Rejser til Tyskland fra Vesterhavet til Bayern.

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejser til Tyskland fra Sylt ved Vesterhavet til Berchtesgaden i Bayern

Rejser til Tyskland kan jo være rigtig mange ting. Tyskland, vor ret så store nabo mod syd er et ofte overset ferie rejsemål blandt danskere. Hvorfor egentligt? Men vores sydlige nabo er et på alle måder fantastisk rejse- og ferieland, der byder på et væld af muligheder for alle former for rejsende.
Hvad end man er til storbyferie, skiferie eller badeferie, om man er til kulturrejser eller vandreture i smukke bjerge, om man er til øl eller vin, så har Tyskland det, vi søger efter.

Intro til alle artikler om din rejse til Tyskland på Traveltalk

Wartburg slot i Eisenach, Germany. Her oversatte Martin Luther biblen

Wartburg slot i Eisenach, Germany. Her oversatte Martin Luther biblen, Rejser til Tyskland

Tysklands stormfulde historie

Alene Tysklands stormfulde historie er noget, der hvert år tiltrækker millioner af turister til Europas mest folkerige nation. Her kan de historie interesserede dykke ned i tusindvis af slotte, i reformationen, historiske krige og begivenheder, og ikke mindst i musikken, mindesmærkerne og mangfoldigheden i den tyske kultur.

Vidste du at Tyskland har 20.000 slotte, du kan besøge rigtigt mange af dem.

20 Slotte i Tyskland, du burde besøge

Lad os se nærmere på Tyskland. Vi begynder med det smukke Vesterhav, et stenkast fra tæt på Rømø.

Sylt, Tysklands mondæne sea resort

Sylt, Tysklands mondæne sea resort

Sylt, lækkert sea-resort nær Danmark skal nævnes under rejser til Tyskland

Den nordtyske Vadehavsø, Sylt, der ligger lige syd for danske Rømø, er en populær turistdestination for tyskere. Øen bebos af omkring 20.000 mennesker, og er som turistmål i den pænt eksklusive ende, men ikke mere end Skagen, vi kan alle være med. Det er en ø, hvor mange velhavende tyskere har deres sommerhus. Men Sylt er også en ø, der både hvad naturen, arkitekturen og kulturen angår minder med om de danske vadehavsøer Fanø og Rømø. Her finder man sandklit plantager fulde af stråtækte huse og kilometerlange sandstrande.

Rejseinfo til Sylt i nordlige  Tyskland

Hamburg skyline, Tyskland

Hamburg skyline, Tyskland

Hamborg, du bliver forbavset over, hvad Hamborg kan tilbyde på en weekend

Èn af Nordeuropas største byer findes også tæt på den danske grænse. En god times flyvetur fra København eller Billund, og man er i Tysklands næststørste by med mere end 2,8 millioner indbyggere. Hamborg er et interessant mix af en moderne metropol med alt hver dertil høre af kulturliv, moderne arkitektur og en yderst kosmopolitisk stemning, samtidig med at Hamborg er én af Europas største havnebyer med masser af tilhørende industri. Byens farverige og berømte kvarter, Skt. Pauli, der også stadig på et bredt udvalg af natklubber, barer, casinoer og stripklubber. Hamborg er på alle måder en virkelig metropol, der altid vil være en weekend rejse værd.

Rejser til Hamborg, ret få timer fra Danmark

Rügen, den smukke ø i Nordtyskland. Rejser til Tyskland

Rügen, den smukke ø i Nordtyskland. Rejser til Tyskland

Rügen, populært sagt Tysklands Riviera

I Østersøen finder vi det, der ofte bliver kaldt for Tysklands Riviera. Kilometer efter kilometer af sandstrande ud mod Østersøens rolige vande har i årtier gjort området langs den tyske Østersøkyst, og navnligt den lange ø, Rügen, til et meget populært feriemål blandt tyskere. Den relativt tætte beliggenhed til byer som Rostock og Berlin gør øen til et oplagt feriemål for mange tyskere, og nærheden til Danmark gør, at man som dansker kan møde mange landsmænd på de lange sandstrande.

Rejseinfo til Rügen, Tyskland

Rúgen, Seebrucke Sellin, rejser til Tyskland

Rúgen, Seebrucke Sellin, rejser til Tyskland

Udover strandene finder man på Rügen også kridtklinter, der til forveksling ligner Møns Klint. Derudover findes det smukke naturreservat Jasmund, og så må man ikke snyde sig selv for at opleve Prora, et gigantisk feriebyggeri påbegyndt i 193o erne, som i dag er lavet om til ferielejligheder, vandrehjem, hotel og museum.

Berlin sunset city skyline at Brandenburg Gate Brandenburger Tor, Berlin, Germany

Berlin sunset city skyline at Brandenburg Gate Brandenburger Tor, Berlin, Germany

Berlin, “First we take Manhattan, then we take Berlin” (Cohen)

Den tyske hovedstad er kendt af mange danskere, men ikke desto mindre altid et besøg værd. Berlin er som by utrolig mange ting på én og samme tid. Det er en hypermoderne metropol med hundredevis af nationaliteter, og det er en storby med en lang og spændende historie. Det er liebhaverkvarterer og det er endeløse rækker af betonboliger. Det er streetart og kultur, stemningsfulde gader med små hyggelige knejper, og det er brede boulevarder med gademylder og ægte storbyliv. Er man i Berlin, må man ikke snyde sig for store seværdigheder som Brandenburger Tor, Rigsdagen, Checkpoint Charlie, og så kan man med fordel tage en eftermiddag på byens enorme Olympiastadion, bygget til OL i 1936, og hjemmebane for byens fodboldstolthed, Hertha Berlin.

Flere rejsetips til Berlin:

Weekend i Berlin (coming soon)

Berlin, Holzmarkt, når Berlin er hip

Berlin, byens økologiske signatur

Holzmarkt– Frirum i Berlin med urban kreativitet

Berlin og det lokale øl

Brlo Brwhouse, Berlins eget ølmærke: Craft Beer og Biergarten

Berlin, når det skal være by-økologisk

Klunkerkranich – Udsigt fra det økologiske Berlin

Neuschwanstein Castle in Bavaria, Germany, before sunrise

Eventyrslottet Neuschwanstein i Bayern, Tyskland

Schloss Neuschwanstein, udvalgt af 20000 tyske slotte og borge

Tyskland er hjemsted for mere end 20.000 slotte, og ét de mest ikoniske er det smukke Schloss Neuschwanstein i det sydvestlige Tyskland. Landet er velkendt som et billede på den tyske arkitekturs skønhed, og blev i 1800-tallet bygget af kong Ludwig 2. af Bayern til ære for komponisten Richard Wagner. Slottet besøges af mere 1,5 millioner turister hvert år, og er en af Europas mest elskede turistdestinationer.

Se nogle af Tysklands mest imponerende slotte her på traveltalk.dk

Dresden, Saxen, Tyskland, den gamle bydel ved Elben

Dresden, Saxen, Tyskland, den gamle bydel ved Elben

Dresden, moderne centrum for kunst og kultur

Firenze ved Elben, som byen også kaldes, er én af Tyskland helt store kulturbyer, og var i århundreder hjemsted for Sachsens konger og fyrster. Dresden var et kulturelt centrum for kunst og musik i århundreder, men byen blev næsten totalt ødelagt under et enormt allieret bombardement i slutningen af anden verdenskrig.
Siden er byen genopstået, og er også i dag et centrum for kultur og historie, og genopbygningen af Dresden har givet den et karakteristisk særpræg af moderne byggerier mellem resterne af den historiske middelalder by, og man bør især besøge den historie Frauenkirche, ligesom man ikke må snyde sig selv for at besøge Zwinger, det store paladsagtige havekompleks, der hvert år tiltrækker turister fra hele verden.

Rejsetips til Dresden

Schwarzwald. Vingård nær den lille by Staufen

Schwarzwald. Vingård nær den lille by Staufen

Schwarzwald

Schwarzwald er et stort bjerg- og skovområde i det sydvestlige Tyskland, tæt på både Frankrig og Schweiz.
Området udgør mere end 6.000 kvadratkilometer, og er et sandt drømmeland for naturelskere, og et oplagt mål for rejsende med vandrestøvlerne bundet godt på fødderne. Området har et yderst rigt dyreliv, og mellem de store bakker- og bjergskråninger finder man i dalene et væld af små hyggelige landsbyer, hvor man kan hvile fødder og nyde et godt glas af den lokale vin imens.

Nürnberg

Historiske Nürnberg betegnes af mange som den smukkeste by i hele Tyskland. Den gamle bykerne fra middelalderen byder på et væld af små snirklede gader og huse i bindingsværk, og overalt i byen kan man se byens historie i gaderne, kirkerne og den spektakulære arkitektur. For de historieinteresserede vil der være mange timer at bruge på byens Dokumentationsmuseum om anden verdenskrig, og så bør man besøge Germanisches Nationalmuseum, der fremviser alt omkring tysk kultur fra oldtiden og til i dag.

Oktoberfesten i München, Tyskland

Oktoberfesten i München, Tyskland

München, Bayens hovedstad med foldbold og oktoberfest

Delstaten Bayerns hovedstad, og for mange mennesker synonym med byens stolthed, fodboldklubben Bayern München. Men München er meget mere end det. Den næsten 1000 år gamle Marienplatz midt i München er byens hjerte, og et af de mest velkendte steder i den sydtyske hovedstad. München er også kendt verden over for sine mange store øl-haller, der altid har været en vigtig del af livet i byen. Føler man sig
tørstig, kan man med fordel besøge det berømte Hofbräuhaus fra 1500-tallet, og samtidig indsnuse lidt af byens historie.

Rejsetips til München

Oktober festival i München

Berchtesgaden i Bayern

Berchtesgaden i Bayern

Berchtesgaden, er du til skønne bjergbyer med krystalklar luft?

Lige inden Tyskland møder Østrig finder vi den smukke bjergby, Berchtesgaden, der bør være enhver natur- ellers arkitekturelskers drømmedestination. Byen ligger i dalen mellem flere store bjerge og gletchersøen Königssee, og området hører til blandt de smukkeste i landet. Byen er fra 1100 tallet og har en lang og gloværdig historie.Hele området er ideelt til ture ud i naturen og de tyske alper, og her er også gode muligheder for at dyrke skisport på områdets skisportssteder. Højt over byen ligger Kehlsteinhaus, også kaldet Ørnereden, der blev bygget til Adolf Hitler, hvorfra man har en
fantastisk udsigt over byen og området, og Kehlsteinhaus er åbent for turister.

Berchetesgaden ski området med stor udsigt

Berchetesgaden ski området med stor udsigt

Skiferie i Berchtesgaden

Skiferie i Tyskland

Rejsetips til Berchtesgaden

 

Mere  om rejser til Tyskland

Weekend i Hamborg

Hamborg altid en weekend værd

Weekend i Berlin

Turen til München med uden ølfestival

Campingferie i Tyskland

Campingferie i Tyskland

Slotsferie i Tyskland fra nord- til Sydtyskland. 20 udsøgte slotte 2021. Du bliver nok overrasket over at få at vide, at Tyskland har mere end 20.000 slotte. Du kan lave det fedeste roadtrip fra slot til slot i Tyskland

Slotsferie i Tyskland

20 Slotte i Tyskland, du burde besøge

Introartikel spækket med golferie i Tyskland. Hele 750 tyske golfbaner venter. Golfferie i  Tyskland kræver lidt overblik at arrangere, for der er virkelig mange dejlige golfbaner i det store naboland. Men hjælpen er nær.

Golfferie i Tyskland, Europas næststørste golf nation

Bedste golfbaner i Tyskland

Din rejse til Tyskland med

Skiferie.dk

Skiferie og hytter i Norge, Sverige, Østrig, Italien mv

Vindrose Rejser

Vindrose Rejser

Nilles

Nilles Rejser

Frankfurt Lufthavn så er du midt i Tyskland. Så lej en bil og eventyret er igang.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler