Rejser til Hawaii – oplev Hawaii fra Kauai Island til Maui

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype

Rejser til Hawaii. Blåt hav, blå himmel, blå måne

Rejser til Hawaii fra Kauai Island til Maui har en særlig aura af romantik, uforglemmelig natur og mødet med en meget gæstfri befolkning. Rejsen til Hawaii er et af de ultimative eventyr, hvor oplevelserne står i kø. Blue Hawaii var titlen på Elvis Presley´s super corny og pladder romantiske film fra 1961. Den giver om ikke andet et meget godt og indbydende billede af et meget smukt og ret uberørt ø paradis i en uskyldig tid, og for mange den første ø i Polynesien som er er en del af Oceanien, de dermed lærte at kende. Hawaii øerne i 1960´erne må have været meget eksotisk for danskerne og uopnåeligt for de fleste. Tiderne skifter.

Rejsen til Hawaii begynder på denne side: Basis rejse info og relevante links samlet eet sted.

Elvis charmer sig igennem Hawii i 1961. Blue Hawaii blev optaget på en måned.

Elvis charmer sig igennem øerne og ørerne i 1961. Bonus info: Filmen  blev optaget på en måned.

Hawaii er kendtes legeplads

De amerikanske øer i Oceanien har været besøgt gennem årene af et hav af andre kendte skuespillere og politikere ikke mindst, herunder tidligere president Barack Obama.

Hvad er så tiltrækkende ved stedet? Det er jo en amerikansk stat i rivende udvikling og det betyder, der er ressourcer til investeringer i turistsektoren, så du finder bogstavelig talt alt, der er værd at nævne. Det er ikke din Robinson Crusoe rejse til en næsten uopdaget tropeø. Det er komfortabelt, og det koster noget. Nævnt i flæng finder du også et  berømt surferparadis her, og øerne rummer det hele, hvad angår aktiviteter: sejlads langs kysterne, dykning, bedste hoteller og mad på højt USA niveau, trecking på bjergstier, hanggliding, cykling, den perfekte bryllupsscene, hvis I er i det humør, golf, tennis osv.  Høje sneklædte bjerge. Her finder du ret sikkert noget at lave, ellers må du bare flyve videre 🙂

Na Pali kysten på Kauai island på Hawaii endnu en smuk dag

Na Pali kysten på Kauai island på Hawaii endnu en smuk dag

Hvor ligger Pearl Harbour og kan du besøge stedet?

Pearl Harbor er et af de mest populære turistmål på Hawaii. Hvert år besøger millioner af mennesker stedet for at se USS Arizona Memorial, som mindes de 2.403 amerikanske soldater og kvinder, der mistede livet under det japanske angreb på Pearl Harbor den 7. december 1941. Ud over mindesmærket er der en række andre Pearl Harbor højdepunkter, som besøgende kan nyde.

US Missouri, Pearl Harbour, Hawaii

US Missouri, Pearl Harbour, Hawaii

Disse omfatter USS Missouri Battleship Memorial, Pacific Aviation Museum og National Park Service Visitor Center. Besøgende kan også tage en rundtur på USS Arizona Memorial Museum, som rummer artefakter og udstillinger relateret til angrebet på Pearl Harbor. Dette er en fantastisk måde at lære mere om denne historiske begivenhed og at hylde dem, der mistede livet.

Hvis du er interesseret i amerikansk historie, så er et besøg i Pearl Harbor et must. Beliggende på Hawaii var Pearl Harbor stedet for et ødelæggende overraskelsesangreb fra japanerne under Anden Verdenskrig. I dag er det et nationalt monument og et mindesmærke, der hylder dem, der mistede livet under angrebet. Der er en række Pearl Harbor-højdepunkter, som du kan tjekke ud, når du besøger. USS Arizona Memorial er en af de mest populære attraktioner. Dette mindesmærke sidder på toppen af det sunkne vrag af skibet og ærer de mere end 1.000 sømænd, der mistede livet, da det blev angrebet. Du kan også besøge USS Missouri, hvor Japan underskrev sin overgivelsesaftale, og Pacific Aviation Museum, som fortæller historien om luftfarten under Anden Verdenskrig.

U.S.S. Bowfin submarine. Hawaii

U.S.S. Bowfin submarine. Hawaii

USS Bowfin ubåd muset lige ved siden af

USS Bowfin, er en ubåd af Balao-klassen fra den amerikanske flåde opkaldt efter bowfin-fisken. Siden 1981 har hun været åben for offentlige ture på USS Bowfin Submarine Museum & Park i Pearl Harbor, Hawaii

Intro og facts til Hawaii se her

Island of Hawaii, kendt som Big Island er den yngste og den største i flokken

Øen Hawaii er den yngste og største ø i den hawaiiske  kæde af øer. Næsten dobbelt så stor som alle de andre hawaiiske øer tilsammen (dermed dets kaldenavn “Big Island”), er dens store størrelse imponerende. Du kan rejse gennem alle undtagen fire af verdens forskellige klimazoner her, og se de fantastiske massive vulkaner Maunakea og Maunaloa.

Rainbow Falls ved Wailuku River State Park i Hilo på the Big Island of Hawaii

Rainbow Falls ved Wailuku River State Park i Hilo på the Big Island of Hawaii

Fra de mange geologiske træk ved Hawaii som Volcanoes National Park til de snedækkede højder i Maunakea; fra de frodige dale i Hilo- og Hamakua-kysterne til det jet-sorte sand på Punaluu Beach er Island of Hawaii et uovertruffent udtryk for naturens kraft. Uanset hvordan du beslutter dig for at opleve øen, vil den helt sikkert lefterlade dig ydmyg over naturens storhed.

Volcano Mauna Kea, Big Island Hawaii

Volcano Mauna Kea, Big Island Hawaii. Rejsen til Hawaii viser utrolig varieret natur

Bliv inspireret til at besøge Island of Hawaii. Big Island er ikke bare stor. Det er en ø som stadig vokser. Øen er den yngste i ø-kæden og også langt den største, hvilket betyder, at der er ekstra mange muligheder for at gå på opdagelse i de enestående vidundere, naturen her har skabt.

https://youtu.be/DN-0w_FzMpI

Videoer med tak til GoHawaii.com

For at undgå forveksling med navnet på hele staten, bliver den ofte blot  kaldt “The Big Island”, og hvilket passende navn det er. Øen er næsten dobbelt så stor som alle de andre hawaiianske øer tilsammen, og det alene synes inspirerende. Den dramatiske størrelse har skabt et mikrokosmos af miljøer og aktiviteter som både vil fascinere og begejstre dig.

Hawaii, Kauai

Kauai

Kauai

Rejsen til Hawaii kunne også gå til Kauai. Kauai er Hawaiis øerne´s fjerde største ø og Kauai kaldes også “Have Øen”, som faktisk er en meget præcis beskrivelse. Kauai er som den ældste og nordligste ø i Hawaii kæden velsignet med smukke dale, forrevne klipper og gabende slugter, formet gennem tiden af vind og vejr. Den frugtbare overfladejord på “Have Øen” er iklædt en betagende kappe af smaragdgrøn vegetation.

Århundreders vækst har dannet tropiske regnskove, udskåret floder og skabt vandfald! Nogle dele af Kauai er kun tilgængelige ad søvejen eller med et lille fly og afslører udsigter, som du ikke kan forestille dig. Mere end bare dramatisk skønhed er øen også hjemsted for en række udendørs aktiviteter. Du kan sejle kajak på Wailua-floden, snorkle udfor Poipu Beach, vandre på stierne i Kokee State Park eller gå ziplining over Kauais frodige dale. Men det er øens afslappede atmosfære og rige kultur, der findes i dens små byer, der gør det virkelig tidløst. Udforsk regionerne i Kauai, og tag dine udflugter for at opdage øens ubestridelige skønhed.

Rejser til Hawaii. Honolulu er vokset til en by og et resort område of betydelig størrelse

Rejser til Hawaii. Honolulu er vokset til en by og et resort område of betydelig størrelse

Rejsen til Hawaii: Maui, den smukkeste ø af dem alle?

Der er utallige grunde til, at Maui gang på gang bliver kåret som ‘Den bedste Ø i Hawaii’.

Maui, også kendt som “The Valley Isle”, er den næststørste hawaiiske ø. Øen er elsket for sine verdensberømte strande, den hellige Iao-dal, udsigt over vandrende pukkelhvaler (i vintermånederne), en madfilosofi fra “gård til bord” og den storslåede solopgang og solnedgang fra Haleakala.

Byd solen velkommen, mens du står over et hav af skyer på toppen af Haleakala. Se pukkelhvalerne bryde havoverfladen ud for kysten ved Lahaina. Mærk ‘The Mana’ (kraften) fra Haleakala National Park og nyd den naturskønne ‘Road to Hana’. Mens du slentrer gennem gaderne i kystbyen Lahaina og langs Kaanapalis dejlige strande, vil du hurtigt finde dine helt egne grunde til at holde af Maui.

Maui, også kendt som “The Valley Isle”, er den næststørste hawaiiske ø. Øen er elsket for sine verdensberømte strande, den hellige Iao-dal, udsigt over vandrende pukkelhvaler (i vintermånederne), køkken fra gård til bord og den storslåede solopgang og solnedgang fra Haleakala.

Oahu skyline, HawaiiRejser til Hawaii. Oahu skyline, Hawaii

Rejser til Hawaii. Oahu skyline, Hawaii

Rejsen til Oahu

Undertiden kaldet “The Gathering Place” lever Oahu bestemt op til sit navn. Den tredjestørste hawaiianske ø er hjemsted for størstedelen af Hawais forskelligartede befolkning, en sammensmeltning af øst- og vestkulturer med rod i værdierne og traditionerne hos det indianere. Det er denne grundlæggende kontrast mellem det gamle og det moderne, der gør det så behageligt at opdage Oahu – fra det travle byliv til afslappede surfbyer. Du finder masser af forskellige muligheder for at udforske Oahus forskellige regioner, øens mange aktiviteter, dens eklektiske restauranter og overnatningssteder.

Honolulu, helt klart med på rejselisten

Hvis Oahu er hjertet af Hawaii, så er Honolulu dens puls. I denne kosmopolitiske hovedstad finder du alt fra historiske vartegn til udsøgte restauranter til shopping i verdensklasse. Hjem for størstedelen af Oahu’s befolkning, strækker Honolulu sig over øens sydøstlige kyst, fra Pearl Harbor til Makapuu Point og omfatter verdensberømte Waikiki Beach undervejs.

Kvinde nyder en af verdens mest berømte strande, Waikiki beach, Honolulu.

Kvinde nyder en af verdens mest berømte strande, Waikiki beach, Honolulu.

Diamond Head er et Must-See i Honolulu

Diamond Head er en uddød vulkan sydøst for Honolulu nær kvartererne Kahala og Kaimuki. Den ikoniske kegle er populær blandt vandrere og fotografer, der får udsigt over hele Oahu’s kyst. Du finder det hvide sand på Waikiki Beach indbydende og dets rolige vand perfekt til surfekurser. Strandkiosker tilbyder udstyr og undervisning i varierende længde, ligesom mange hoteller.

Diamondhead, Kapiolani Park, Waikiki, Natatorium, Kapahulu town, Pacific ocean, clouds, and on Oahu, Hawaii.

Diamondhead, Kapiolani Park, Waikiki, Natatorium, Kapahulu town, Pacific ocean, clouds, og på Oahu, Hawaii.

Honolulus historiske vartegn

Planlæg at tage en rundtur i Iolani Palace, den eneste kongelige bolig på amerikansk jord. Slottet fungerede som hjemmet for Hawais sidste to monarker. Kryds gaden for at se bronze King Kamehameha-statuen, der mindes monarken, der forenede Hawaii-øerne.

Pearl Harbor, den fælles militære base vest for Honolulu, er et følelsesladet sted og et nationalt historisk vartegn. Daglige ture gives af USS Arizona Memorial, et slagskib, der blev sunket i 1941-angrebet. Det 10-etagers Aloha Tower blev rejst i 1926 for at byde passagerskibe velkommen til Honolulu Havn. Shop på Aloha Tower Marketplace, et havnekompleks med butikker og restauranter. Duke Kahanamoku-statuen hilser dig med åbne arme på Waikiki Beach og mindes den olympiske medaljevindende svømmer og surfer, der populariserede sporten verden over.

Honolulu-downtown-husk-dit-surfbraet-altid

Honolulu-downtown-husk-dit-surfbraet-altid

Local taste in Honolulu

Kvartererne i Honolulu er rige med oplevelser af enhver art fra lokal mad til hyggelige cafeer og barer. Du finder næsten alt, hvad du kan have lyst til på hotellerne og resorts i Waikiki Beach-området, men hvis du gerne vil vove dig længere væk, så prøv det travle og forskelligartede kvarter Kalihi. Se efter markeder, der serverer den meget hawaiiske poké, terninger af krydret, rå fisk serveret med syltede grøntsager.

Downtown Honolulus Chinatown er blevet det kommende kvarter for natteliv. De mange restauranttilbud, såsom dim sum og grillede ribben, er populære om dagen. Om natten kommer det 20-blok kvarter til live med et væld af barer og underholdningssteder.

Waikiki beach, Honolulu

Waikiki beach, Honolulu, få byer har så lækker strand så tæt på byen

Læs om Oahu, se fotos og video, find rejsebureauer

Hvor lang tid tager det at flyve til Hawaii fra Danmark?

Rejsetiden fra Danmark til Hawaii kan variere betydeligt afhængigt af den valgte rute, antallet af mellemlandinge og flyforbindelser. Da der ikke er direkte fly fra Danmark til Hawaii, involverer rejsen normalt mindst én mellemlanding, ofte i USA. Her er nogle generelle oplysninger om rejsetider.

Fra København, Danmark til Honolulu, Hawaii:

Rejsetid med én mellemlanding: Cirka 18 til 25 timer.
Rejsetid med to eller flere mellemlandinge: Kan tage længere tid, afhængig af de valgte ruter og mellemlandinge.

Fra Aarhus eller Billund, Danmark:

Da der ikke er direkte fly fra disse mindre lufthavne til Hawaii, vil rejsetiden normalt være længere med yderligere mellemlandinge.

Rejsetiderne kan også påvirkes af faktorer som ventetid under mellemlandinge og skift af fly. Det anbefales altid at tjekke med flyselskabet eller en rejsebureau for at få de mest nøjagtige og opdaterede oplysninger om rejsetider og ruter, da de kan ændre sig baseret på aktuelle flyplaner og tilgængelighed.

Rejsen til Hawaii med danske rejse-arrangører

Der er en række danske rejsebureauer, der arrangerer rejser til Hawaii. Her er et udpluk:

Spies Rejser
Til Maui og til Honolulu, langt fra den dyreste vej til Hawaii

Nyhavn Rejser
Den helt store tur med besøg på 21 dage af 4 øer fra ca. 38.000 kr.

USA Tours
Lidt en Hawaii ekspert med rejser til bla. Oahu, Maui og Big Island og kombi rejser til Californien

Du kan ógså rejse til Hawaii med bla.

Rundrejse til Hawaii | Ø-hop på Hawaii – USA rejse | Jysk Rejsebureau

Rejser til Hawaii | FDM travel

Rejser til Hawaii – | Risskov Rejser

Videoer og inspiration med tak til GoHawaii.com

Krydstogter til Hawaii og hvem der sejler dig til Blue Hawaii

Mere om rejsemål i Polynesien i Oceanien og andre ø grupper

Polynesiske øer, du kan rejse til

Tahiti
Samoa
Tuvalu
Påskeøen
Tonga
Norfolk Island
Bora Bora
Cook Islands
Hawaii
New Zealand

Hawaii krydstogter

Krydstogter til Hawaii og hvem der sejler dig til Hawaii

Hawaii ligger i Polynesien, der igen ligger i det enorme Oceanien.

Rejsen til Bora Bora midt i Polynesien

I Oceanien ligger også Palau, som er det uden tvivl mest ambitiøse land i Stillehavet, hvad angår at få balance i turisme og miljø. Læs om Palau som rejsemål og de 300 øer her

Palau, 300 øer i Stillehavet, pas på de skønne øer

Kap Verde er et andet skønt rejsemål med flere øer at besøge

Rejser til Kap Verde

Flyv til Hawaii. Spar tid og penge for den store oplevelse

Flyv til Hawaii. Spar tid og penge for den store oplevelse

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler