Rejser til Kap Verde

Rejser til Kap Verde, de 15 grønneste øer i Atlanterhavet

Rejser til Kap Verde, også kendt som Cap Verde (grøn), der basker  i solen lige ved den nordvestlige kyst af Afrika i det store Atlanterhav, er besøg i betagende øhav med ni beboede øer (ja, den sidste er ikke), der kan prale af en farverig kreolsk blanding af afrikanske og europæiske kulturer, der i dag bringer en ny bølge af turisme og investeringer til Kap Verdes bredder. Det er også en eventyr rejse i  de berømte opdagelsesrejsende Vasco da Gama, Columbus og Charles Darwins fodspor.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Kort over Kap Verde

Kort over Kap Verde

Kort over Kap Verde

Rejser til Kap Verde eller Cabo Verde officielt republikken Cabo Verde er et ret nyt ferie eventyr, der spænder over et øhav med 10 vulkanske øer i det centrale Atlanterhav. Det er en del af Macaronesia-ecoregion sammen med Azorerne, De Kanariske Øer, Madeira og Savage Isles. I gamle tider blev disse øer omtalt som “Islands of the Blessed” eller “Fortunate Isles”. Beliggende 570 kilometer vest for Cape Verde-halvøen ud for Nordvest-Afrikas kyst, dækker øerne et kombineret område på lidt over 4.000 kvadratkilometer (1.500 kvadratkilometer).

Vejret på Kap Verde øerne

 

 

Lad eventyret begynde.

Rejser til Kap Verde Serra Malagueta i Santiago Island, Cape Verde - Cabo Verde

Rejser til Kap Verde Serra Malagueta i Santiago Island, Cape Verde – Cabo Verde

Den enorme hestesko Cap Verde må da bringe held

I form af en enorm hestesko har de 10 øer på Kap Verde et dramatisk landskab, der blander smukke strande og gigantiske vulkaner, postkort versionen af  “hav” og solnedgange som ildebrande, nydt fra stranden med perkfet krystalinsk sand som i det faktisk nærliggende Sahara.

Kap Verdes kultur er lige så mangfoldig, en pulserende blanding af afrikansk og iberisk påvirkning, med et strejf af Brasilien og endda maritimt New England (øerne har et langt og meget stærkt forhold til kysten i  Massachusetts).

Kap Verde tilbyder en bred vifte af landskaber, fra vulkanske bjergtoppe til frodige øer, alle omgivet af et smukt ækvatorialblåt hav.
Det er også kulturelt og i arkitekturen. som om du er i Portugal med en blanding af Afrika i oplevelsen. Portugisk talende indbyggere med kreolsk mad og musik overalt.

Rejser til Kap Verde har været en  vigtig drivkraft for økonomisk vækst.

Øerne er gået fra at modtage næsten nul turisme i 1990’erne, selv blandt normalt progressive backpackere, til at blive en af ​​de nye grænser for afrikansk turisme. Kom og slut dig til Vasco da Gama, Columbus og endda Charles Darwin som en del af dets berømte besøgende over de sidste århundreder.

The island of Fogo, i Kap Verde dækket af de nydeligste skyer

The island of Fogo, i Kap Verde dækket af de nydeligste skyer

Hvad skal man opleve på Kap Verde øerne?

Pico De Fogo vandretur?

Hvis du leder efter noget eventyrligt, skal du tage til øen Fogo, hvor du kan gå meget nær toppen af ​​Pico De Fogo (det højeste punkt i hele Kap Verde og en vulkan).

Er du bekymret for at den gamle vulkan kommer  i udbrud den dag, du er på vej op der? Der er ikke sket i cirka 400 år, og vulkanen  overvåges også for aktivitet. Selve vandreturen foregår via den smukkeste sti til toppen med nogle landsbyer og små overraskelser undervejs. Til denne udflugt bliver du nødt til at være i rimelig form, og indstillet på at belønningen for strabadserne er det hele værd.

Oplev Kap Verde: Flyd i verdens mest salte havvand på din rejse til Kap Verde

Du troede måske det var Rødehavet? Om igen: I perioden med størst koloni handel producerede den lille ø Sal salt til det meste af Brasilien og Vestafrika. I dag leverer den kun salt til de andre øer i Kap Verde, men den fungerende saltgrube i Pedra Lume giver et glimt af de sidste spor i den handel, der gav øen sit navn (Sal er portugisisk til salt).

Saltvands poolerne her er så koncentrerede (højere end Dødehavet), at det er umuligt at synke, selvom du kommer lige fra den all-inclusive buffet. Det koster kun ca. 5 Euro og husk det inkluderede brusebad inden du rejser. Hvis du aldrig har været helt dækket af salt før, er dette et sted, hvor vi anbefaler dig at prøve den unikke følelse!

Oplev Kap Verde: Øhopping på rejser til Kap Verde

De 15 øer i Kap Verde tilbyder en bemærkelsesværdig geografisk og kulturel mangfoldighed mellem dem, så en dag eller mere med udforskning af øerne er vigtig for virkelig at komme ind i i dette spændende øhav´s DNA.

De frodige jungler i Santiago er meget langt fra den forkullede røde jord på Sal, men den imponerende vulkan fra Fogo og de sorte sandstrande gør det værd at besøge øen. En anden ø er  Sao Vicente, kendt som det kulturelle hjerte i landet, hvor rytmerne til traditionel musik og kreolsk gæstfrihed er dagens orden.

Der er et par måder at komme mellem øerne på, afhængigt af hvor lang tid du har, og hvor meget du vil se. Hvis du leder efter et hurtigt kig, vil det sandsynligvis være en heldags bådtur med flere stop. Hvis du vil bo på forskellige øer i et par dage, er der også forbindelser mellem færger og flyvninger mellem nogle øer.

Strand- og klippefiskeri i Kap Verde

Ideel til begyndere og dem, der ikke betaler godt på både i længere perioder, kan du starte din linje fra det gyldne sand eller klippeformede tænder og fange nogle af de mindre fisk. Et vidunderligt sted at fiske på stranden er den vestlige side af Santa Maria a Sal-stranden. Du kan forvente at fange alt fra morål til små kaptajnfisk.

Grønne skildpadder er det muligt at spotte

Grønne skildpadder er det muligt at spotte på Kap Verde

Oplev Kap Verde: Skildpadde spotting

Du behøver ikke engang at komme i vandet for at spotte skildpadder, især ikke hvis du besøger Ervatão-stranden på Boa Vista mellem juli og september. Dette er det tredje vigtigste redningssted for havskildpadder i verden, hvor skildpadder kommer for at lægge deres æg på sandet. Det bedste tidspunkt at se dem er om natten, og der tilbydes en række guidede ture, der giver dig mulighed for at se dette utrolige naturfænomen.

Santa Maria beach pontoon in Sal Island Cape Verde - Cabo Verde.

Santa Maria beach pontoon in Sal Island Cape Verde – Cabo Verde.

Opleves på Rejser til Kap Verde: Lær Kitesurfing?

Kap Verde tilbyder en fantastisk vifte af vandsport, men vindsport er blandt de mest spændende og givende. Mellem november og marts kan vinden være ret stærk på de fleste af Sal- og Boa Vista-kysterne, hvilket gør kitesurfing fremragende. Uanset om du er en erfaren professionel eller en komplet begynder, er der omfattende faciliteter og lektioner til rådighed for de rejsende, der ønsker at deltage i sporten.

Nyd dine aktive rejser til Kap Verde: Windsurfing, en af Kap Verdes top oplevelser

Efter kitesurfing’s popularitet er windsurfing en anden af ​​Kap Verdes foretrukne vandsports, idet de igen drager fordel af de ideelle vindforhold, der nyder godt af mange af Sal- og Boa Vista-strande. Balance er nøglen her, og du vil finde masser af  muligheder for, hvordan man perfektionerer sporten såvel som let tilgængeligt lejeudstyr.

Kajak sejlads

Kajaksejlads på havet et godt alternativ for dem, der håber at komme ud på vandet og se de skønne øer fra en ny vinkel. Endnu en gang er kajakudlejning tilgængelig langs øernes kyster med en- eller to-kajak kajakker klar til at tjene som en billet til det åbne hav.

Dykning på Kap Verde

Hvis du er begejstret for at dykke, vil du være sikkert være glad for at vide, at Kap Verde tilbyder fremragende muligheder for dykning og snorkling. De fleste dykkercentre ligger ligesom med andre vandsport på Sal og Boa Vista, der tilbyder både undervands og undervisning. Mellem april og oktober kan du nyde de bedste forhold og det marine liv i Kap Verde til dykning og snorkling, og hvis du er heldig, har du en god chance for at se en række havskildpadder og endda pilothvaler.

Havskildpadder ved Kap Verde, dem kan vi ikek blive trætte af

Havskildpadder ved Kap Verde, dem kan vi ikek blive trætte af

Se også hvaler og hajer på Kap Verde

Farvandet omkring Kap Verde vrimler med maritimt liv, som  hvaler, hajer, delfiner og skildpadder, der skiftevis besøger øhavet hele året rundt.

Mellem marts og maj strømmer pukkelhvaler til Boa Vista for at føde og føde i farvandet omkring øen. Disse ekstraordinære hvaler er berømte for deres akrobatiske vold og triste hvalsange: Du kan tage dagsture fra Sal og Boa Vista for at se dem selv. I mellemtiden er det fra juni til september det tidspunkt, hvor skildpadderne ses, når tusinder af sjældne havskildpadder går mod Sal og Boa Vista for at gyde.

En af de mest usædvanlige vilde begivenheder finder sted lige ved Sal-kysten, hvor du bogstaveligt talt kan vandre blandt hajer. Præcis ja, “gå”. Citronhajer samler sig her  i Atlanterhavet for at fodre og parre sig, og du kan gå med dem i lavt vand. Bare rolig, disse hajer er venlige: citronhajer har ingen interesse i mennesker, og hvis du kommer for tæt, svømmer de hurtigt. Citronhajen er en art af haj fra familien Carcharhinidae. Citronhajer kan vokse til 3,4 meter i længden. De findes ofte i lavt subtropiske farvande og vides at bebo og vende tilbage til specifikke planteskoler for avl.

Gruppe af humpback hvaler, Megaptera novaeangliae, Megaptera novaeangliae, underwater in the Pacific ocean, Rurutu island, Austral archipelago, French Polynesia

Gruppe af humpback hvaler, Megaptera novaeangliae

 

Trekking gennem Kap Verde´s ørkensand, store oplevelser på Rejser til Kap Verde

Viana-ørkenen i Boa Vista er endnu mere bevis på, at Kap Verdes bemærkelsesværdige geologiske mangfoldighed ikke kender nogen grænser.

Kap Verde byder på helt frisk og lækker sea-food

Kap Verde byder på helt frisk og lækker sea-food

Fisk og skaldyr og tropiske cocktails skal da prøves på Rejser til Kap Verde

Portugisisk og afrikansk påvirkning af Kap Verdes køkken er præget af en næsten ubegrænsede mængder af frisk fisk og har bidraget til at skabe et friskt og velsmagende køkken. Cachupa (en solid gryderet baseret på fisk eller svinekød), peixe do dia grillado (dagens grillet fisk) og Lagosta Suada (hummer, Cape Verde-stil) er gode udgangspunkter fra enhver menu.

Vask det ned med en bittersød eksplosion: en Cape Verdean caipirinha. I stedet for cachaça, der bruges i den brasilianske klassiker, giver den lokale ånds grogro (udtalt grog) cocktailen et kraftigt kick. Grogro tømmermænd er ikke for  svage sjæle.

Panoramic view of Tarrafal beach in Santiago island in Cape Verde - Cabo Verde

Panoramic view of Tarrafal beach in Santiago island in Cape Verde – Cabo Verde

Quadcykling på Kap Verdes sandklitter

Tag dig tid og gå langs  kysten, det er en  vandretur gennem blide sandklitter skabt af de kraftige atlantiske vinde. For en mere adrenalinfyldt måde at opleve kysten på er quad-ture let tilgængelige på Sal og Boa Vista. Du kommer hurtigt rundt fra fra det ene sted til det andet eller fra den ene strand til den anden, men du kan også vælge at  holde dig til de imponerende sandklitter på øen – et virkelig bemærkelsesværdigt syn.

 

Hvor skal du bo på Rejser til Kap Verde?

Hilton Cabo Verde Sal Resort

Hilton Cabo Verde Sal Resort ligger i Santa Maria i Sal-regionen og har  udendørs pool året rundt og vandsportfaciliteter. Der er et kasino på stedet, og gæsterne kan nyde baren på stedet.

På ejendommen finder du en døgnåben reception, en pengeautomat, børnepasningsservice og en frisør.

Hotel Odjo d’Agua

Odjo d’Agua Hotel ligger i Santa Maria i Sal-regionen og tilbyder en udendørs pool året rundt og en privat strand. Gæsterne kan nyde restauranten på stedet.

Nogle enheder har opholdsområde, hvor du kan slappe af efter en travl dag. Nyd en kop te fra din balkon eller gårdhave. Fladskærms TV. Alle værelser har eget badeværelse med badekar eller bruser. For din komfort finder du gratis toiletartikler og en hårtørrer mv.

Hotel Odja d´Agua

Pontao Hotel

Pontao Hotel ligger i Santa Maria og tilbyder gratis WiFi, en udendørs pool og en solterrasse. Gæsterne kan nyde restauranten på stedet.

Hvert værelse har eget badeværelse. Fladskærms-tv Nogle enheder har privat terrasse.

Cykeludlejning er tilgængelig på dette hotel, og området er populært til ridning og snorkling.

Pontea Hotel

Hotel Dunas

Hotel Dunas ligger i Sal Rei, 100 m fra Santa Isabel-pladsen, og har en terrasse og spisemuligheder på stedet. Med gratis WiFi tilbyder dette 3-stjernede hotel en døgnåben reception.

Hotelværelserne er udstyret med opholdsområde, tv med satellitkanaler og eget badeværelse med gratis toiletartikler og badekar eller bruser. Værelserne på Hotel Dunas har aircondition og et skrivebord. Værelserne har balkon med havudsigt.

Hotel Dunas

Black Mamba

Black Mamba har udsigt over Paul’s havnefront og tilbyder en bar og en terrasse. Faciliteterne på dette hotel inkluderer en restaurant, en døgnåben reception, roomservice og gratis WiFi. Hotellet har familieværelser.

Black Mamba

Chez Hujo

Chez Hujo tilbyder en restaurant, gratis cykler, en bar og en fælles lounge til Paul. Faciliteterne på dette hotel inkluderer en have og en terrasse. Ejendommen tilbyder en døgnåben reception, lufthavnstransport, et delt køkken og gratis WiFi.

Værelserne har aircondition, opholdsområde, fladskærms-tv med satellitkanaler, køkken og spiseplads. Det private badeværelse har hårtørrer, bruser og gratis toiletartikler. Alle enheder har skrivebord og kedel til the og kaffe.

Chez Hujo

Mere om Rejser til Kap Verde Kap Verde

Hvad koster rejsen til Kap Verde?

 

Aerial landscape in Okavango delta, Botswana. Lakes and rivers, view from airplane. Green vegetation in South Africa. Trees with water in rainy season.

landskab fra luften: Okavango Delta, Botswana. Søer og floder, udsigt fra et fly. Grøn vegetation i Sydafrika. Træer med masse vand i regntiden.

Opdag det nye og gamle Afrika

Rejser til Mauritius

Og listen vokser!

Se også Mallorca for en nærliggende sol og strand ferie

Se også traveltalk.travel (engelsk udgave)

Næsehorn er de store dyr på savannen

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler