Belek

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Belek – din egen Middelhavsstrand og dit eget golfmekka

Belek ligger fantastisk, lige ud til Middelhavet, ca. 30 km fra områdets største by, Antalya. Området er flere gange kåret som en af de absolut bedste eller det bedste feriested i Tyrkiet. Det er yderst populært. Inklusive områdets seværdigheder og faciliteter er byen blandt de foretrukne af mange turister. Golfere kender næsten med garanti  stedet.  Området har ikke mindre end 15 store golfklubber og golfresorts med de bedste muligheder  for at spille golf og nyde naturen omkring golfbanerne. Flere golfbaner er på vej. Omkring byen findes masser af spændende seværdigheder at besøge.

Belek er både meget gammelt og ret så nyt

Selv om det ligger næsten lige uden for døren til gamle Perge og Aspendos, er Belek faktisk et feriested planlagt fra grunden til ferierejser og blev grundlagt i 1980’erne for at tilgodese et voksende golf- og luksusmarked. Der er nogle billigere lejligheder og mindre hoteller inde i land og i den nærliggende landsby Kadriye, men størstedelen af feriestedet består af en række yderst lækre 4- og 5-stjernede deluxe-hoteller. Folk kommer her for at slappe af og nyde luksus til fair priser. Det handler mindre om at opleve det lokale Tyrkiet, selvom det også kan anbefales.

Stranden i Belek

Belek har en af de fineste strande på den tyrkiske kyst, 16 km uberørt fint hvidt sand omgivet af skyggefulde fyrretræer og let skrånende bakker ned til et lysende  turkist hav. En perfekt legeplads også for børn. Det er også et populært sted for grønne skildpadder, der lægger æg på stranden i et indhegnet område. Stranden er offentlig, men behandles som privat af de feriesteder, der ligger ved stranden. De fleste af dem tilbyder en række vandsports aktiviteter til deres gæster.

Sport for alle i Belek

Stedet blev bygget på golfkonceptet og på den flotte strand lige ud til Middelhavet. Indtil videre er der ca. 15 baner og flere er på vej. Det er meget få steder, at et fint golfområde også ligger lige ud til en så smuk kyststrækning med stor attraktion også for alle dem, der ikke spiller golf. Mindre kendt er det måske at her også findes verdensklasse fodboldfaciliteter, der tiltrækker top liga europæiske fodboldhold til træningslejre og der er også en fin tennisskole. Oveni det så finder vi også et fuglereservat og et område værd at besøge med vilde blomster.

Udforsk Belek og omegn yderligere

Tilbring en dag i Antalya; se den smukke gamle by med sine designerbutikker og lækre restauranter, men sørg for at inkludere et besøg i Antalya Museum, hvor du finder mange af de dyrebare relikvier fra de storslåede Greco -Romanske byer Perge og Aspendos, det velbevarede romerske teater, som begge ligger meget tæt på Belek.
Byen Side er et magisk sted med antikke ruiner og Apollo-templet, der perfekt indrammer solnedgangen over en gylden strand. Længere fremad er Alanya med sit enorme osmanniske slot og Damlatas Caves. Inland, Koprulu Canyon National Park er et område med vild naturskønhed.

Papillon Golf Club

Papillon Golf Club

Golf i Belek er yderst populært

Vi dækker en lang række golfbaner og  golfresorts i og nær Belek. Bla:

LykiaLinks Antalya
Antalya Golf Club (2 x 18 hullers baner) Sultan / Pasha
Cornelia Faldo Golf Club 3 x 9 huller)
Gloria Golf Club (18 huller + 9 huller)
Kaya Eagles Golf Club
Papillon Golf Club
National Golf Club (18 huller + 9 huller)
Robinson Nobilis Golf Club
Tat International Golf Club (27 huller)
Sueno Golf Club
Carya Golf Club Belek

Læs mere om Tyrkiet her

Intro til Tyrkiet som rejseland.

Udvalgte artikler

Kender du smukke Belek lige ud til Middelhavet ?

Belek

 

Golf i Tyrkiet er værd at prøve

https://www.traveltalk.dk/tyrkiets-golfbaner/

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler