blank
 

Rejser til Hawaii – i Elvis Presley´s fodspor

Scroll

Blue Hawaii, blåt hav, blå himmel, blå måne

Rejser til Hawaii har en særlig aura af romantik, uforglemmelig natur og mødet med en meget gæstfri befolkning. Rejsen til Hawaii er et af de ultimative “rige” eventyr, hvor oplevelserne står i kø. Blue Hawaii var titlen på Elvis Presley´s super corny og pladder romantiske film fra 1961. Den giver om ikke andet et meget godt og indbydende billede af et meget smukt og ret uberørt ø paradis i en uskyldig tid, og for mange den første ø i Polynesien som er er en del af Oceanien, de dermed lærte at kende. Hawaii øerne i 1960´erne må have været meget eksotisk for danskerne og uopnåeligt for de fleste. Tiderne skifter.

Elvis charmer sig igennem Hawii i 1961. Blue Hawaii blev optaget på en måned.

Elvis charmer sig igennem øerne og ørerne i 1961. Filmen  blev optaget på en måned.

De amerikanske øer i Oceanien har været besøgt gennem årene af et hav af andre kendte skuespillere og politikere ikke mindst, herunder tidligere president Barack Obama. Hvad er så tiltrækkende ved stedet? Det er jo en amerikansk stat i rivende udvikling og det betyder, der er ressourcer til investeringer i turistsektoren, så du finder bogstavelig talt alt, der er værd at nævne. Det er ikke din Robinson Crusoe rejse til en næsten uopdaget tropeø. Det er komfortabelt, og det koster noget. Nævnt i flæng finder du også et  berømt surferparadis her, og øerne rummer det hele, hvad angår aktiviteter: sejlads langs kysterne, dykning, bedste hoteller og mad på højt USA niveau, trecking på bjergstier, hanggliding, cykling, den perfekte bryllupsscene, hvis I er i det humør, golf, tennis osv.  Høje sneklædte bjerge. Her finder du ret sikkert noget at lave, ellers må du bare flyve videre 🙂

blank
Na Pali kysten på Kauai island på Hawaii endnu en smuk dag

Na Pali kysten på Kauai island på Hawaii endnu en smuk dag

Intro og facts til Hawaii se her

Island of Hawaii, kendt som Big Island er den yngste og den største i flokken

Øen Hawaii er den yngste og største ø i den hawaiiske  kæde af øer. Næsten dobbelt så stor som alle de andre hawaiiske øer tilsammen (dermed dets kaldenavn “Big Island”), er dens store størrelse imponerende. Du kan rejse gennem alle undtagen fire af verdens forskellige klimazoner her, og se de fantastiske massive vulkaner Maunakea og Maunaloa.

Rainbow Falls at Wailuku River State Park in Hilo on the Big Island of Hawaii

Fra de mange geologiske træk ved Hawaii som Volcanoes National Park til de snedækkede højder i Maunakea; fra de frodige dale i Hilo- og Hamakua-kysterne til det jet-sorte sand på Punaluu Beach er Island of Hawaii et uovertruffent udtryk for naturens kraft. Uanset hvordan du beslutter dig for at opleve øen, vil den helt sikkert lefterlade dig ydmyg over naturens storhed.

Volcano Mauna Kea, Big Island Hawaii

Volcano Mauna Kea, Big Island Hawaii. Rejsen til Hawaii viser utrolig varieret natur

Bliv inspireret til at besøge Island of Hawaii. Big Island er ikke bare stor. Det er en ø som stadig vokser. Øen er den yngste i ø-kæden og også langt den største, hvilket betyder, at der er ekstra mange muligheder for at gå på opdagelse i de enestående vidundere, naturen her har skabt.

Videoer med tak til GoHawaii.com

For at undgå forveksling med navnet på hele staten, bliver den ofte blot  kaldt “The Big Island”, og hvilket passende navn det er. Øen er næsten dobbelt så stor som alle de andre hawaiianske øer tilsammen, og det alene synes inspirerende. Den dramatiske størrelse har skabt et mikrokosmos af miljøer og aktiviteter som både vil fascinere og begejstre dig.

Hawaii, Kauai

Kauai

Kauai

Rejsen til Hawaii kunne også gå til Kauai. Kauai er Hawaiis øerne´s fjerde største ø og Kauai kaldes også “Have Øen”, som faktisk er en meget præcis beskrivelse. Kauai er som den ældste og nordligste ø i Hawaii kæden velsignet med smukke dale, forrevne klipper og gabende slugter, formet gennem tiden af vind og vejr. Den frugtbare overfladejord på “Have Øen” er iklædt en betagende kappe af smaragdgrøn vegetation.

Århundreders vækst har dannet tropiske regnskove, udskåret floder og skabt vandfald! Nogle dele af Kauai er kun tilgængelige ad søvejen eller med et lille fly og afslører udsigter, som du ikke kan forestille dig. Mere end bare dramatisk skønhed er øen også hjemsted for en række udendørs aktiviteter. Du kan sejle kajak på Wailua-floden, snorkle udfor Poipu Beach, vandre på stierne i Kokee State Park eller gå ziplining over Kauais frodige dale. Men det er øens afslappede atmosfære og rige kultur, der findes i dens små byer, der gør det virkelig tidløst. Udforsk regionerne i Kauai, og tag dine udflugter for at opdage øens ubestridelige skønhed.

Rejser til Hawaii. Honolulu er vokset til en by og et resort område of betydelig størrelse

Rejser til Hawaii. Honolulu er vokset til en by og et resort område of betydelig størrelse

Rejsen til Hawaii: Maui, den smukkeste ø af dem alle?

Der er utallige grunde til, at Maui gang på gang bliver kåret som ‘Den bedste Ø i Hawaii’.

Maui, også kendt som “The Valley Isle”, er den næststørste hawaiiske ø. Øen er elsket for sine verdensberømte strande, den hellige Iao-dal, udsigt over vandrende pukkelhvaler (i vintermånederne), en madfilosofi fra “gård til bord” og den storslåede solopgang og solnedgang fra Haleakala.
Byd solen velkommen, mens du står over et hav af skyer på toppen af Haleakala. Se pukkelhvalerne bryde havoverfladen ud for kysten ved Lahaina. Mærk ‘The Mana’ (kraften) fra Haleakala National Park og nyd den naturskønne ‘Road to Hana’. Mens du slentrer gennem gaderne i kystbyen Lahaina og langs Kaanapalis dejlige strande, vil du hurtigt finde dine helt egne grunde til at holde af Maui.

Maui, også kendt som “The Valley Isle”, er den næststørste hawaiiske ø. Øen er elsket for sine verdensberømte strande, den hellige Iao-dal, udsigt over vandrende pukkelhvaler (i vintermånederne), køkken fra gård til bord og den storslåede solopgang og solnedgang fra Haleakala.

Oahu skyline, HawaiiRejser til Hawaii. Oahu skyline, Hawaii

Rejser til Hawaii. Oahu skyline, Hawaii

Rejsen til Oahu

Undertiden kaldet “The Gathering Place” lever Oahu bestemt op til sit navn. Den tredjestørste hawaiianske ø er hjemsted for størstedelen af Hawais forskelligartede befolkning, en sammensmeltning af øst- og vestkulturer med rod i værdierne og traditionerne hos det indianere. Det er denne grundlæggende kontrast mellem det gamle og det moderne, der gør det så behageligt at opdage Oahu – fra det travle byliv til afslappede surfbyer. Du finder masser af forskellige muligheder for at udforske Oahus forskellige regioner, øens mange aktiviteter, dens eklektiske restauranter og overnatningssteder.

Rejsen til Hawaii med danske rejse-arrangører

Der er en række danske rejsebureauer, der arrangerer rejser til Hawaii. Her er et udpluk:

Spies Rejser
Til Maui og til Honolulu, langt fra den dyreste vej til Hawaii

Nyhavn Rejser
Den helt store tur med besøg på 21 dage af 4 øer fra ca. 38.000 kr.

USA Tours
Lidt en Hawaii ekspert med rejser til bla. Oahu, Maui og Big Island og kombi rejser til Californien

Du kan ógså rejse til Hawaii med bla.

Videoer og inspiration med tak til GoHawaii.com

Mere om rejsemål i Oceanien og andre ø grupper

Hawaii ligger i Polynesien, der igen ligger i det enorme Oceanien.

Rejsen til Bora Bora midt i Polynesien

I Oceanien ligger også Palau, som er det uden tvivl mest ambitiøse land i Stillehavet, hvad angår at få balance i turisme og miljø. Læs om Palau som rejsemål og de 300 øer her

Palau, 300 øer i Stillehavet, pas på de skønne øer

Kap Verde er et andet skønt rejsemål med flere øer at besøge

Rejser til Kap Verde

 

Kort oversigt

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

AfbudsrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

BackpackerTravelTalk - white arrow right

BilferieTravelTalk - white arrow right

CampingTravelTalk - white arrow right

CharterferieTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

FamilieferieTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

KrydstogtTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

LuksusrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

SafariTravelTalk - white arrow right

SejlerferieTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

SlotsferieTravelTalk - white arrow right

Sol & StrandTravelTalk - white arrow right

StorbyferieTravelTalk - white arrow right

WellnessTravelTalk - white arrow right

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Northlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters