Madeira, en skøn ø i Atlanterhavet, du aldrig glemmer

Scroll

Madeira, portugisisk skønhed midt i Atlanterhavet

Madeira har i mange år haft danskernes kærlighed, for mage til blomster paradis, lækre golfbaner og utrolige udsigter over havet fra den vulkanske klippeø skal man lede længe efter. Her kom Winston Churchill også og holdt traditionerne i hævd med 5 O´clock Tea og gammel Maderia vin i stedet for portvin, sikkert skarpt forfulgt af hans yndlings cognac, ganske vist fra Armenien.  Her til Madeira kommer folk fra hele verden for at opleve den blide, smukke ø, spise på dejlige restauranter og have en  fest midt i Atlanterhavet. Portugiserne ved godt, hvordan man laver lækre vine, også på denne perle af en Tropeø. Madeira stiger næsten mirakuløst op af havet ved Nordafrikas vestkyst med et nærmest perfekt klima, sådan ca. ud for Marokko.

Village on the north coast of Madeira island, Portugal

Smuk landsby på nordkysten, der tilhører Portugal. Madeira er alt fra dramatiske bjerge til lækre strande, med ca. 20-25 grader året rundt

Facts om Madeira

Det er dels en gruppe portugisiske øer i det østlige Atlanterhav, dels navnet på hovedøen i øgruppen. De ligger ud for Marokko og nord for de Kanariske Øer. “Madeira” er desuden navnet på den selvstyrende region, som også består af øerne Porto Santo, samt de to ubeboede øgrupper Selvagensøerne og Desertasøerne.

Madeira Camara de Lobos

Camara de Lobos

Læs mere Portugal

Azorerne´s 9 grønne øer danner en utrolig ramme for en aktiv oplevelsesferie

 

Lissabon, en af Europa´s mest charmerende hovedstæder

Golfbaner på Algarve kysten, Vale do Lobo

Kort oversigt

Populære rejseartikler