San Diego, here we come!

San Diego, et rigtigt godt ferie alternativ til San Francisco og LA ved Stillehavet.

San Diego er oppe mod store konkurrenter i  California, som  er den mest befolkede delstat i USA med en økonomi, som var det et land, ville ligge på top 10 i verden i bruttonationalprodukt. Det er samtidigt en af de dyreste stater at bosætte sig i.
San Francisco byens tilhørende tech-områder såsom Silicon Valley er ubestridt verdens største hotspot for ny teknologi med milliardinvesteringer i et utal af start-ups.
Sagnomspundne Los Angeles er stadig hjemsted for underholdningsindustrien og nogle af de mest celebre personer i verden og en sand ”melting-pot”, hvor alle verdens nationaliteter dagligt krydser hinanden i en evig kamp om at undgå den notoriske morgen- og eftermiddagstrafik til og fra byen. Det kan således være svært for andre dejlige byer at kæmpe sig op ad den californiske turist-rangliste. Men San Diego gør det ganske godt. Se her.

San Diego er på størrelse med København og dermed overkommelig at komme rundt i

Byen er hjemsted for 1.4 mio indbyggere (2017) og rummer nogle af landets fineste badestrande. Den er på 3. pladsen og lillebror i solstatens hierarki, San Francisco og Los Angeles taget i betragtning.
Lillebror eller ej skal man ikke kimse af San Diego som mulig feriedestination på USA-rejsen – let’s take a closer look.

San Diego, kun 28 km fra Mexico, og så er der burritos til alle

San Diego er en strandby primært med en fantastisk waterfront og skyline. Med kun 28 km til den mexicanske grænseby Tijuana er den latinamerikanske indflydelse til at tage og føle på, når man spadserer gennem gaderne.
Mexicansk mad er derfor selvsagt også en charme ekstra ved byen. De danske mexicanske pandekager falmer lidt, når først man har fået sin første rigtige burrito eller en anretning af fisketacos på en autentisk restaurant. Skønt man sagtens kan spotte et højhus eller to i San Diego, er byen ikke for alvor bygget i højden.

SAN DIEGO-SEP 28, 2014: The Gaslamp Quarter in San Diego, California, on September 28, 2014 The Gaslamp Quarter extends from Broadway to Harbor Drive, and from 4th to 6th Avenue.

SAN DIEGO-SEP 28, 2014: The Gaslamp Quarter in San Diego, California, on September 28, 2014 The Gaslamp Quarter extends from Broadway to Harbor Drive, and from 4th to 6th Avenue.

Man føler således ikke, man går rundt i en betonlabyrint, når man tager turen gennem byens gamle kvarter,  Gaslamp Quarter, byens mest velkendte center for fest og farver. Strandlivet og de latinamerikanske impulser blander sig altså lystigt i billedet af en millionby, hvis charme forbliver mere eller mindre intakt hele året rundt takket være et stabilt varmt klima, hvor temperaturen sjældent bevæger sig under 10 grader celsius.

Shamu Stadium, Sea World, San Diego, CA

Shamu Stadium, Sea World, San Diego, CA

San Diego er på mange måder også en familievenlig ferieby. Først og fremmest kan man opleve Sea World, en temapark med en masse havdyr og diverse aquatiske forestillinger. Spækhuggeren Shamu har i mange år været et trækplaster, men efter en træner kom galt afsted under et show i 2013, har man valgt at satse på andre dele af parken. Skønt Shamu er blevet sluppet fri, er Sea World værd at bruge en dag på, hvis man efterhånden har været i normal zoologisk have et tilfredsstillende antal gange i kraft af Sea World´s anderledes format og de usædvanlige dyrearter, man kan opleve.

Aerial view of the Coronado island and bridge in the San Diego Bay in Southern California, United States of America. A view of the Skyline of the city and some boats crossing the the sea.

Aerial view of the Coronado island and bridge in the San Diego Bay in Southern California, United States of America. A view of the Skyline of the city and some boats crossing the the sea.

Strandparadiset Coronado Island og hotellet hvor “Some like it hot” blev optaget

Udover Sea World er Coronado Island lige uden for byen også et strandparadis, som hvert år tiltrækker børn og voksne fra hele USA.
Øen er mest kendt for det ikoniske Hotel Del Coronado (eller bare: The Del), hvor klassikkeren ”Some Like It Hot” med Marilyn Monroe, Jack Lemon og Tony Curtis i hovedrollerne blev filmet tilbage i 50’erne. Hotellet åbnede faktisk helt tilbage i 1888, men den ikoniske runde hovedbygning med det ikoniske murstensrøde kegleformede tag troner fortsat på kanten af Stillehavet. Med fine sandstrande og hyggelige kvarterer lugter Coronado langt væk af det søde strandliv, men stedet er ikke en ubetinget badeferie for alle. Størstedelen af øen er en amerikansk flådebase, som er bosted for et utal af militærfolk. Det er ikke noget, man mærker som turist, da militærfolkene som regel har rigeligt at se til på basen.

San Diego. Looking across the harbor to the beautiful San Diego skyline
En lokal sømand bemærkede, at man kan se lyset og høre musikken spille inde fra fastlandet på weekend aftenerne, når man står på basen og kigger ud over det mørke Stillehav. Som om det ikke var nok, bliver der på Uafhængighedsdagen d. 4. sågar skudt raketter af ud over vandet. Dette giver hvert år anledning, til at USS Midway USS Midway museet, et gammelt hangarskib, åbner op for at se fyrværkeriet fra første parket på båden. Der bliver som regel hurtigt udsolgt, så man skal være i god tid. Skulle man alligevel være så heldig at befinde sig i byen omkring det tidspunkt, er der heldigvis mange andre steder og strande, hotelværelser og barer – hvorfra man kan se løjerlighederne. Vi kan godt allerede afsløre, at amerikanerne ikke sparer på krudtet den dag!

Links til USA rejser

Mere om Californiens 3. største by helt mod syd

Læs også om Orlando i USA, et andet USA rejsemål lige ud til strand og hav

Eller læs om Idyllwild, et fortryllende sted i det sydlige Californien

Orlando by night

Orlando-by-night

Læs mere om USA

Se her Los Feliz, Los Angeles, i stjernernes selskab

Nyeste Rejseartikler