Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet byder på golfoplevelser af høj klasse.

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet er en oplagt mulighed for en golfrejse på højt niveau i meget smukke omgivelser året rundt. Klimaet er mildt og indbydende, fx. også i november eller februar. Alle de dejlige golfbaner er åbne igen fra 2022!
Tyrkiets golfbaner er – for nu at begynde med konklusionen – af meget høj klasse og beliggende tæt til Middelhavet nærmest uden undtagelse, og alle i området Antalya og nær Belek. En stor fordel er, at du kan spille flere forskellige baner på din golfferie i Tyrkiet uden at skulle bevæge dig ret mange kilometre fra bane til bane eller fra hotel til bane. Du skal bare bo i nærheden af Belek.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Tyrkiets golfbaner ved Belek lige ud til Middelhavet er af nyere dato. Tyrkiet er sammenlignet med de fleste andre golf nationer relativ ny på banen, og Belek var nøglen til et helt ny spændende golf rejsemål. Det tyrkiske golf forbund er fra 1996. Og de første baner ikke meget ældre. Der var store planer før finansboblen  i 2007 om at bygge 100 baner på kort tid, men det er indtil dato blevet til noget mindre. Til gengæld er oplevelsen i top.
Her er en af de bedste baner, men læs også om alle de andre tyrkiske top golfbaner her i artiklen og spil et par af dem ved lejlighed. Det er 2018 ´s bedste golftip. Tyrkiets turisme boomer igen, men der er også god plads til dig.

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet bør indeholde mindst en runde på LykiaLinks Antalya

Som første eksempel på kvaliteten af Tyrkiets golfbaner er Lykia. LykiaLinks Antalya  er en af de få ægte links baner omkring Middelhavet.  Lykia er også rated i top 100 over bedste baner i Europa.

Lykia_Links_Golf_Course

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet: LykiaLinks Antalya

Her har golfarkitekten Peter O. Dye. kendt for bla. San Roque new course på Costa del Sol,  skabt en bane, der  fuldt ud udnytter det naturlige landskab lige op til Middelhavet og sætter nye grænser for kvaliteten af en golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Bane er også med til at definere Tyrkiets golfbaner: Højt niveau og autentisk golf lay-out. Banen fylder ikke mindre end 60 ha og er 6950 meter lang. Det er ikke nogen nem bane, men det er andre topbaner heller ikke. Det bliver ikke meget flottere. Rigtig god fornøjelse med din rejse til Tyrkiets golfbaner.

Lykia-Links-Golf-Antalya-Club-View-2

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Lykia-Links-Golf-Antalya-Clubhouse

Link til klubbens hjemmeside

Antalya Golf Club med to baner: Sultan / Pasha

European Golf Design, et joint venture-selskab med European Tour og International Management Group som partnere, har skabt to mesterværker blandt Tyrkiets golfbaner, nemlig golfbanerne Sultan og Pascha, på ét og samme sted – i Antalya Golf Club i Belek.

Pascha golfbanen i Belek

Pascha ser umiddelbart rimelig tilforladelig ud på de første ni huller med brede fairways, men på bag-9 venter 4 “farlige” huller  omkring to store søer med stor risiko for mindre katastrofer på scorekortet. Så vær konservativ indtil du kender banen. De korte dog-leg huller er typisk risk-taking huller og  lokker med birdie chancer – hvis man både undgår de store fairwaybunkers og paraply-pinjerne i dog-leg hjørnerne.

Sultan, tvillinge golfbanen i Antalya sammen med Pasha

Sultan er en rigtig mesterskabsbane med lange par 4-huller, vand i spil på otte huller og masser af dybe potbunkers både på fairway og omkring greens. Her både belønnes og straffes dit golf mod, fordi man ikke kan ”fedtspille” sig gennem de 18 ret svære huller. Det mest “skræmmende” hul/slag venter oven i købet til sidst, når man står på det ophøjede 18. teested og skal placere sit drive mellem to søer. Man fornemmer, at banens chef-arkitekt, David Jones, har udtænkt Sultan som en bane uden lette huller. Men fortvivl ikke: Spiller du en bane af så høj kvalitet, er det med et smil, man måske konstaterer, at det ikke blev den dag man gik ned i handicap. Og omvendt gør du, er det jo bare en super triumf.

Cornelia golf course Belek

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Cornelia golf course Belek

Cornelia Faldo Golf Club – rosen over alle

Kun få af de mange golfbaner i Belek-området har fået så megen ros, som det golfikonet Nick Faldo-designede 27 hullers-anlæg i Cornelia Golf Club, der åbnede i 2006. Banen blev bygget på kun 9 mdr. tæt på en verdensrekord, men har den modne banes lækre kvalitet og den wow faktor, som kan være svær at definere. Du har den eller du har den ikke.

Cornelia golf course Belek

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Cornelia golf course Belek

Cornelia er ret passende også navnet på en rose sort, der blomstrer mere end de fleste andre roser. Dét harmonerer med golfeksperters enighed om, at Cornelia er rosen over alle blandt Tyrkiets golfbaner. Faldos intention var at skabe én af de bedste baner i Sydøsteuropa, og den intention synes at være lykkedes på et område med sandjord for perfekt dræning- og et vandfyldt område med fairway afgrænsninger bestående af gamle, høje paraply formede fyrretræer.

Cornelia golf course Belek

Cornelia golf course Belek

Der skal du ikke ind, altså i fyrretræerne. De fyrretræer straffer hårdt, hvis man ikke placerer sin bold rigtigt til det næste slag, så det gælder i høj grad om at bruge den indvendige side af hovedet og vurdere, hvordan det enkelte slag skal gribes an. Course management er key, men det er jo kun sjovt at planlægge sine golfslag lidt. Nick Faldos ry som én af spillets bedste strategikere er klart i banens lay-out. De 27 huller betyder, at man kan spille tre 18 hullers-kombinationer, King Course, Queen Course og Prince Course. Har du brug for mere golf ? Ok, perfekt,  så læs bare videre 🙂

Se Cornelia´s hjemmeside her

 

Gloria OldCourse 1

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Gloria Old Course

Gloria Golf Club

Der findes ikke mindre tre Gloria-baner i Belek-området, henholdsvis 18 huller (Gloria Old Championship Course), 18 huller (Gloria New Championship Course) og 9 huller (Verde Golf Course). Det er karakteristisk for flere af banerne hernede. Et golfresort i Belek kan typisk have  2-3 baner. Så reelt er antallet af golfbaner i Belek højere end de 10-12 stykker, du ser angivet normalt. Her i Gloria Golf Club alene er der nye golfoplevelser til flere dage.

Gloria Verde Course

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Gloria Verde Course

Det er naturligt at begynde med Old Course – hvor der er spillet flere turneringer på European Senior Tour -der snor sig gennem spredte grupper af paraply-pinjer med så brede og tætte kroner, at bolden kan blive siddende i dem.  Det minder på den måde lidt om korttræerne på Valderrama i Spanien: En lukket hær af trækroner vil ikke af med din bold.  Mange steder hænger kronerne et godt stykke ind over fairway, så man skal fade eller drawe bolden uden om dem, hvis man mod enhver forventning har placeret sig lidt  i den forkerte side.

Gloria ClubHouse -8

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Gloria ClubHouse

Ikke mindre end 7 søer giver en del af hullerne seaside-karakter. På tre par 3-huller skal bolden slås over søvand fra tee til green. Det er jo altid en mindre og god mental udfordring at fokusere på green og ikke søen foran.
New Course – der blev åbnet i 2005 – er en mellemting mellem en skov- og en parkbane med smalle fairways, der kræver præcise drives. Fire søer og 67 bunkers kræver også stor akkuratesse. På Verde Course har hvert hul tee-steder mod to retninger, så man spiller to forskellige ni-hullers- runder. Smart ikke ?

Kaya Palazzo Golf Club

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Kaya Palazzo Golf Club

Kaya Eagles Golf Club, så er der dømt luksus

Kaya Eagles Golf Club fra 2007 er en luksus golfbane på et 650.000 kvadratmeter stort areal i Belek. Den succesfulde irske banearkitekt og nuværende European Senior Tour-spiller David Jones har kreeret en udfordrende bane med smalle fairways gennem en pinjeskov omkring hotellet Kaya Belek, der består af 50 villaer, 52 suiter og to royale suiter.

Kaya Palazzo Golf Club

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Kaya Palazzo Golf Club

En del af pinjeskoven, der omgiver hotellet, blev fældet for at give plads til de forholdsvis åbne fairways. Hotelkæden Kaya Holding alder selv golfbanen ”det eksklusive mødested for golfelskere”, fordi intet er overladt til tilfældighederne påden smukke bane, der har 150 kvadratmeter store teesteder og greens med en gennemsnitstørrelse på 600 kvadratmeter. Det er meget større end langt de fleste danske baners greens undtagen Royal Oak i Jylland og et par andre. En flod løber tværs gennem banearealet, der desuden rummer fire kunstige søer. Så tag lige et par ekstra bolde med. Desuden understreger 54 kæmpestore bunkers sværhedsgraden.

Papillon Golf Club

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Papillon Golf Club

Papillon Golf Club /The Montgomerie Course

Skotlands førende professionelle golfspiller gennem mange år, Colin Montgomerie, vinder også som banearkitekt. I 2007 åbnede den første Montgomerie-designede bane i Tyrkiet – naturligvis i Belek-området. Bag banen står hotelkæden Papillon, der samtidig åbnede et nyt luksushotel, Belluna, og 40 ferievillaer i forbindelse med banen. Her kaan du med fordel indlogere dig, og få en pragtfuld oplevelse.
ColinMontgomerie arbejder sammen med European Golf Design, der også er ansvarlig for andre baner i Belek – Pascha, Sultan og Kaya Eagles. Mange fyrretræer og 11 søer definerer banens karakter, der har så passende en sværhedsgrad, at den kan være vært for en turnering på European Tour. Monty har også sin egen golfturnering her, naturligvis. Seks indspil skal krydse vand, og på et enkelt hul, 7., er tre søer i spil fra tee til green. Projektet omfatter også en ni-hullers Academy Course.

National Golf Club Belek, Tyrkiet

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. National Golf Club Belek, Tyrkiet

National Golf Club, Antalya

Klassikeren, man nødvendigvis må spille på den tyrkiske golfkyst, er Championship Course i National Golf Club. Selvom den var Belek-områdets første bane, var den et hit lige fra åbningen i 1994. Det skyldtes nok behovet for golfbaner generelt, men også, at den blev designet af en Ryder Cup-spiller, irske David Feherty, der i sit layout anvendte de bedste ideer fra de bedste baner, han selv havde spillet professionel turneringsgolf på gennem mange år. Det betød, at ikke 2 huller kom til at ligne hinanden. Bogstaveligt talt er National skåret ind i en tæt skov af eukalyptus- og pinjetræer for foden af de høje sneklædte Taurus-bjergene, der danner en utrolig smuk kulisse inde i landet. Nogle fairways føles som smalle alléer, mens andre ”kun” har træer i den ene side, men til gengæld vand i den anden. Nogle sammenligner layout-mæssigt National med Valderrama i Spanien, fordi varationen fra hul til hul betyder, at alle jern og køller i bag’en kommer i brug i løbet af runden.

En ni-hullers- bane, Executive Course, med par 29 er den perfekte opvarmning til en runde på National.

National Golf Club, se video og billeder

Besøg banens hjemmeside

Robinson Nobilis Golf Club

.Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Robinson Nobilis Golf Club

Robinson Nobilis Golf Club

Som genbo til Gloria Golf Resort ligger Robinson Club Nobilis ved bredden af Acisu-floden og også med Taurus-bjergkæden som baggrundskulisse. Den anerkendte britiske banearkitekt Dave Thomas har layoutet banen, som er blevet en mere end godkendt klassisk golfoplevelse med et harmonisk, naturligt hulforløb. Selv betegner Dave Thomas Nobilis banen som én af de bedste baner, han har lavet gennem tiderne – og dét siger ikke så lidt. Han er en flittig golfarkitekt. Hele 97 velplacerede bunkers og 4 vand-hazarder gør mange af hullerne sværere, end de ser ud til ved første øjekast. Begge dele kommer f.eks. i spil på banens signaturhul,  nr. 10., et par 4, hvor både drivet og andet slaget flirter med vand og sand. Man skal være glad for en par på dette hul! Bermuda-græs på fairway og Bent-græs på greens betyder optimale spilleforhold, selvom banen faktisk kun er 10 år »gammel.« Den har derfor også været vært for en turnering på Challenge Tour. Et pudsigt klubhus, i romersk stil med statuer, søjler og mosaikker, vil man også huske fra et besøg på Nobilis, der frekventeres af tyskere på grund af tilknytningen til Robinson Club.

Titanic International-Golf-Club

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Titanic International-Golf-Club

Titanic International Golf Club

Renoveret og genåbnet som Titanic Golf Club Belek (tidligere TAT) er designet især til den kræsne og rimeligt dygtige europæiske golfspiller.  Banen rummer 27 huller i alt.

Designed af kendte Hawtree of England, Golf Course Architects,  var intentionen at lave en bane der bruger naturen som den er, optimalt. Området har sand, søer, floder og fyrretræer og alt er i spil. Banen på hele 5,2 ha er anlagt direkte ud til Middelhavet, som vi kender det fra de store skotske og engelske baner, der ligger mod det blæsende Atlanterhav. Taurus bjergkæden er synlig på mange huller med sine sneklædte topper, der er mere end 5000 meter høje.

De tre sløjfer hedder The River, The Mediterranean and The Forest og har hver sin uforglemmelige karakter.

Seaside-golf tiltaler mange golfspillere, og derfor hører Titanic Golf International Golf Club til de mest populære baner på den tyrkiske golfkyst – i Belek-området. 27 hullers-anlægget  ligger op til Barceló Tat Beach & Golf Resort og grænser som nævnt dels ud til Middelhavet og dels ud til Besgöz-floden, og alene af den grund vil mange gerne spille de to seaside-sløjfer.
To huller – 12. og 13. – løber parallelt med Middelhavet, så tæt, at man kunne slice bolden ud på sandstranden og måske lige nå en dukkert  (nej, nok ikke så godt) , mens tre andre huller – 5., 6. og 7. – har Besgöz-floden som nærmeste nabo. Vand-hazarder præger også den sidste sløjfe, International, så banen er en test både teknisk og taktisk for spillere på ethvert niveau. Selv om The Mediterrean-sløjfen er den mest åbne, kan den være den sværeste at spille – hvis det blæser. Ellers er det The River sløjfen, der kræver mest koncentration omkring nogle større vandløb og søer, der skal passeres. De to bedste huller ligger faktisk her , nemlig 21. hul og 27. hul, begge par 4, hvor vand er i spil både i første- og andetslaget.

Sueno_Golf_Club

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Sueno_Golf_Club

Sueno Golf Club slutter listen over de bedste af Tyrkiets golfbaner med manér

Det nyeste baneanlæg i Belek-området, Sueno Golf Club, består af to spændende 18 hullers-baner, The PinesCourse og The Dunes Course, begge designet af PGA Consulting med Mark Houlston som arkitekt. Begge baner bølger blødt gennem alléer af paraply-fyrretræer og har masser af vandhazarder. The Pines er sværest, fordi den er betydelig længere end The Dunes. Til de mindeværdige huller på The Pines hører 3. hul, par 3, over en sø til en green med to forkant-bunkere, 5. hul, par 4, med en rough-ø, der splitter fairway i to halvdele, og 7. hul, par 3, hvor den samme sø skal krydses to gange fra tee til green – før og efter en fairway-halvø. På The Pines udfordrer f.eks. 7. hul, par 3, ned ad bakke til en green, der er beskyttet af et dominerende eukalyptustræ og en sø i højre side, 8. hul, par 4, hvor drivet skal startes over én sø og siden undgå en anden sø i venstre side, og ikke mindst 18. hul, par 4, med en ø-green – og stor tilskuerinteresse fra klubhus terrassen.

Carya Golf Club hul 1

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet. Carya Golf Club hul 1

Carya Golf Club Belek

Skriver vi om lidt senere!

Se klubbens hjemmeside

Læs mere om Belek

Belek

 

Se også smukke og lækre Bodrum

https://www.traveltalk.dk/boutique-hoteller-og-seaside-resorts-i-tyrkiet/

Er du til Golfrejser og vil vide mere om golfrejser?

Se vor temaside Golfrejser først og fremmest og kom videre derfra. Eller hop direkte til et golfrejsemål, du vil læse om.

Spanien og Thailand er blandt de største rejsemål. Vi har plukket nogle topbaner. Bare at have spillet en af dem på din golfferie gør en forskel i dit golfliv.

Top golfbaner i Thailand

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler