Rejser til Pakistan

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Top 10 steder at besøge i Pakistan

Rejser til Pakistan på ferie er ikke de flestes første valg helt ærligt. Pakistan er  i nyhederne ganske ofte. Det handler til tider om udfordrende forhold til “nabolande”. Det er desværre det, vi mest ser og hører i nyhederne. Det er trist for landene på begge sider, fordi der er så meget mere til historien. Positive historier om et stort og venligt land.

Turismen vender tilbage

Turisme vender imidlertid og heldigvis da gradvist tilbage til Pakistan, fordi det generelt er et smukt, anderledes og fredeligt land med så meget at se for eventyrrejsende. Faktisk siger  Gov.uk om sikkerhedsforholdsregler for at rejse til Pakistan simpelthen: Hold dig væk fra grænsen mod Indien og den såkaldte kontrollinje. “I de senere år er sikkerhedssituationen i Pakistan forbedret markant efter handlinger fra den pakistanske regering og sikkerhedsstyrkerne.

I 2018 var der anslået 484.000 besøg af britiske statsborgere til Pakistan. De fleste besøg er problemfri.” Men du skal læse rådene om, hvordan og hvor du kan rejse i Pakistan og tale med dit rejsebureau eller det valgte flyselskab. Lad os realistisk antage, at situationen er til fordel for at besøge Pakistan på det tidspunkt, du læser dette, så kan du godt overveje at besøge nogle af nedenstående fantastiske steder og få et nyt perspektiv på endnu et rejseland.

Pakistans utrolige natur

Pakistans geografi inkluderer forbløffende smukke bjerge og en diversificeret kultur.  Ja, faktisk er det i Pakistan at K2, verdens højeste bjergtop rager op over alt og alle.

k2 mountain pakistan peak glacier landscape trekking summit snow blue camp karakorum concordia ice nature baltoro view sky asia travel outdoor baltistan hiking beautiful white gilgit range high rock himalaya adventure climbing alpine karakoram mountains stone destination expedition base scenic top mitre gasherbrum cloud outdoors aerial glaciers

K2 mountain i Pakistan

Folk, der rejser til Pakistan, er meget sjældent skuffede over det utrolige land

Pakistanerne vil sige, at deres land er et sted med mangfoldighed, kærlighed, og mennesker med forskellige baggrunde. Her på traveltalk er stederne at besøge i Pakistan, ikke kun berømte for den arkitektoniske betydning idag, men også for den historiske baggrund, og giver en fanatastisk rejse. Mens du rejser i Pakistan, vil du sandsynligvis blive forelsket i de imødekommende mennesker, fortryllende lokal musik, det lækre køkken og kulturen generelt.

Portrait of Kalash tribe woman in national costume at Joshi fest - 14-05-2015 Bumburet, Kunar, Pakistan

Kalash stammens piger i nationalt kostume ved den tradtionelle Joshi fest. Bumburet, Kunar, Pakistan

De mest populære seværdigheder i Pakistan

Pakistan har et stort antal historiske vartegn, gamle templer og utroligt smukke moskeer. Du finder også storslåede bjerge og dybe, kæmpe store søer. Det arabiske hav ved Karachi. verdens 5. største by, når du ikke tæller forstæder,  er også et must-visit. Her er nogle af de steder, hvor du skal se i Pakistan.

Mubarak-Village

Mubarak landsby, Karachi, skal vi på fisketur?

Landsbyen Mubarak er den næststørste landsby for fiskerne i landet. Det ligger på grænsen til Gadani og Karachi. Du vil ikke se moderne erhvervsområder her eller bybebyggelser som i Karachi. Det er et sted, hvor tiden har stået stille,  langt fra byens publikum og støjen fra med  travle Karachi. Hvis du ønsker at tilbringe noget tid med afslappethed , i sindsro og nyde den rene og beroligende havluft med det krystalklare vand, er Mubarak-landsbyen et must go. Her ser du det traditionelle liv i en landsby ved havet og lever det enkle liv, der fanger fisk for at opretholde familiens liv.

Den store mur i Ranikot Fort, Sindh

Den store mur i Ranikot Fort, Sindh

Verdens største, historiske fort er Ranikot og et UNESCO site

Ønsker du at udforske de sande historiske steder i Pakistan? UNESCO har udpeget seks steder i Pakistan som verdensarvsteder, og atten steder er på den foreløbige liste. Ranikot Fort er på den foreløbige liste og er et must-visit, hvis du er interesseret i at udforske den historiske arkitektur og Pakistans historie:

Ranikot Fort fra det 17. århundrede er et historisk Talpur fort nær Sann, Jamshoro, Sindh. Ranikot Fort er også kendt som The Great Wall of Sindh og antages at være verdens største fort med en omkreds på cirka 32 kilometer. Fortets voldevand er blevet sammenlignet med den kinesiske mur.

Gorak Hill station

Gorak Hill station

Gorakh bakker med den store udsigt og flottest i sne

Gorakhs højde, ca. 1200 m., Højderne giver stedet et specielt klima, med temperaturer under nul om vinteren og generelt under 20 ° C (68 ° F) om sommeren, med cirka 120 mm gennemsnitlig årligt nedbør. Regeringen i Sindh er i færd med at anlægge en ny vej fra Dadu til Gorakh Hill. Der er et nyt hvilehus for besøgende på højdedraget. Turister kan arrangere deres egen transport fra Sehwan Sharif til Hill station. Hvis du rejser til Pakistan om vinteren, måske lidt usandsynligt,  og besøger Gorakh-bakkerne i Sindh, får du muligvis en chance for at nyde det smukke snefald. Udover snefaldet, vil du også elske den naturskønne udsigt og den fantastiske atmosfære der. Gorakh-bakken er et plateau, som ligger i Kirthar-intervallerne.

White palace of Marghazar in Pakistan

Det hvide palads i  Marghazar

Det Hvide Palads, Swat

White Palace er placeret i Swat. Og du kan overnatte. Hotel White Palace Marghazar Swat er nu fuldt åbnet, og situationen er igen sikker i Swat. Det Hvide Palads blev bygget i 1941 af den første konge af Swat-dalen (Mian Gul Abdul Wadood). Senere blev paladset omdannet til et turiststedhotel. Hotellet ligger 7000 fod over havets overflade på Marghazar Hill. Swat Valley tilbyder smuk udsigt og god service og god mad.

Det Hvide Palads i Marghazar blev bygget i 1940 af den første konge af Swat, Miangul Abdul Wadud  i den lille by Marghazar beliggende ca. 13 kilometer væk fra Saidu Sharif. Navnet blev givet til paladset, da det var bygget af hvid marmor. Paladset fungerer nu som et hotel. Det Hvide Palads ved Marghazar var sommerhuset for kongen, Wali of Swat, Miangul Jehanzeb. Beliggende på 7.000 fod over havets overflade på Marghazar Hill blev det senere omdannet til et turiststed.

White Palace hotel linkHotel link

Siri Paye, Pakistan

Siri Paye i Kaghan valley, Pakistan,  et smukt og grønt forslag til en rejse til Pakistan

Siri Paye

Siri Paye er et grønt plateau i Hindukush-intervallerne. Du vil elske naturen og den naturskønne udsigt her. Naran & Kaghan regnes for de smukkeste byer i Pakistan. Tusinder af turister rejser her for at se vidunderlige dale, floder, bjerge, gletschere, fyrreskove, frodige grønne omgivelser, panoramaudsigt, landskaber og vandfald – naturens sande skønhed.

Vejen til Naran-dalen løber langs med floden Kunhar, der starter fra gletsjere i Kaghan og strømmer ned til Mansehra-distriktet.

A white van with luggage on the roof running along the unpaved road. Deosai plains, Pakistan.

Deosai plains, Pakistan. Oplagt for jer der er til adventure på en rejse til yderkanten af Pakistan

Deosai Plains

Deosai Plains er en anden slette, som er berømt for beliggenheden, udsigten og atmosfæren. Det er et yderpunkt på en rejse til Pakistan på grænsen til Himalaya og Karakorum-intervallerne. Og dette gør det til et unikt og attraktivt sted for besøgende fra hele verden. Deosai National Park ligger mellem Kharmang, Astore og Skardu i Pakistan. Det har en gennemsnitlig højde på 4.114 meter over havoverfladen, hvilket gør Deosai Plains til det næsthøjeste plateau i verden efter Changtang Tibetan Plateau.

Deosai, Gilgit Baltistan, Pakistan.

Deosai, Gilgit Baltistan, Pakistan.

Parken beskytter et område på 3.000 kvadratkilometer (1.200 kvadratkilometer). Det er kendt for sin rige flora og fauna i den alpine økoregion Karakoram-Vesttibetanske Plateau. Om foråret er det dækket af vilde blomster og en lang række sommerfugle pynter himlen. Et must-see.

Rejser til Pakistan er også ro og luksus på Shangrila Resort

Rejser til Pakistan: Det kunne også være Shangrila Heaven on Earth? Dette feriested i Shangrila ligger i Skardu. Det  er berømt for sin beliggenhed, roen og det komfortable hotel. Du vil elske stedet for roen, komforten og skønhed.

Vi vil gerne introducere Shangrila Heaven on Earth, som er beliggende i de nordlige områder af Pakistan. Denne region har nogle af de mest kendte turistattraktioner i verden, såsom K-2 (8611.M), 2. højeste bjerg punkt på jorden. Deosai Plains det længste, bredeste og højeste plateau i verden, den hurtigstrømmende flod Indus, der starter fra Ladakh og slanger sin vej gennem Karakoram og Himalayan områder, langs maleriske dale, gletschere, naturlige vilde liv, skove og historiske monumenter, der går tilbage tusinder af år og over hele landet ud i det arabiske hav. Det er i en kategori for sig selv.

Shangrila hotels i Pakistan

 

Neelam Valley, Kashmir.

Neelam Valley, Kashmir.

Neelam valley

Neelam-dalen ligger i Azad Kashmir. Dette er et andet utroligt sted i Pakistan, der er kendt for sin ekstraordinære beliggenhed. Du vil se det grønneste landskab her på hele din rejse til Pakistan.

Neelum District er det nordligste distrikt i Azad Kashmir, Pakistan. Neelam-dalen har en befolkning på 191.000 (2017). Det blev hårdt påvirket af jordskælvet i Kashmir i 2005.

Neelam valley where to stay

At rejse til Pakistan er også at møde stor skønhed. Neelam Valley.

Neelum-floden blev kendt  som Kishan Ganga og blev derefter omdøbt efter den nærliggende landsby Neelam.  Neelam floden flyder ned fra Gurez-dalen i indiske Jammu og Kashmir og følger groft  sagt et sving efter først en vestlig og derefter en syd-vestlig bane, indtil den tilslutter sig Jhelum-floden ved Muzaffarabad. Dalen er et tyndt skovklædt område med en højde mellem 1.200 fod (1.200 m) og 7.500 fod (2.300 m), hvor bjergtoppene på hver side når 17.000 fod (5.200 m). Neelum Valley er 144 kilometer lang.

Hvordan man kommer til Neelam Valley

Moen jo Daro, se resterne af den table civilisation på din rejse til Pakistan

Moen jo Daro er en af de tabte  civilisationer. Du kan besøge  Moen jo Daro og se resterne af denne spændende og i vor verdesdel ukendt civilisation. Her kan du udforske hvordan de boede i deres hjem, deres måde at leve på generelt og se de fleste af de ornamenter og værktøj, de brugte i dagligdagen.

Inside view of Khewra salt mine - Khushab, Pakistan. Beautiful lighting is used which leaves magical effect upon tourists. The Khewra Salt Mine is located in Khewra, north of Pind Dadan Khan, an administrative subdivision of Jhelum District, Punjab Region, Pakistan, which rises from the Indo-Gangetic Plain.

Inside view of Khewra salt mine – Khushab, Pakistan. Beautiful lighting is used which leaves magical effect upon tourists. The Khewra Salt Mine is located in Khewra, north of Pind Dadan Khan, an administrative subdivision of Jhelum District, Punjab Region, Pakistan, which rises from the Indo-Gangetic Plain.

Khewra Salt Mines skal ses på en rejse til Pakistan

Khewra-minerne er de 5 største saltminer i Pakistan. Og du kan besøge den næste surrealistiske saltmine besøge her  hele salt produktions processen. Der er også et museum og en restaurant, hvor du kan sidde, spise og nyde stedet.

Khewra Salt Mine er beliggende i Khewra, nord for Pind Dadan Khan. I 326 f.Kr. var Alexander den store, den græske konge, der var berømt for at erobre et imperium spændende fra Asien til Afrika og Europa, på sin vej gennem Pakistan. Efter at have stoppet sin hær for at slappe af i det område, der nu kaldes Khewra, begyndte Alexander’s hest at slikke stenene på jorden. Da han så, at alle hestene gjorde det og noterede sig det , prøvede en soldat selv en saltmættet sten og fandt, at klipperne var ganske salte. Khewra-saltaflejringerne var blevet opdaget og forbliver i dag et under.

Magical inside view of Khewra salt mine - The Khewra Salt Mine is located in Khewra, north of Pind Dadan Khan. In 326 BC, Alexander the Great, the Greek King famous for conquering an empire ranging from Asia into Africa and Europe, was making his way across Pakistan. Stopping his army for a rest in the area now known as Khewra, Alexander’s horse began licking the stones on the ground. Seeing that all the horses were doing so and taking note, a soldier himself tried one and found that the rocks were quite salty. The Khewra salt deposits had been discovered.

Magical inside view of Khewra salt mine – The Khewra Salt Mine is located in Khewra, north of Pind Dadan Khan. In 326 BC, Alexander the Great, the Greek King famous for conquering an empire ranging from Asia into Africa and Europe, was making his way across Pakistan. Stopping his army for a rest in the area now known as Khewra, Alexander’s horse began licking the stones on the ground. Seeing that all the horses were doing so and taking note, a soldier himself tried one and found that the rocks were quite salty. The Khewra salt deposits had been discovered.

 

Besøg Pakistan

Dette var  et par af de steder, du  kan rejse til Pakistan. Der er så meget at udforske som rejsende i Pakistan. Du vil se de historiske steder, de naturskønne områder, lokal basarer, madgader, som virkelig er traditionel og lækker streetfood  du aldrig har set noget lignende, og meget mere.

Hvis du planlægger at besøge Pakistan, kan du bruge www.traveltalk.dk´s intro til  rejselandet Pakistan. Vi udvider ofte afsnittet om Pakistan, og formidler mere information, som vi opdaterer, om din mulige rejse til Pakistan.

Prøv dette incoming rejsebureau i Pakistan. De hedder travelcrafters. De kan hjælpe med at arrangere rejsen.

 

Adventure rejser ?

Andre rejsehistorier

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler