Pokhara, sidste stop før Himalaya’ s højder

Rejsen til Pokhara i Nepal

Pokhara i Nepal er oftest kun et stop på vejen til en længere vandretur, men der er bestemt ikke grund til at snyde sig selv for de herligheder, der ligger gemt i denne spændende og hyggelige by i Nepal.

De fleste besøgende i Pokhara er folk, der enten er på kort visit før deres vandretur i bjergene, eller netop er kommet retur for at læne sig helt tilbage og forkæle de ømme ben med god mad og afslapning. På trods af at være underlagt en konstant transport af turister frem og tilbage fra bjergene, har byen formået at skabe en stemning, der giver én lyst til at blive.

Pokhara, Nepal. Boat, still water

Pokhara i Nepal. Boat, water

Lakeside Shopping i Pokhora

Pokhara i Nepal er centreret omkring Phewa Lake, og hvis man vil have en nepalesisk uldsweater, et par vandrestøvler eller en souvenir med hjem, er Lakeside Road – vejen tættest på søen – stedet at komme. De små facader på de mange butikker gemmer ofte på et kæmpe baglokale med tøj i alverdens farver, så det er også værd at gå ind i de butikker, der ser mest beskedne ud. Og der er masser af plads til at forhandle priserne. Som i et ethvert andet fattigt land, som man ikke må glemme at Nepal er, er det vigtigt at have retfærdigheden for øje, og overveje om man virkelig vil forsøge at presse den i forvejen lave pris længere ned end sælgeren virker glad for. En god middelvej er ønskværdig for alle parter, og det imødekommende nepalesiske folk gør det nemt at indgå et godt kompromis.

Evening panoramic view of world peace stupa, Phewa lake, Pokhara and great himalayan range, Annapurna, Manaslu, Nepal Himalayas mountains

Evening panoramic view of world peace stupa, Phewa lake, Pokhara and great himalayan range, Annapurna, Manaslu, Nepal Himalayas mountains

Lakeside er rammen for mere end shopping, og når det er tid til at fylde depoterne efter vandreturen eller en oplevelsesfyldt dag i Pokhara, er der ikke langt til de gode restauranter. Der er et varieret udbud i tilsvarende varierede omgivelser. Landets geografiske placering har bestemt smittet af på dets køkken, og indisk inspirerede curries er meget populære på restauranterne her. Det vestlige køkken er også stærkt repræsenteret ligesom det traditionelle nepalesiske newari-køkken selvfølgelig også dyrkes på Lakeside – flere steder med tilhørende dans og musik. Hvis der er for meget trængsel på hovedgaden, er det nemt at søge væk til den helt bogstavelige søbred, hvor der, med udsigt over søen, serveres mad på restauranter og i lounge-agtige caféer, hvor man kan forsvinde helt væk i de afslappende omgivelser.

POKHARA, NEPAL -People walking around of Tal Barahi Temple, located at the center of Phewa Lake, is the most important religious monument of Pokhara.

POKHARA, NEPAL -People walking around of Tal Barahi Temple, located at the center of Phewa Lake, is the most important religious monument of Pokhara.

En smuk eftermiddag på Lake Phewa

Lake Phewa er ikke kun en flot kulisse i baggrunden af byen, men også et tilflugtssted for folk, der har brug for at sætte tempoet helt ned. Flere steder omkring søen udlejes der både, og udstyret med en flaske vand og en god madpakke kan man nemt tilbringe et par timer på søen. Inde fra land er det ikke tydeligt, men så snart man er ude på søen og kigger tilbage ind over byen, viser Himalaya sig på de klare dage sig som et storslået tapet, der indrammer den lille by. De snedækkede bjergtoppe er prikken over i’et på den afslappede tur. Og hvis der er brug for at udforske yderligere kan man sejle hen til Tal Barahi-templet, som ligger i midten af søen. Det hinduistiske tempel er Pokharas vigtigste religiøse monument, og giver et fint indblik i den religiøse kultur.

Tibetanere i i Pokhara Nepal

På gaden i Pokhara er det meget normalt at blive stoppet af tibetanske kvinder, der vil sælge noget af deres håndarbejde. De kommer sandsynligvis fra en af de omkringliggende tibetanske flygtningelejre. Tæt pakket, og som en spændende subkultur i det nepalesiske samfund, lever disse flygtninge uden statsborgerskab og fuldstændig uden rettigheder. På trods af det tager de imod besøgende med åbne arme, og for et beskedent beløb kan man blive vist rundt i en af disse flygtningelejre. Det er en af de mere meningsfyldte og indsigtsgivende måder at komme lidt væk fra det turistprægede Pokhara på.

Panorama of mount Annapurna South - view from Poon Hill on Annapurna Circuit Trek in the Nepal Himalaya

Adrenalinsuset i Nepals bjerge

Man kan andet end at slappe af og shoppe i Pokhara, og en af byens største attraktioner kræver ikke andet end en platform højt oppe – og ellers bare en eventyrlysten rejsende. Du kan læse mere om paragliding i Pokhara.

Pokhara kan sagtens agere værtsby for en enkelt nat i starten og slutningen af vandreturen, men hvis der er et par dage til overs i kalenderen kan de med rette bruges i denne tilbagelænede by, som rummer muligheder, de fleste kan lade sig friste af.

Rejsen til Nepal her på www.traveltalk.dk

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler