Palau, 300 øer i Stillehavet, pas på de skønne øer

Scroll

Palau. “Tread lightly”. Først i verden med øko visa.

Når du kommer til Palau i Mikronesien, og det gør du vel en skønne dag, for her er vidunderligt, så får du et øko stempel i dit pas, der opfordrer dig til at passe på naturen skrevet af øernes børn! Tread lightly, sæt lette fodaftryk  er de første ord i dit pas fra drømmeturen til Palau, der siger meget om stillehavsøen i Mikronesien, men også om den gryende forståelse hos turist truede steder  i Asien for, at masse turisme (på denne ø 7 x befolkningstallet) ødelægger vor skønne natur, hvis du ikke gør som Palau. Et andet sted 500 km derfra i Philippinerne, Boracay er igang med en imponerende oprydning, der ser ud til at lykkes kombineret med færre turister, der passer bedre på stedet. Det er fremtiden. Øko-turismen opstår til glæde for alle, fordi der er ikke noget andet valg.

De tager det ret alvorligt, det er jo helt perfekt. Du kan evt læse mere her om the Palau Pledge. Det indebærer mere end det nævnte stempel, også at du ser en video tæt på landingen på en af øerne i Palau og du får en liste over hvad du må og ikke må i forhold til natur og miljø. Og der er miljø police, der hjælper dig med at overholde reglerne, men de er ret venlige 🙂

Mandarin Fish over a hard coral, shot in Palau Micronesia

Mandarin Fish over a hard coral, shot in Palau Micronesia

Palau ligger i det gigantiske øhav Oceanien, og er en del af Mikronesien, som består af Guam, Kiribati, Marshalløerne, Nauru, Nordmarianerne og Palau.

Palau ligger ca. 500 km øst for Filippinerne. Se kortet. Mod syd ligger Indonesien og mod øst Mikronesien. Samlet set er det et ørige bestående af seks øgrupper med mere end 300 øer i den vestlige del af øgruppen Carolinerne. Palau er medlem af FN.

Palau, closer to the Pacific than ever

Palau, closer to the Pacific than ever

Links til lignende drømme-øer

  • Fiji er også i Oceanien, se havd du kan opleve derude
  • Palawan, Philippinerne er ofte på top 10 listen over smukkeste øer i Asien

It´s Fiji Time

Palawan. top eco bevidst rejsermål i Filippinerne

Palawan – den smukkeste ferieø i Sydøstasien ?

 

Kort oversigt

Populære rejseartikler