Currywurst fra himmel til helvede

Scroll

Currywurst fra himmel til helvede: fra mild som en forårsvind til en smagsmæssig lussing

Currywurst, den på færgen, den på rastepladser i Tyskland? Currywurst kender de fleste af os som en ordentlig krabat på et Raststelle, mere berømt end deres silde sandwich, som er en kulinarisk mærkværdighed:  Marineret sild (en filet), 2 ordinære salatblade og nydeligt anrettet i en lille hvedemelsbolde, så sildehalen stikker kækt ud. Carrypølsen kan derimod være ok, og er nærmest obligatorisk fast & heavy food på bilferien sydpå. Fun fact er der sælges ca. 100 millioner currywurste i Tyskland og de 70 millioner sælges i Berlin.. så lad os se lidt mere på det her food cult fænomen.

Currywurst er nemlig også meget mere og bedre i Tyskland end de lunkne, opvarmede varianter + bløde pommes frites, der helt naturligt melder sig på nethinden. De er vel bare som de er?

Nope. Det er også en nærmest  kulinarisk (streetfood) kunstart, og der er 5 styrker fra himmel til helvede på cafeen nævnt nedenfor, gæt selv hvilken der er stærkest. Og nærmest “naturligvis” har man i Berlin et Currywurst museum. Det er en elsket og folkelig, til tider raffineret ret med masse fine minder.

Traditional German currywurst, served with pommes

Traditional German currywurst, served with pommes

Currywurst – både himmelsk og helvedes stærk

Currywurst er nemlig også et af fikspunkterne i Berlins gastronomiske liv. Den mest autentiske variant af denne pølse får du hos Konnopke’s Imbiss i Schönhauser Allee. “Von himmlisch bis höllisch” (Fra himmelsk til helvedes stærk) – således inddeles de fem styrkegrader af karrysaucen, og sådan har det været lige siden 1930. Den, der ikke blot vil smage denne kult-snack, men også studere den, kan gøre det på særdeles underholdende måde på Currywurstmuseet. Her er samlet alt om emnet, fra pølsesofa til krydderikammer med duftorgel. Her ønsker man udtrykkeligt, at gæsterne berører og prøver tingene. Altså før Corona. Man gør det jo grundigt.

Kort oversigt

Populære rejsemål