Kitzbüheler Alpen – verdens bedste legeplads

Kitzbüheler Alpen fra familiehygge til World Cup skiløb

Når sneen daler ned over Kitzbüheler Alpen, flokkes glade skiløbere på de velpræparerede pister, mens børn i alle aldre suser ned ad de mange kælkebaner. Andre oplever for første gang eventyret ved at styre sin egen hundeslæde, og på de frosne vandfald klatrer vovehalse lodret op med isøkser i hænderne.

Om vinteren er Kitzbüheler Alperne intet mindre end verdens bedste legeplads. Og der er ikke tale om pral eller smart markedsføring, for mulighederne i det populære ferieområde er nærmest uendelige inden for skiløb, gastronomiske oplevelser og wellness.

Snesikkerhed er et nøgleord i Kitzbüheler Alpen, og hver vinter falder der hele otte meter sne i gennemsnit. Det er som regel rigeligt, men for en sikkerheds skyld er de lavest liggende pister dækket ind af et fintmasket net af snekanoner, og samlet set garanteres åbne pister fra sæsonens første til sæsonens sidste dag.

Mere end tusind pistekilometer store område ved Kitzbüheler Alperne

Det mere end tusind pistekilometer store område ved Kitzbüheler Alperne byder på alt, hvad hjertet kan begære. Erfarne skiløbere kan prøve kræfter med stejle pister, børn og forældre kan nyde opholdet i et af de hyggelige og overskuelige familieområder, og freeridere kan boltre sig i offpisten eller i en af de mange snowparks.

Kitzbüheler Alpen består af fire store ferieregioner – Brixental, St. Johann i Tirol, Hohe Salve og Pillerseetal – og de har hver deres særpræg. Alle steder finder man førsteklasses skiløb, men især St. Johann i Tirol, hvor man kan stå på ski helt ned til byen, er kendt for sin familievenlighed, mens Brixental via Koch Art-konceptet er oplagt at besøge, hvis man vil spise godt. Hohe Salve, der er porten til SkiWelt Wilder Kaiser, byder på Tirols flotteste udsigtspunkt, mens PillerseeTal er det perfekte sted at kombinere alpint skiløb med langrend.

På skiferie i Sankt Johann i Tyrol

Har man mod på endnu flere pistekilometer, kan man via et Kitzbüheler Alpen AllStarCard få adgang til de omkringliggende skiområder, som blandt andre tæller Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, SkiWelt Wilder Kaiser Brixental samt Skimekka Kitzbühel Kirchberg – alle områder med høj international klasse.

Oplevelser uden ski på som kælk, isklatring og wellness
Det bjergrige terræn byder ikke bare på førsteklasses skiløb, men også på masser af spændende aktivitetsmuligheder, som kælketure, isklatring og wellness.

Mange steder i Kitzbüheler Alpen er der anlagt specielle kælkebaner, hvortil skiløbere ikke har adgang, og de præparerede spor snor sig ned over bjergsider, mellem træer og ud på åbne arealer. På turen ned støder man som regel på en eller to hyggelige bjerghytter, hvor man kan få varmen over en kop kakao og en portion apfelstrudl. En særlig publikumsmagnet er kælkebanen i Gaisberg, der med sine tre en halv kilometers længde samt højdeforskel på mere end 400 meter, byder på en fantastisk oplevelse. En lift fører til toppen, og herfra venter en spektakulær tur ned mod dalstationen i Kirchberg.

Normalt er isklatring forbeholdt eksperter og vovehalse, som med isøkser i hænderne og steigeisen på støvlerne klatrer lodret op ad frosne vandfald. Men er man i kyndige hænder, kan de fleste prøve kræfter med den spektakulære aktivitet, og i Gaisberg ved Kirchberg har man etableret en isklatrepark – et tyve meter højt tårn, der vinteren igennem er dækket af et tykt lag is. Hver fredag fra klokken 18:30 til 21:30 arrangeres begynderkurser, og man føres sikkert ind i teknikken bag isklatring, hvor det er vigtigt at lade benene og ikke armene gøre arbejdet.

En populær indendørs aktivitet er wellness-badet i Wörgl, WAVE, der både lokker med forkælelse, sjov og gys for hele familien. Mens de voksne kan nyde forkælelsen i den udendørs champagnebar eller i den eksotiske romerafdelings dampbade og massagebrikse, kan de yngste boltre sig i de mange børnebassiner. Eventyrlystne gæster kan prøve kræfter med WAVE’s vandrutsjebane, der er udstyret med dobbeltloop. Når den 25 meter høje klatretur til rutsjebanens top er overstået, stiger man ind i en kapsel, der tælles ned, og gulvet forsvinder. Herefter venter en vild oplevelse med adskillige meters frit fald og to ture rundt i loops, inden man suser ud i bassinet langt nede.

Store gourmetoplevelser
De seneste år er der i Kitzbüheler Alpen kommet stor fokus på gastronomien, og man finder Østrigs største koncentration af prisbelønnede restauranter i området, blandt andet den kendte Restaurant Rosengarten, der i 2009 blev tildelt to Michelin-stjerner. En anden succes er Brixentaler KochArtkonceptet, hvor det bærende princip er at anvende lokalt producerede råvarer. Man tilstræber, at kødet kommer fra koen på nabogården, krydderier og urter er hentet i baghaven, og svampene er plukket i nærmeste skov. Ligeledes er maden tilberedt efter gamle originale opskrifter fra lokalområdet.

Læs mere om de mange muligheder i Kitzbüheler Alpen på kitzbueheler-alpen .

Læs mere skiferie

https://www.traveltalk.dk/skiferie-i-ostrig/

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler