Idyllwild i det sydlige Californien

Det ægte uspolerede Syd Californien midt i San Jacinto bjergene

Udsigten fra værelset bød på nåletræer og træhytter langs snoede veje i det kuperet bjergterræn. Ingen af dele associeres som regel med det sydlige Californien. Men det er lige nøjagtigt her – en times kørsel vest fra legendariske Palm Springs – at bjergbyen Idyllwild gemmer sig. For de fleste udlændinge er solstaten hovedsageligt forbundet med en lang boulevard prydet med gyldne stjerner, badestrande med surfer dudes og bikiniklædte unge kvinder a la Baywatch og Arnold Schwarzenegger, der efter en lang karriere i bodybuilding og film blev guvernør. Men alt det kan virke langt væk, når man befinder sig i en brun træhytte i to etager, der vækker minder fra barndommens vinterferier langt ude i de svenske skove. Besøger man stedet, som en del af et længere ophold i det sydlige Californien, vil man opleve, at forskellene mellem Idyllwild og de omkringliggende forstæder til Los Angeles grænser til det uvirkelige. Således repræsenterer Idyllwild en perfekt mulighed for at opdage, hvor alsidigt det sydlige Californien er. Samtidigt er det en fantastisk mulighed for at udforske en skjult ærkeamerikansk perle i San Jacinto bjergene, som størstedelen af de mange tusinder turister i Los Angeles og San Diego aldrig kommer til at gæste.

Fra sne til 25 grader på ½ time

Idyllwild i Californien, USA er året rundt en smule køligere end de byer, der omkranser bjergets fod. Det er kun i vintermånederne, at planter og græs vokser naturligt i de omkringliggende byer såsom Palm Springs, Beaumont og Hemet grundet de meget høje temperaturer og det tørre ørkenklima. Men anderledes er det i Idyllwild, hvor palmerne er skiftet ud med træer, der minder om dem, man vil støde på i de nordeuropæiske skove. Her bliver der sågar sne om vinteren, skønt det ikke tager mere end en halv time at køre ned til 25 grader og fuld sol. På trods af at byens høje placering trækker temperaturen ned, led Idyllwild i sommeren 2013 under en skovbrand, der medførte at 20 hjem måtte evakueres grundet faren for mudderskred og oversvømmelser i området. Men da myndighederne og lokalbefolkningen generelt er meget bevidste om risikoen for skovbrand i tørre perioder, er det ikke noget, man som besøgende behøver at være bange for i første omgang; lader man værre med at smide tændte cigaretter i skoven, er man næsten garanteret en fantastisk naturoplevelse i den del af USA, man sjældent ser på film.

Idyllwild CA, smuk sø

Idyllwild CA, USA, smuk skovsø

 

Twin Peaks territory ?

En weekend eller ferie i Idyllwild er ikke for dem, der søger pulserende natteliv og storby-shopping. Stedet er velegnet til alt fra Camping og friluftsliv i Idyllwild County Park, til to dages druk og brætspil i en 5-mandshytte gennem AirBNB, til et luksuriøst spaophold på det elegante Grand Idyllwild lodge, men de store amerikanske metropolers blod banker ikke i årene på bjergets snoede veje. Derimod figurerer den samme mystik, som hersker over den fiktive by Twin Peaks fra serien af samme navn rundt omkring i byen. Flere små forretninger i byens kompakte centrum forstærker denne følelse, i det de har et stort udvalg af bøger om det overnaturlige, røgelse, obskure religioner og et utal af rekvisitter, der kunne være omdrejningspunkt for en Stephen King roman. I en af slikbutikkerne kan man sågar opleve at blive betjent af et mandligt tvillingepar midt i 40’erne iklædt identiske skotskternede skovmandsskjorter – og således overgår virkeligheden nogle gange fantasien. Søger man mere konventionel amerikansk grund i den lille bymidte er det også muligt at få sig en Bud Light og en steak til lyden af et live cover af Jimi Hendrix, eller nyde en Filet Mignon på den charmerende og hyggelige restaurant Gastrognome.

Idyllisk det er det altså

På mange måder bryder Idyllwild med de flestes forestillinger om det sydlige Californien. Men den samme forskellighed, som solstaten står inde for, når det kommer til demografi, madkultur, religion og levestil kan i høj grad findes i Idyllwild. Celebre personer som Michael J Fox og Dolly Parton skulle efter sigende have ejet jord i byen, og efter en gåtur langs vejene kan man godt forstå, hvorfor berømtheder kunne fristes til at søge efter roen og stilheden i hytterne langs de skovklædte grusveje. Der er kun skole til børn op til de tidlige teenageår, hvorfor mængden af unge mennesker er ganske beskeden. Så er man ude efter fred og ro til at søge ind i sig selv, hinanden eller en god bog, så kan køreturen på cirka to timer fra lufthavnen i Ontario i dette tilfælde godt forsvares.

Mere om Californien, familietur til byen helt ved vandet.

Læs mere Campingferie

Læs mere om USA

Se her Krydstogt i Florida til ikke mindre end the Bahamas, the nicest way

Nyeste Rejseartikler