Tuvalu

Tuvalu er det tredie mindst befolkede land i verden

Tuvalu var også kendt som The Gilbert and Ellice Islands indtil 1976. Det ligger i Stillehavet mellem Australien og Hawaii. Det er det tredje mindst befolkede land i verden. Tuvalu består af ni landmasser, 3 øer og 6 atoller, som er ovevejende cirkulære og findes i den centrale region i Stillehavet. Ret tæt på Fiji. Øerne dækker et areal på 1.3 mill. Tuvalu var også i 2016 det mindst besøgte turistland i verden med ca. 2.000 besøgende, så er du en ægte globetrotter, er det her du skal slå til.
Tuvalu i Polynesien

Værd at vide om Tuvalu

Tuvalu er en østat i Polynesien i Stillehavet. Landet har 10.094 indbyggere, og er dermed den selvstændige stat i verden med tredje færrest indbyggere, efter Vatikanstaten og Nauru. Tuvalu består af ni beboede atoller spredt over et havområde på omkring 1,3 millioner km².

Tuvalu består af 9 øer i alt

Blandt disse ni øer er tre større og seks mindre i størrelse. Der findes 129 øer her. De ni øer er Niutao, Funafuti, Nukufetau, Nanumaga, niulakita, Nanumea, Nukulaelae, Nui og Waitupu. vandområderne er fastlåste. Laguner er meget almindelige på dette sted.

Hvordan er klimaet

Tuvalu har et tropisk klima. Nedbør er meget regelmæssig, og øerne har generelt sol og regn nok til frodigt landbrug. Der er masser af fisk og havplanter, som findes i havene omkring det. Kokospalmer og pandanus findes i vandområderne omkring den. Turisme er en af ​​de største industrier i landet og af de rigtige grunde også. Folk fra hele verden besøger landet for at se de ekstraordinært smukke strande.

Som en af de mindste og fjerneste nationer i verden tilbyder dette uspolerede hjørne af Stillehavet et fredeligt og ikke-kommercialiseret miljø, der er ideelt til hvile og afslapning. Det spektakulære havmiljø, der består af et vidstrakt hav spredt med atoller, storslåede laguner, koralrev og små øer, giver alle en unik sydhavsstemning.

Stranden ved Funafuti

Den smukke strand ved Funafuti tiltrækker mange besøgende, der kommer her for at slappe af ved at solbade ved stranden. Det polynesiske folk på øen er meget venlige, og turister, der besøger øen, vil helt sikkert tilbringe en afslappende ferie i de smukke omgivelser, som det polynesiske etniske folk bor i. Øen er berømt for landområdets lille størrelse og det store hav. Øen har også mange laguner og mindre øer, der tilføjer den unikke atmosfære på øen Tuvalu.

Stort bevaringsværdigt område med Funafuti.

Natur bevaringsområdet er spredt over et område på 33 kvadratkilometer og er noget, som besøgende ikke bør gå glip af. Det inkluderer smukke koralrev, kanaler og seks ubeboede holme. Alle disse attraktioner i Funafuti-bevaringsområdet tiltrækker turister fra hele verden. Hvis du leder efter et stykke historie, har Tuvalu det også. Under 2. verdenskrig byggede de amerikanske styrker en flybase på den nordøstlige side af Nanumea, som er en stor turistattraktion i dag. 

Hvis du besøger Tuvalu, gå ikke glip af den polynesiske etniske traditions dans. Landets nationale spil er te ano, og det at deltage i et af spillene er noget, som mange turister gør.

Dykning og snorkling i Tuvalu

Med øer lavet af koralrev er Tuvalu virkelig et inspirerende sted for dykning. 33 km2 lagun-, rev-, hav- og øhabitater udgør en del af et fredet område. Det er stadig åbent for besøgende til vandring, snorkling og picnic. Du finder ingen lokale dykkerbutikker eller operatører i Tuvalu, men de fleste hoteller hjælper dig gerne. Ved ankomsten kan du leje udstyr, og få vejledning om de bedste dykkersites.

Hvordan kommer du til øerne

Bla Kilroy har rejser hertil.

Det fijianske indenlandske luftfartsselskab, Air Fiji, tilbyder flyvninger mellem Suva og Tuvalus hovedø, Funafuti, to gange om ugen – og der er et simpelt valg, når det kommer til indkvartering i Funafuti, når du først er der. Der er et regeringsejet hotel og flere familieejede pensionater og B & B’er på landets mest folkerige ø.

Tak til Timeless Tuvalu

 

Polynesien venter dig med 1000 utroligt smukke øer. Hvor begynder vi?

Her er de måske vigtigste men ikke eneste øer i Polynesien, der er en rejse for livet værd:

Polynesiske øer, du kan rejse til

Tahiti,
Samoa
Tuvalu (Denne artikel) 
Påskeøen
Tonga
Norfolk Island
Bora Bora
Cook Islands
Hawaii
New Zealand

Polynesien er en del af Oceanien, læs mere here.

 

 

 

 

 

 

Nyeste Rejseartikler