Amsterdam weekend få timer fra Danmark

Weekend i Amsterdam  – oplev den skønne by på 3 dage.

Weekend i Amsterdam, en skøn storby ferie, en by med  en grøn profil, super cykelvenlig infrastruktur og et livsnyder gen udover det sædvanlige.  Det er essensen fra en weekendtur, der også rummede en næsten retro-agtig dimension: en biltur på 940 km per vej, kørt  i eet hug. Her er tippet: Stop ikke ved det første og sikkert langt fra bedste Raststelle i Tyskland. Begynd at lede før du bliver sulten, ellers ender du nemt som vi gjorde det med en Bratwurst, der må have taget sit eget liv af skam garneret med slatne pommes fritter og 2 gram sennep. Time for an upgrade Germany.
Vi valgte vejen ind i Holland langs vandet og kørte ubesværet  efter et par timer i Holland på særdeles velholdte motorveje direkte ind i Amsterdam. No problem. Gode parkeringsforhold. Og så over på cyklen, det er måden at komme rundt på eller bare gå 🙂

 

Kirsebærtræerne i Amsterdam er tidligt ude

Der er klar resonans mellem vor danske  kultur og den hollandske på mange måder.
Første indtrykket af vor weekend i Amsterdam er afslappet, byen er velholdt og nærmest ikke en gade uden boulevardtræer, der har det godt, og masser af steder at se. I februar var de første kirsebærtræer allerede sprunget ud. De har fået sig en mindre forskrækkelse, for temperaturen var omkring 0 grader.

! Amsterdam, Holland, det smarte slogan for byen lever stadig

Det smarte slogan for byen lever stadig

Fra wine til weed på 5 sek., så er det også Amsterdam

Amsterdam er så meget med på den grønne bølge fra væsentlig flere elbiler end i Danmark til udbuddet af grønne madvarer. Amsterdam har en  innovativ udnyttelse af IT til information og bydrift og en  velfungerende infrastruktur. Der er så oveni det mange fantastiske butikker for øko mad herunder ost, vin, tøj, frisørsaloner,  you name it. Alt er checket, og butiksindretning er gjort med stil og overskud. Ja og så kan de lokale tage trykket af stress og jag med en lille reefer med lidt alternativ tobak. Det er en ret liberal og afslappet bykultur.

Amsterdam, Holland , I am Amsterdam 2018 1

Albert Cuyp, Europas længste gågade med bare så mange boder

Prikken over i´et er Europas største udendørsmarkedsplads med 260 stande. Det hedder Albert Cuyp og ligger i den fashionable nordlige del af Amsterdam, og udgør  lidt en uventet kontrast, for her er særdeles folkeligt, og alle kan være med. Du finder friske grøntsager, frugt, fisk, blomster og oste. Men også tøj, musik, friske vafler med sirup som gaden dufter af og endelig masser af lædervarer og smykker. Tag en pause i en af flere caféer på selve gaden. Og ja det er også en lang gade med de mange stande og butikker bagved.

Wildschut Amsterdam Holland

Café Wildschut Amsterdam, Holland

Find din yndlings café i Amsterdam

Generelt oplever du et utal af hyggelige restauranter og cafeer i Amsterdam. På nogle gader 5-10 cafeer for hver få 100 meter, og hollænderne bruger deres cafeer og restauranter flittigt selv. Du kan spise mad fra hele verden. Især anbefaler vi at prøve indonesisk her, men en aften landede vi på Cafe Wildschut, (ja det er også en kendt hollandsk fodboldspiller forhåbentligt uden for mange vildskud) som lidt blev vor favorit. Her er bogstavelig talt højt til loftet og masser af plads i tre afdelinger, afhængigt af, hvad humør du er i. Vi fik lækker mad, bla. hollandske kroketter, som er meget traditionel mad her, også kaldet bitterbals, med oksekød, løg og krydderier i en skal af tynd dej og deep-fried, spises med stærk sennep og chases med en god øl. Her nød vi en aften sammen med de lokale. Vi så ikke mange turister, men det var jo også vinter. Priser er super fair. Et glas vin er 4 Euro og en hovedret er ca. 20 Euro. Kroketterne mindre. Se Wildschut her.

Amsterdam, Holland , Wildschut 2018

Amsterdam, Holland , Wildschut 2018

Hvad skal du se på din weekend i Amsterdam

Med begrænset tid på en weekend i Amsterdam, skal der skæres igennem, når det gælder oplevelserne.  Hvad vi du helst se? Der er naturligvis de klassiske seværdigheder i Amsterdam. Vi nævner en af dem. Den, der havde den længste kø, nemlig Heineken museet, der ligger centralt og lige ud til en af de mange smukke kanaler. Apropos køen, så husk at booke billetter online. Du kan glæde dig, selv websitet, hvor du kan bestille billetter, er mega flot. Vi vender tilbage med meget mere fra  “I Amsterdam.” Det er vi da også nu! (Det er byens motto, smarte reklamefolk har været indeover)

Heineken experience Amsterdam

Heineken experience Amsterdam

 

Kanalerne er et must see & do på en weekend i Amsterdam

Amsterdams historie er fuld af vand. Byens  165 kanaler blev møjsommeligt byggede gennem århundreder for at stimulere handel og transport og genvinde land, så Amsterdam kunne udvides. Kanalerne fortsætter med at definere byens landskab, og i 2010 blev Amsterdams fantastiske kanalring anerkendt som et UNESCO verdensarvssted.

Du kan nemt komme på en rundfart  på kanalerne.  Der er tre måder at komme igang:

De fleste kanalrundfarter tager en times tid og kan bookes ombord. De kan ikke blive nemmere.
Har du et  I Amsterdan Citykort så kan du få en gratis tur, du kan frit vælge mellem alle turoperatørerne af kanalrundfarter  i Amsterdam.

Vil du vide mere om Amsterdams kanalrundfarter, så klik på linket her.

Amsterdam kanalrundfart

Amsterdam kanalrundfart

Weekend i Amsterdam og resten af Holland 

Forslag til rejser og weekend ture til storbyer

  • Traveltalk.dk har et helt afsnit om storbyferie. Det finder du her.
  • Paris. Intro til Paris med forslag til hvad du absolut bør se og opleve
    Slå et smut forbi hippe Berlin og nyeste påfund, som gourmet mad på toppen af et nedlagt parkeringshus.
  • Bruxelles, hvis kultur og især cuisine er stærkt fransk inspireret. Livsnyder weekend i Bruxelles?

Bruxelles i Belgien er livsnydernes by

 

Holzmarkt– Frirum i Berlin med urban kreativitet

Paris – Vuitton, Louvre og Orsay, byernes by venter dig

Forår i Europa

Forår i Europa

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler