Wales er det nye europæiske rejsemål

Wales byder på vild skønhed og eventyr tæt på Danmark

Wales i det sydvestlige England er utroligt nok ikke specielt kendt af skandinaviske turister, men det skal der laves om på!

Køb en billig SAS flytur til Manchester, en tur på ca. 1.5 time og så ca. en time i bil, og du er i landet, der er en del af the UK, og eventyret begynder. Det er kortere transport end til alle rejsemål i Sydeuropa. Eller du kunne jo se Manchester også, måske en fodboldkamp? Og så videre til eventyret i Wales. En time efter er du klar til at sejle, svømme, bjergbestige, rafte eller bare besøge den nærmeste pub.

Mange så Anders og Anne i Brexitland på TV i 2019 i Wales, blandt 3 andre udvalgte områder,  og vi fulgte med i deres køretur rundt i landet og så landets skønhed, blev sulten over den lækre mad og hilste med på deres gæstfri indbyggere.

Men de fleste af os kendte kun Wales fra Prinsen af Wales og hans rival til tronen i al fald i popverdenen, still going strong Tom Jones, som trak på en lang, lokal tradition og forkærlighed for musik og sang i særdeleshed.

Men dykker vi dybere, dukker der nok flere lag op i hukommelsen, som at vi spillede A landsholds fodbold i 2018 mod landet, og i øvrigt vandt 2-1. Wales er jo et land med egne nationale landshold og stolte traditioner i sport. Sport går man også højt op i. Der dukker nu sikkert i vor kollektive hukommelse noget op om de gamle minebyer, hvordan var det med dem? og snart meget mere, når du har set lidt mere på Wales her på www.traveltalk.dk. Lad os komme igang.

Wales lighthouse

Lidt baggrund, før vi kører videre

Wales (walisisk: Cymru) er en stor halvø i det sydvestlige Storbritannien og er en af Det Forenede Kongeriges (The UK) hoveddele (constituent countries), sammen med England, Skotland og Nordirland.

Landet har et areal på ca. 20.768 km² og havde i 2011 et befolkningstal på 3.063.456. Hovedstaden er Cardiff. Danmarks areal er i til sammenligning 42.924 km, og 2.221.000 km² inklusive Førøerne og Grønland. Så ca. 1/2 af syd Danmark.

Nationen har været ret så afhængig af England siden det 12. århundrede. Den keltiske egenart er dog bibeholdt med stor stolthed og har fra det 19. århundrede dannet grundlag for en national bevægelse, Plaid Cymru – Party of Wales, der i 1966 fik en repræsentant i Parlamentet.

Wales er opdelt i Nord, Midt, Vest og Syd Wales, hver region med sine karakteristika og skønhed.

Aerial view of the beautiful coast and cliffs between North Stack Fog station and Holyhead on Anglesey, North wales - UK

North Wales

Nord Wales is walisisk “to the bone”. Det er en for englændere kendt ferieregion, der er tro mod sprog og tradition, musik og historie. Her finder du storslåede slotte, gamle fine jernbaner, der kører endnu og musik festivaler. Den til tider dramatiske natur byder  så oplagt på adventure rejser: Vandfald, bjerge, kysten ved Snowdonia med strande med sand og klipper. Det kunne være også en legeplads for dig, der søger eventyret. Adventure i North Wales har vi et helt afsnit om.

Rejsen til Wales begynder her

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler