Ydre Hebrider, fantastiske og barske øer nordvest for Skotland

Ydre Hebrider, de smukke stormomsuste øer ved Skotlands nordvest kyst.

Vi husker måske de  indre og ydre Hebrider fra vejrudsigten i gamle dage på dampradio, eller hvis du var meget vågen i geografi timerne. Der var altid dårligt vejr på de ydre Hebrider, og sikkert også de indre, så hvad er det med de øer?

Ceapabhal hill and tital inlets or saltings at An Taobh Tuath or Northton on the Isle of Harris, Scotland.

Ceapabhal hill and tidal inlets or saltings at An Taobh Tuath or Northton on the Isle of Harris, Scotland.

Hebridernes kamp mod naturen helt fra kelternes tid

I tusinder af år har mennesker kæmpet for at overleve her på de indre og ydre Hebrider.  På trods af de barske vilkår har først  keltere og så norske vikinger, dernæst skotter og englændere kæmpet om retten til at herske over de stormomsuste øer, der stiger op af havet  ud for Skotlands nordvestkyst. Der er over 500 større og mindre øer, der tilsammen udgør De Indre og Ydre Hebrider. Øerne er oftest indhyllet i tåge og regn,  og  de er næsten altid forblæste og er omgivet af et frådende hav med mange sekund meter blæst og høje bølger. Jamen så er det jo godt for vindsurfere. Noget er altid godt for et eller andet. I dag er under 100 af Hebriderne beboede, men se lige videoen her der fortæller en anden historie om nogle øer, som mange mennesker forelsker sig i for den betagende vilde natur, de mange sjældne dyr og de rige udfoldelsesmuligheder. De producerer også, siger rygtet noget forbasket god whisky.

Der er et kort under videoen til de ydre Hebrider, så blev vi alle lidt klogere !

Vil du læse mere om Skotland ?

Her er et par artikler om Skotland fra Loch Ness til Posh golfbaner som St. Andrews og Carnoustie.

Læs om det fascinerende Skotland, om Storbritaniens højese bjerg der ligger her og naturligvis om Loch Ness, plus minus uhyret.

Inverness og Loch Ness uhyret i Skotland

Golf i Skotland blev opfundet her for 600 år side. Amazing! Se de bedste baner og få en flig af den store golfoplevelse i Skotland.

Golf i Skotland fra Carnoustie til St. Andrews

Kom til Glasgow, Skotland store og levende by. Vi dartede lige forbi.

Darting to Glasgow, Skotland for at joine 13.000 andre dart fans i en mega fest

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler