Los Feliz, Los Angeles, i stjernernes selskab

I stjernernes selskab i Los Angeles

José Vicente Feliz var i 1781 med i ekspeditionen, der bragte de første mexicanske kolonister til Californien fra Mexico. Senere var han med til at grundlægge byen Los Angeles, og lagde således navn til den del af byen, der i dag hedder Los Feliz. Og til stadighed emmer distriktet af LA i ånd og feel; mondæne boulevarder og grå kvarterer udgør skiftevis gadebilledet, og kigger man mod nordvest vil man få øje på Hollywood-skiltet, der minder en om, hvor tæt man er på det sted i verden, hvor flest legender er blevet skabt, og flest drømme er blevet knust. Alt imens palmetræerne stille og roligt betragter de unge og hippe, som til stadighed flokkes mod byen og i mest velkendte amerikansk stil blandes med de ældre beboere. Her stirrer begyndelse og slutning hinanden i øjnene.

Los Angeles skyline og Griffith.

Los Angeles skyline. Distance, Griffith.

Varierede madtilbud på de små spisesteder

Los Feliz har aldrig været et turistet område i traditionel forstand, og bydelen karakteriseres ved relativt få hoteller givet dens ellers centrale placering. Dermed ikke sagt, at oplevelser ikke ligger og lurer rundt omkring. Især for de madinteresserede er der et respektabelt udvalg af små spisesteder, der alt efter humør og tidspunkt på dagen er et besøg værd. Terrassen udenfor café Alcove, der er at finde ved hjørnet af Franklin og Hillhurst Avenue tager sig godt ud på dagene med klar himmel og høj sol. Alcove giver den som café, cocktailbar og bageri, hvilket betyder at stedet både fungerer, hvis man skal have sine tømmermænds pandekager eller er ude efter en club sandwich til at sparke aftenen i gang med. Søger man lidt længere ned ad Hillhurst Ave er der et spændende alternativ i Spitz, Mediterranean street food i en rustik indpakning, som tilbyder områdets svar på en dürumrulle (uden at afsløre for meget: den minder ikke særligt meget om den vi kender fra Europa).

Griffith Park Observatory, et ikon i Los Angeles, USA

Griffith Park Observatory, et ikon i Los Angeles, USA

Griffith Observatory og 15 minutter til Hollywood

Det ægte vartegn er dog at finde ved bydelens nordlige grænse, hvor det berømte Griffith Observatory troner på sydsiden af Mount Hollywood. En henrivende gårdhave og en hvid, aflang betonbygning byder velkommen til et fascinerende kighul mod universet muliggjort af observatoriets teleskoper. Stedet er opkaldt efter filantropen Griffith Jenkins Griffith, der donerede det stykke land, observatoriet i dag befinder sig på. Heldigvis ønskede han sig inden sin død, at indgang til observatoriet skulle være gratis for alle byens indbyggere, og den dag i dag er der fri entré for alle besøgende. Tager man sig tid til at indtage bydelens historie og ånd, er Los Feliz meget mere end blot en mondæn enklave i englenes by, der inviterer på en tur ind i hverdagens forstadsliv i områderne omkring LA. Skal turen til Los Feliz rundes af med et brag, tager det 15 minutter i taxa at køre midt ind i Hollywood, hvor man kan slutte af med en aften i stjernernes selskab. Kan man gøre José Vicente Feliz kunsten efter og finde et godt sted at slå sig ned i området, så tag en dag eller to i Los Feliz – det kunne blive starten på noget stort.

Links til andre USA rejseoplevelser

Læs om San Diego, der ligger lige på kanten af Stillehavet

San Diego, here we come!

Nyd artiklen om smukke oversete Idyllwild i Syd Californien, men Dolly Parton har boet her, så er den jo god nok.

Idyllwild i det sydlige Californien

Eller tag til et beach heaven, Orlando, Florida  på Østkysten

I Chicago kan de noget med festivals  sådan  for alvor

Lollapalooza i Chicago

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler