Honduras – en usleben diamant og perfekt for dykkerferie

Billig og storslået ferie i Honduras

Ferie i Honduras er for dykkere, backpackere, globetrottere og first movers, og  landet er et rigtigt godt rejsebud. Honduras er det næststørste land i Mellemamerika og er generelt  ikke for den meget tryghedssøgende rejsende, men der er områder, der vurderes som meget sikre, som beskrevet nedenfor.

Se lige introen her på video, før du læser videre og bruger de links, der er nederst i artiklen til at vurdere om Mellemamerika eller Central America som det også hedder er noget for dig. Vi dækker hele området.

Det dybe caribiske hav

Honduras betyder “dybder” og refererer til det dybe Caribiske hav, som selveste Columbus efter sigende navngav i 1502. Det er med rejseøjne en usleben diamant: Ikke mange turister her, masser at opleve og fantastisk natur. Utrolig billigt kan det tilmed gøres.
Den bedste dykning er i the Bay Islands. De består af Roatan, som vi beskriver nedenfor, Utila and Guanaja, som alle tre er en del af the Mesoamerican Barrier Reef. Utila har måske de bedste dykkersites i Honduras og er tilmed det billigste! Men Roatan er det mest hippe sted.

Roatan Honduras, dykkerferie er også en oplagt mulighed

Roatan Honduras, dykkerferie er også en oplagt mulighed

Prøv hippe Roatán i Honduras

Roatán er den største og mest udviklede af de såkaldte Bay Islands. Øen var længe en velbevaret hemmelighed, men nu besøger selv de store krydstogskibe øen et par gange om ugen. Det er en spændende ø, og  stadigt et spot-on dykkersted for såvel Scuba dykkere med hele udstyret som for snorkling, hvor vi alle kan være med. Der er også mulighed for havfiskeri eller spydfiskeri for dykkere. Koralrevene er imponerende og i fin form.
Baglandet er bjergrigt og absolut en udflugt værd. men mere end alt andet er stedet kendt for sine lækre strande. Det er rent Bounty land. En af de bedste strande hedder West Bay Beach. Denne del af Honduras er meget sikker som turistmål.

Honduras, Roatan Cruises ligger til i den fantastiske bugt

Honduras, Roatan Cruises ligger til i den fantastiske bugt

Klimaet i Honduras

Om klimaet generelt i Honduras: Bedste årstid er nok april og maj, hvor vejret er varmt og tørt. Regnsæsonen løber fra juli til Januar, og der falder en del regn fra oktober til tidligt i Januar.
Du kan forvente at se hajer hele året, men februar til april er højsæsonen for haj safari. Faktisk regnes Honduras som dykkerrejsemål for et af de bedste, hvis du vil se hvaler-
Se hvad danske rejsebureauer tilbyder herunder.

Exceptionel (billig) dykkerferie til Honduras

Honduras er ikke kun kendt for sine exceptionelle diving sites, men også lave dykkerpriser. Er du til et billigt dykkercertikat hos en anset Organisation som PADI (Professional Association of Diving Instructors), så er det stedet. Men naturligvis har du så nogle større rejseomkostninger. Der er jo lidt langt.

Bay Island, dykkerferiens højdepunkt?

Bay Islands  er der, hvor det sker. De ligger i den sydvestlige del af Caribien ca  48 kilometers nord for Honduras. Det er et unikt rev system, der trækker dykkere til fra hele verden.  Som nævnt er det verdens næststørste rev system og de to øer Roatan og Utila er der, du bør dykke først. Der er gode chancer for at se manta, skildpadder, hajer og hvaler især fra februar til April. Man siger,at koralrev og rev i det hele taget er mere forskellige indbyrdes end regnskove. Så hver ø udviser sin egen undersøiske biodiversitet. Mary’s Place  er det mest kendte diving site i Honduras. Her kan du se sorte koraller eller skibsvraget El Aguila (ørnen).

mary’s place honduras
Se linket her til PADI Honduras

Rejs til Mellemamerika og Honduras

Få din rejseforsikring

Læs om rejseforsikring her 

Flere dykkerferie rejsemål

  • Dykning i Mellemamerika, prøv  Belize
  • Og så lige det ret nye dykker rejsemål British Virgin islands i Caribien
  • Intro “dykkerferie” om dykkerrejser til Australien, Maldiverne, Belize, Mexico, The British Virgin Islands m.fl.

Dykkerferie i British Virgin Islands

Dykkerferie til Belize

Mere Mellemamerika

El Salvador – uberørt natur, men ikke helt uden rejseproblemer

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler