn. En særlig omtale værd er Porto’s maleriske kvarter ved floden Ribeira. Beliggende i hjertet af byens historiske kvarter, er Ribeira den ældste og den mest maleriske del af Porto med snoede middelaldergyder og pastelfarvede rækkehuse. Her finder du mange charmerende restauranter og barer, perfekt til at nyde et glas portvin og lytte til traditionel Fado musikken. 

Læs mere om Porto

Madeira, Coastline near Santana, Portugal

Madeira, dramatisk kystlinje i  Santana. Madeira  er også en stor del af fortællingen om rejser til Portugal

Madeira

Næste på vores liste over de smukkeste steder på rejser til Portugal er Madeira øen i Atlanterhavet ud for nordvest Afrika.

Madeira ligger i Atlanterhavet, cirka 1000 km ud for kysten af ​​det portugisiske fastland, og er en subtropisk ø med mange naturlige vidundere. På grund af sin eksotiske vegetation oplever du et lettere fugtigt og varmt klima, stadig med masser af sol og dramatiske vulkanske landskaber! Af samme årsager kaldes Madeira faktisk undertiden for Europas Hawaii. Med sine sorte sandstrande, lavastenbassiner, store skove, vandfald og dramatiske vandrestier er Madeira en drøm at udforske, hvis du er naturelsker. Desuden gør dets rige havliv det til en fantastisk destination for dykning, og du kan se Ray, delfiner, hvaler og mange andre arter her. Øen er dog ikke kun for eventyrlystne og udendørs entusiaster. Madeiras hovedstad Funchal er en vigtig anløbshavn for krydstogtskibe og er kendt for sine historiske seværdigheder, smukke haver, vinfestival og blomsterfestival. Funchal er også berømt for sit nytårsaftens fyrværkeri, der ifølge Guinness World Records er det største i verden.

Læs mere om Madeira

Madeira, den skønnne portugiske ø i Atlanterhavet

Se Madeira

the Azores in the middle of the Atlantic

Azorerne i midten af Atlanterhavet, så langt væk kan du komme på rejser til Portugal

Azorerne

Azorerne ligger midt i Atlanterhavet, 1500 km vest for kontinental Europa, og er en autonom region i Portugal. De ni vulkanske øer, der udgør Azorerne, er fulde af små fiskerlandsbyer, grønne græsgange og betagende landskaber perfekt til vandreture. Det er en glimrende destination at besøge for dem, der er interesseret i natur og bæredygtig turisme. Når du udforsker disse øer, støder du på majestætiske vandfald, vulkanske søer, sandstrande og endda termiske kilder, som du kan bade i. Skærgården er også en af de største hvalreservater i verden, så der er en stor chance for, at du vil se disse kæmpe væsner svømme i det uberørte blå vand omkring øerne. Den største og mest populære ø på Azorerne er São Miguel, men Terceira, São Jorge og Flores -øerne er bestemt også et besøg værd.

Læs mere om Azorerne: hvad skal du opleve?

Rejser til Azorerne og 9 skønne øer

Beach in Lagos, Algarve Portugal

Stranden i Lagos, Algarve, rejser til Portugal

Lagos på Algarve kysten, syd for Portugal

Lagos er en gammel, fin  badeby i den naturskønne Algarve -region, der betragtes som et af de smukkeste steder i Portugal.

Lagos er velsignet med en magisk kystlinje drysset med imponerende klippeformationer, sandstensklipper, havgrotter og strande med gyldent sand. I sommermånederne kan Lagos få lidt travlt, da den barske skønhed ved kysten tiltrækker tusindvis af turister fra hele verden. Men da der er masser af strande at vælge imellem, vil du altid kunne finde et afsondret sted, hvis du ønsker at komme væk fra den andre gæster på stranden. Det historiske centrum af Lagos charmerer sine besøgende med middelalderlige brostensbelagte gader, autentiske restauranter, barokke kirker og et velbevaret fort fra det 17. århundrede. For at opleve den moderne side af Lagos, gå til dens livlige marina -kompleks, hvor du finder snesevis af hoteller, barer og restauranter ved vandet.

Faro, Portugal, rejser til Portugal og de små autentiske byer

Faro, Portugal, rejser til Portugal og de små autentiske byer

Faro

En anden tæt på vidunderlig destination i Algarve -regionen er hovedstaden Faro. Sammenlignet med Lagos er Faro meget større og tilbyder en mere autentisk portugisisk oplevelse, da den modtager meget færre turister. Selvom Faros bybillede domineres af moderne højhuse, er der også en charmerende gammel by, der venter på at blive udforsket. Den gamle bydel er omgivet af middelalderlige mure og byder på maleriske gågader og forskellige historiske skatte, f.eks. Faro-katedralen, den storslåede port Arco da Vila og Episcopal Palace fra det 18. århundrede. Selvom Faro ikke ligger direkte på kysten, er der kilometer med sandstrande og rolige øer kun en kort køretur eller færgetur fra byen. Nogle af de smukkeste strande er på Ilha Culatra og Ilha da Barreta, hvor du finder gyldent sand, forskellige fuglearter og krystalklart vand, der er fantastisk til snorkling. 

Douro Valley, Portugal, vinlandet, rejser til Portugal

Douro Valley, Portugal, vinlandet, rejser til Portugal

Douro, det dramatiske  vinlandskab ned mod den smukkeste flod i Portugal

Douro -dalen, når du rejser til Portugal for at opleve -vinlandet, er det her, det sker.
Hvis du brænder for vin, bør et besøg i Douro -dalen være øverst på din Portugal -skovliste. Denne naturskønne vinregion ligger i det nordlige Portugal, ikke langt fra byen Porto, og er endnu et UNESCO -verdensarvssted og tilbyder en dejlig pause fra de travle byer. Douro -dalen er med sine traditionelle landsbyer, frodige dale og bølgende bakker dækket af vinstokke et af de smukkeste steder i Portugal. Regionen er hjemsted for snesevis af charmerende vinmarker, også kendt som quintas, som du kan besøge. De tilbyder typisk forskellige ture på stedet, hvor du lærer om vinens historie og produktion og får smagt på forskellige portvine og bordvine.

Bortset fra at besøge vinmarker kan du også udforske de gamle lodges, hvor portvinen er ældet, tage en kajaktur eller et krydstogt langs den snoede Douro -flod og tage på vandreture i Douro International Natural Park.

Vinrejser i Portugal

Vinrejser i Portugal fra Porto til Madeira

 

Coimbra city, Portugal, rejser til Portugal

Coimbra city, Portugal, rejser til Portugal

Coimbra, universitetsbyen, Portugal, et must når du rejser i Portugal lidt nordpå

Coimbra, overset når vi taler Rejser til Portugal ?

Hvis du rejser til Portugal for at se historien og Portugals rige charme, så bør Coimbra være på listen. Beliggende på bredden af Mondego -floden, halvvejs mellem Lissabon og Porto, skal man se Coimbra, den tidligere hovedstad i Portugal. Coimbra er værdsat for sin rige historie og en velbevaret middelalderlig by fyldt med kulturelle attraktioner. Uden tvivl det mest berømte syn i Coimbra er Velha Universidade – det ældste universitet i landet. Universitetet blev grundlagt i 1200 -tallet og ligger på grund af et tidligere palads og har et gammelt klokketårn, et kapel og den spektakulære Biblioteca Joanina, et af de smukkeste barokke biblioteker i verden. Andre bemærkelsesværdige attraktioner i den gamle bydel inkluderer den imponerende romansk katedral Sé Velha, den udsmykkede Santa Cruz-kirke fra det 12. århundrede og den monumentale Sé Nova, også kendt som den nye katedral. Udover sin omfattende historie har Coimbra også en levende restaurantscene med masser af virksomheder, der sælger autentisk portugisisk mad og er vært for regelmæssige Fado -musikoptrædener.

Cascais Portugal, yderst bekvemmelig livsstil på Rejser til Portugal

Cascais Portugal,  yachts, strande, bars og en rigtig hyggelig by. Klassisk god stil, når rejser til Portugal handler om at nyde livet, Rejser til Portugal

Cascais, Luksusrejser til Portugal

Cascais, når du rejser til Portugal for de bedste strande:  Cascais er en elegant badeby og et populært strandferiemål kun 30 kilometer fra Lissabon. Fra vindblæste klipper, havgrotter og vidunderlige strande til ædle palæer og naturskønne udsigtspunkter er Cascais barske kyst fuld af spændende steder at opdage. Der er en håndfuld sandstrande at vælge imellem, men den smukkeste af dem er den lille Praia da Rainha med dets rolige vand og kalkformationer. Selvom de fleste turister besøger Cascais for strandene, er selve byen også et rart sted at udforske. Dens livlige gader med mosaikfliser er foret med fornemme butikker, caféer og restauranter, og du finder også nogle gode museer og kunstgallerier i byen. For en afslappende eftermiddagstur går du til den smukke Marechal Carmona Park, der byder på store græsplæner, skulpturer, springvand og smukke påfugle, der vandrer frit rundt.

Peneda-Geres National Park

Peneda-Geres National Park, så smukt kan det være på rejser til Portugal

Peneda-Gerês Nationalpark, Rejser til Portugal du aldrig glemmer

Beliggende tæt på Portugals nordlige grænse er Peneda – Gerês National Park – den eneste nationalpark i landet. Med sit storslåede bjergrige landskab er denne 700 kvadratkilometer store park et paradis for udendørs entusiaster og tilbyder en række vandreture. Stierne fører dig forbi krystalklare søer, granitklipper, stejle dale, vandfald og fascinerende naturlige klippebassiner, som du kan svømme i. Udover sine mange naturlige vidundere har Peneda-Gerês Nationalpark også masser af interessante historiske attraktioner lige fra gamle broer og smuldrende slotte til megalitiske grave og gamle granitlandsbyer.

scenic view of woman watching at sunset mountains, Peneda-Geres National Park, northern Portugal.

Utrolig udsigt ved solnedgang i Peneda-Geres National Park, nordlige Portugal.

Måske er en af ​​de mest unikke seværdigheder i området Vilarinho das Furnas – en tidligere landsby, der med vilje var nedsænket for at fylde et reservoir. I den tørre sæson, når vandstanden falder, bliver ruinerne af landsbyen udsat. 12) Aveiro Aveiro er en lille postkort-perfekt by i udkanten af ​​en kystlagune syd for Porto. Aveiro, der ofte kaldes Portugals Venedig, er berømt for sit netværk af maleriske kanaler og farvestrålende gondollignende både kendt som moliceiros. Tidligere blev disse både brugt til høst af tang, men fungerer nu som en af ​​byens største turistattraktioner. I det historiske centrum af Aveiro finder du en række imponerende pastellfarvede jugendbygninger. Byen er også hjemsted for flere museer, såsom Art Nouveau-museet og Aveiro-museet, og et væld af portugisiske restauranter, der sælger skaldyrsretter i top.

Rejser til Portugal PORTO, PORTUGAL Bottles of Porto wine

Wine & Dine på rejser til Portugal

Road trip i Portugal, landet, historien og  vinen

Hvor lang tid tager det at flyve til portugal fra Danmark?

Rejsetiden fra Danmark til Portugal varierer afhængigt af den specifikke by i Danmark, du rejser fra, og din destination i Portugal. Her er nogle omtrentlige flyvetider fra forskellige danske byer til populære destinationer i Portugal.

København, Danmark til Lissabon, Portugal:

Direkte fly: Cirka 4 timer og 15 minutter.
Med mellemlanding: Rejsetiden kan variere afhængigt af mellemlandingens varighed og placering.

Aarhus, Danmark til Porto, Portugal:

Direkte fly: Der er normalt ingen direkte fly fra Aarhus til Porto. Rejsetiden med mellemlanding afhænger af den valgte rute.

Billund, Danmark til Faro, Portugal:

Direkte fly: Der er sædvanligvis ingen direkte fly fra Billund til Faro. Rejsetiden med mellemlanding afhænger af den valgte rute.

Disse tider er omtrentlige og kan ændre sig baseret på faktorer som flyvevejr, rute og eventuelle forsinkelser. Det anbefales altid at tjekke med flyselskabet for de mest nøjagtige og opdaterede oplysninger om rejsetider.

Flere rejser til Portugal, også golfture

Rejser du til Portugal for at spille golf? Super idé! Golf i Portugal bliver år efter år udnævnt til det bedste eller et af de bedste steder at spille golf i Europa. Kvaliteten af ​​golfbanerne og naturen og servicen er simpelthen enestående. Det er ikke kun hvad vi siger, men hvad flere årlige priser afspejler. Spil golf i Portugal, det bliver ikke meget bedre!

Læs mere om  Golfrejser til Portugal

Golfbaner på Algarve kysten, Vale do Lobo

Rejsen til Porto, Portugals næststørste by

Rejs med danske bureauer til Portugal

Escapeaway,

Stjernegaard

Folkeferie.dk

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler