“Piemonte” er en af Italiens smukkeste regioner og betyder “ved foden af bjergene”

Piemonte kan lidt det hele som rejsemål. Fra perfekt skiløb til besøg på Barolo´s vingårde.

Piemonte ligger  i Italiens nordvestlige hjørne og grænser op mod Schweiz og Frankrig. I Danmark kender man nok mest Piemonte for to ting: skiløbet som f.eks. i Sestriere og vin, som Barolo, begge dele er i topligaen og kan kombineres for forsvarlig vis.

Tro mod betydningen af sit navn (foden af bjerget), er Piemonte Italiens mest bjergrige område. Det er omgivet på tre sider af Alperne med de højeste bjergtoppe og største gletsjere i Italien.

Monviso, Piemonte-siden af Monte Rosa, og de andre spektakulære bjerge i regionen skaber utroligt smukke landskaber, og skisportssteder i overflod: Via Lattea og Sestriere byder gæsterne på vintersportsentusiaster med deres topmoderne faciliteter.

Piedmonte, Sunset in the fields with vineyards in Italy

Piedmonte, Sunset in the fields with vineyards in Italy

Alperne i Piemonte danner en smuk baggrund for dybt svungne og storslåede dale som Val di Susa, Valsesia og Val d’Ossola.
Landskabet ved Langhe (kendt vindistrikt) og Menferrato er mere store bølgende bakker fulde af landsbyer og pittoreske slotte.

Store dele af Piemonte har rismarker, og det er jo en form for landbrug på de kanter. Det landlige viser sig også i arkitekturen, som er præget af lokale bondehuse som byggestil.

Lago Maggiore with cloudy blue sky in summer in Italy. The other lake on the left is Lago Mergozzo

Lago Maggiore with cloudy blue sky in summer in Italy. The other lake on the left is Lago Mergozzo

Dragende Lago Maggiore i Piemonte

Lago Maggiore er med sine 212 km² en af de største søer i Alperne. Ca. 80% ligger i Italien og resten i Schweiz. Vandspejlet ligger 193 m.o.h., og det dybeste punkt er 370 m dybt.

Lago Maggiore. The monastery of Santa Caterina del Sasso built on a cliff flank, hanging above the waters of Lago Maggiore, province of Varese, Italy. Northern Italian lakes.

Lago Maggiore. Klostret Santa Caterina del Sasso bygget helt ude på klippen mod søen, smuk arkitektur

 

Lago Maggiore er også det mest kendte turiststed i Piemonte, der inkluderer Stresa og de Borromeiske Øer, som er en øgruppe bestående af tre små øer og to klippeskær i den italienske del af Lago Maggiore. Øerne ligger  i Lago Maggiores venstre arm, i området mellem Verbania i nord og Stresa i syd med smukke fine gamle huse helt ned til vandet, velplejede græsplæner og  fine små restauranter, bådudlejning mv. Et fantastisk sted at leje en båd og se det hele fra søen, som ret beset opleves som et lille hav.

Stresa in Piedmonte. Beautiful panorama, spring blooming roses in the region Piedmont, Stresa, Northern Italy. Stresa is located on the beautiful Lake Maggiore

Forår i Stresa i Piemonte ved Lago Maggiore

Alligevel er naturen kun en af de mange attraktioner i Piemonte.
Denne region har mange andre facetter: fra Torino – den italienske bilproduktionskapital – med sin historie og bemærkelsesværdige kulturarv, til andre byer som Cherasco, Alba og Ivrea.

Mange andre seværdigheder i Piemonte

Regionen har mange andre seværdigheder:  Ikke mindst de imponerende middelalderlige slotte – som  fæstningen i Ivrea – og højt de højt skattede  arkitekturværker – som de berømte residenser i Det Kgl. Savoy og Sacri Monti.

Acqui Terme. Historiske gamle huse i denne smukke landsby i Piemonte

Acqui Terme. Historiske gamle huse i denne smukke landsby i Piemonte

De berømte spa-feriesteder i Acqui Terme og Vinadio tilbyder behandling og terapi under en afslappende ferie.
Opdagelser og overraskelser af enhver art er til stede for besøgende i regionen, herunder en bred vifte af mad og vin, der passer til enhver gane.

Piemonte´s provinser

Provinserne er: Torino (den regionale hovedstad), Alessandria, Asti, Biella, Cuneo, Novara, Verbano Cusio Ossola og Vercelli med sin historie og bemærkelsesværdige kulturarv samt andre byer som Cherasco, Alba og Ivrea bør nævnes.

Første område af de piemontesiske provinser, vi dykker ned i bliver Novara, her ligger bla. en lækker golfbane, så golf, vin og sol i Italien som rejseide?

Læs mere om Italien

Romantik og nostalgi i Bergamo

Italiens vindistrikter fra Nord til Syditalien

Trevi Fontænen eller Fontana di Trevi i Rom: Berømt springvand

Sestriere

Skiferie i Livigno, Italiens mest charmerende skiområde?

Cervinia, højeste skiferie i Italien. Kender du dette familievenlige skisted ?

Rejser til alle Italiens 20 regioner

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler