Golf i Skotland fra Carnoustie til St. Andrews

Scroll

Golf i Skotland, den mest autentiske golfoplevelse ?

Golf i Skotland er det mest “back to the roots” golf ferie koncept, du overhovedet kan forestille dig. Skotland er golfens mekka, og stedet hvor det hele begyndte. Historie og stemning bogstavelig talt indtager dit sind og legeme, når du går langs kysten på en af de ikoniske golfbaner. Vinden rusker i bolden og i dig mentalt. Nu forstår du, hvad links golf er. En bane er ikke den samme bane hver dag eller fra for 9 til bag 9, den kan ændre sig time for time. Vinden og havets susen indvirker på din evne til at slå de slag du ved, du kan og skal slå, for at komme ind med en acceptabel score. Den ene dag spiller par 3 huller som par 4 eller par 5 huller, men desværre sjældent omvendt. Det er ikke noget under, at du sikkert tager en skotsk øl eller flere og måske en lille whisky efter runden, simpelthen for at nulstille (god undskyldning ikke), og sikkert ved den lejlighed får nye skotske golfvenner for en aften, en uge eller for livet. They know what you feel, been there, done that – again and again. Og i morgen er der en ny bane, nye udfordringer i utrolige golf Skotland.

Tee-off på historiske St. Andrews Golf Course, Scotland.

Tee-off på historiske St. Andrews Golf Course, Scotland.

Hvornår begyndte golfspillet, og hvorfor hedder det linksbaner?

Golf  begyndte for 600 år siden netop langs havet med masser af sandklitter, det var havet linker med land, det hedder “links lands”. Det er som regel et barskt landskab uden opdyrket landbrug, måske med afgræssende får og geder og masser af vind og dermed en betydelig udfordring. “On a windy day”.  I dag er begrebet brugt lidt i flæng som inland linksbaner osv. Så her  får 600 år siden og frem gik herremænd og bønder og slog til en lille læderbold med håndlavede trækøller. Noget skulle de jo lave der langt fra alting undtagen fårene i landet mod nord.

Golf in Scotland St. Andrews

Golf i Scotland St. Andrews, en legendarisk golfbane

Ingen golf i Skotland uden St. Andrews, Home of golf

St. Andrews på Skotlands østkyst er banen vi kender fra The Open og utallige store turneringer. Her har man spillet golf lige siden det 15. århundrede. St. Andrews er meget mere end den berømte Old course, udover også at være en universitetsby. Old Course er typisk banen, som vi kender fra tv transmissionerne, Det er faktisk 7 baner i alt og et par golfbaner mere lige om hjørnet. Så vil du udnytte tiden optimalt og få nogle golfslag under vesten, er det ikke det værste sted at tage, mere præcist til Edinburgh ved Five´s østlige kyst.

The-Old-Course-St-Andrews, the famous bridge at 18th.

The-Old-Course-St-Andrews, denne lille bro fra 18. århundrede er den mest bedste kendte af alle i golfsporten

Her får du den ægte vare, når vi taler links bane. Vinden leger med sandet ved West Sands Beach. Slotsbanen ligger på toppen af en klippe med udsigt over den lille, men smukke by.

The old course begynder  lige ved the Royal and Ancient Golf Clubhouse, og banetider tildeles dels ved nogle få forudbestillinger og ellers ved lodtrækning 48 timer, før du forhåbentlig skal slå ud.  Banen er berømt og berygtet for sine blinde huller og for sine bunkers som malende bla. er betegnet  “Hell”  og “The Coffins”. Så ved vi lige som hvad man kan vente dernede i bunkeren 🙂 De berømte 17. og 18  hul går over stenbroen kaldt the “Swilcan Bridge” tilbage til byen.

St. Andrews golf clubhouse

St. Andrews golf clubhouse, glæd dig, aldrig har en øl smagt bedre

Ellers venter en velsignelse af tæt på lige så gode, men ikke så berømte golfbaner med St. Andrews signatur også. Bla. New Course som ikke er så ny endda, nemlig fra 1895.

Du kan bo ret tæt på banen, hvis du gerne vil kunne gå til og fra det 19. hul. Golf i Skotland kan også på sin vis være ret nemt.

St. Andrews hjemmeside
Greenfee koster typisk fra 750 kr. til 1500 kr.  Booking på ovennævnte link, men du skal være i overvældende god tid for at spille old course.

Næste bane vi vil skrive om på turen “Golf i Skotland”  er Carnoustie, bla. hjem for Dunhill turneringen i oktober 2018 på Buurnside og Buddons Links

Golfrejser på traveltalk

Gå til golfrejse  introsiden med mere end 14 golflande.

Golfrejser er især i vinterhalvåret et kæmpe rejsehit. Golfrejser og golfture går til rigtig mange rejsemål fra Sverige til Østens nye store golfbaner, der naturligvis især er meget populære i vinterhalvåret. På www.traveltalk.dk  følger vi udviklingen tæt, og vi tilføjer hver måned nye golfrejsetips til Danmarks godt 200.000 golfere, der er enten er medlemmer i danske golfklubber eller alle dem, der spiller pay and play. Vi  findes også på golfbanerne i Spanien, Italien, Portugal, Tyrkiet,  Skotland, Frankrig, Dubai, Thailand og mange andre golfrejsemål.

Traveltalk bringer inspiration til golfrejser fra så mange mulige golflande som muligt, og antallet vokser løbende, så kom tilbage regelmæssigt. Du finder også tilbud på attraktive golfrejse tilbud, udvalgt  sammen med vore golfrejse partnere.

 

Se rejselandet Skotland

Skotland, intro rejseside

 

Golf i Thailand: Vil du se de bedste golfbaner i Thailand

 

Golf i Tyrkiet er den bedst “gemte” golfrejse hemmelighed. Fremragende baner, lav pris.

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet

Ryder Cup i 2021 og frem!

Ryder Cup, sidste nyt om verdens største golfturnering: Udsat til 2021

 

Kort oversigt

Populære rejseartikler