Azorernes mange øer – rejseintro

Scroll

1600 km fra Lissabon venter Azorerne; de lysende grønne portugiske øer i Atlanten

Azorerne ligger ud for  Afrika´s kyst med små 4.000 km derfra og ca. 1.600 km fra Lissabon. De er små og mange. Hvordan det lykkedes for Portugiserne at finde de 9 små øer er lidt af en gåde, men de sejlede til øerne i 1427 med al sandsynlighed ledt af en opdagelsesrejsende og kaptajn, der sejlede skibet på vegne af Henrik Søfareren. Kaptajnen kan have været  Gonçalo Velho, der dermed på en måde genopdagede Azorerne. Man havde nemlig  i Portugal kort over øerne allerede, der var mere end 100 år ældre. Men man ved ikke den dag i dag hvem, der har tegnet dem.

Sådan kom fårene til Azorerne

Da man startede en kolonisation af øerne bragte man får for at have kød og tøj mv. Der var inden da ingen større dyr på øerne Fra ca. 1500 til idag er alle øer blevet befolket, men den samlede befolkning er under 300.000. Og nogle øer har kun et par hundrede indbyggere.
Det er en utroligt smukt archipelago (samling af øer) midt i et vulkansk center, der dog ikke har skabt de store problemer  trods 40-50 kendte udbrud, som er omgivet af 2000 meter dybt hav på alle sider og med et subtropisk klima med mindre varianter fra ø til ø. Typisk et lettere fugtigt klima, der aldrig er koldere end 15 grader og i sommertiden typisk 25 grader varmt.

De 9 øers Archipelago

De nævnte 9 øer dækker i alt et område på 2,346 km2,  alt inklusive: hovedøer og flere meget små øer.

Alle øer er forskellige. Corvo, der er den mindste af dem, er dybest set et stort krater. Flores er stenet og uden meget vegetation. San Gorge er en lang slank ø med rig vegetation osv. Forskelligheden er for den besøgende af stor interesse. Det er ikke identiske tropeøer med sand og palmer. Det er jo også dejligt, men ikke hvad man oplever her.

De 9 øer er

  • Den østlige gruppe (Grupo Oriental): São Miguel, Santa Maria og Formigas Islets
  • Den centrale gruppe (Grupo Central): of Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico and Faial
  • Den vestlige gruppe  (Grupo Ocidental): of Flores and Corvo.

Læs snart mere om Azorerne her.

https://www.visitazores.com/en

Læs mere om Portugal

Book din rejse her

Kort oversigt

Populære rejseartikler