Kolarbyn Eco-lodge

Kolarbyn Eco-lodge rendyrket svensk “tilbage til naturen” oplevelse

Kolarbyn Eco-lodge er en glimrende eksempel på, hvis vi skal være lidt filosofiske, den franske filosof Emile Rousseau´s berømte mantra “Tilbage til naturen”. Der er noget ultra spartansk og dog hyper moderne over Kolar Eco Lodge konceptet.

Kolarbyn Sverige inde i en meget hyggelig hytte

Kolarbyn Sverige inde i en meget hyggelig hytte med varme skind på sengene og ild i “pejsen”

Så besøg Sveriges mest primitive vandrehjem for en dag eller en uge i Kolarbyn? Her er hverken vand fra hanen eller el fra stikket. Der er faktisk ikke noget stik eller nogen hane.  Du sover med tæt på garanti godt efter en dag med vandreture i skoven og med at hugge brænde, hygge aften ved bålet med madlavning. Bonus oplevelsen er, at du vågner til kvidrende fuglesang.

Kolarbyn´s servicepakke

Du befinder dig midt i skoven lidt nord vest fra Stockholm i Kolarbyn og dog kun et par timers kørsel fra “civilisationen som vi kender den” i dejlige Stockholm.

Du/I får tildelt jeres egen hytte eller “kolarkojar”, på svensk. All kolarkojar har to brikse  med luftmadras og liggeunderlag samt fåreskind som dyne. Der er bål til alle hytter og du hugger naturligvis dit eget brænde, eller beder din søde kæreste lige klare den opgave. I sæsonen kan du plukke blåbær på taget af hytten. Det bliver ikke mere autentisk wilderness!  Og så møder du en række nye venner fra andre lande, som vil dele denne unikke oplevelse med dig.

Bæver i Sverige

Hvad så? Skal vi bygge en dæmning sammen?

På bæversafari i Kolarbyn

Du skal ikke tro, du kommer til at kede dig i Kolarbyn der midt i den storladne svenske skov. Der er adskillige aktiviteter, du kan tilmelde dig, inklusive sauna, så du er fuld af indtryk og godt brugt, når aftenen stunder til.

kolarbyn-sauna

Kolarbyn-sauna, Sveriges store natur rimeligt tæt på Stockholm

Vi har plukket et andet eksempel.

Har  du nogensinde set en rigtig bæver med store flotte fortænder? Ellers så er det i Kolarbyen, der sker. Bæverne svømmer ofte lige rundt om båden, som du er på udflugt med en tidlig sommeraften. Aften er det optimale tidspunkt at se bæverne i aktivitet, men I glider tyst gennem vandet.  De kan bygge deres egne bæverhytter, der er mandshøje. De kan save trægrenene over med deres tænder. Du ser også deres utrolige ingeniørkunst, deres bæverdæmninger.  Til udflugten hører udendørs aftensmåltid, professionel guide, mulighed for at se andre dyr som elg, traner og du ser også en bæverdæmning med lidt held. Sjældne fugle udpeges af den kyndige guide. Efter udflugten er der mulighed for at svømme i den nærliggende sø  og så en tur i saunaen i lejren, hyggesnak og så er det tid til at krybe under lammeskindene.

Læs mere om Kolarbyen her

Læs om andre alternative overnatningsmuligheder ? 

https://www.traveltalk.dk/ny-hoteltrend/

Turen går til Sverige

Mere nordisk rejsestof, så se her

Sverige er utrolig oplagt til en campingferie. Læs her om de mange muligheder for campingferie i det store land.

Camping i Sverige

Læs om Færøerne, de magiske grønne øer mod nord

Færøerne de milde og grønne øer med de store rejseoplevelser

Se Norges nordligste storby og en af verdens få byer nord for polarcirklen Tromsø

Det fantastiske nordlys og den rå natur nord for polarcirklen

Den fantastiske Atlanterhavsvej i Norge

Atlanterhavsvejen i Norge – verdens smukkeste vej? Nu med James Bond signatur

Historien om de finske drenge, der skabte Napue, verdens bedste gin

Finland er mere end vodka, det er også fantastiske Napue Gin!

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler