Regnskovene i Amazon

Scroll

Amazonas regnskov i Brasilien et utroligt rejsemål.

Amazonas regnskov i Brasilien er jordens største lunge for menneskeheden og vor kollektivt vigtigste adgang til ilt produceret over vandoverfladen, De andre 80% produceres af microorganismer i havene omkring os.
Så det er en  kæmpe naturmaskine, som desværre stadig bliver mindre i takt med brutal skovhugst. Brasilien har også ikke tropiske skove og trist er det, at landets kystskove er reduceret til kun 5% af hvad de har været.
Men der er stadig  enorme områder at se af den tropiske Amazonas regnskov, og måske, eller ret sikkert, er det en af dit livs store oplevelser at tage ind i en jungle af denne størrelse, global betydning og skønhed. Lidt baggrund.

Den gule og den sorte flod før de forenes i Amazonas i Brasilien

De to floder Rio Solimões og   the Rio Negro forenes på smukkeste vis i den kolossale Amazon River, som allerede ved forgreningen er 10 kilometer bred og skal hele vejen til Atlanterhavet med enorme vandmasser. Hele turen er 6400 km og floden passerer på sin rejse Fransk Guiana, Guyana, Suriname, Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru og Bolivia. I sandhed en rejse værdig for verdens største flod.

Amazonas regnskov

Amazonas umådelige regnskov

Rundt om denne store flod dannedes en ufattelig stor regnskov “i tidernes morgen”. Selve vandet fra de to floder, der mødes,  er gult fra Solimoes og knald sort fra Negro (ikke uventet navnet taget i betragtning) og viser hver sine farver kilometre før de ender i ægtskabet for altid: Amazon. Amazonas regnskov dannes i frugtbarheden af Amazon floden over millioner af år og vi springer tilbage til nutiden.

Misahualli river in the amazon jungle

Misahualli river in the amazon jungle

Klimaet i Amazonas er varmt og fugtigt, husk en regnfrakke

Klimaet i Amazonas regnskoven er typisk tropisk med meget varmt og fugtigt vejr både dag og nat (definitionen på tropisk  klima er min. 20 grader om natten altid). Her er virkeligt vådt året rundt, selvom man kan definere en “tørrere” tid mellem April og September.  Det er ikke nødvendigt vis behageligt, men med det rigtige tøj, f.eks en regntæt poncho, og udstyr det hele værd. Når vi er ved de måske negative faktorer, så er risikoen for vilde dyr og sygdomme tæt på fraværende, hvis du rejser i en gruppe med en anerkendt guide og har taget de piller og fået de vaccinationer, der er påkrævet.

Amazon sjælden fugl

Amazon sjælden fugl

Fauna og flora i Amazonas regnskov

Fauna og flora i Amazon junglen er af en anden verden: over 40.000 plantearter, 1300 fuglearte, 3000 fiskearter, og 390 reptilarter.
De mest sjældne dyr gemmer sig, det er jo ikke en safari det her, men der er jaguarer, cougars, anakonda slanger, vilde piranhaer (kødædende fisk) kæmpe vampyr flagermus og store edderkopper. I det store hele er det hele fascinerende og ikke specielt mere farligt end gå over vejen i en større dansk by. Hvad vil du helst ?

Rejsetips til Sydamerika

Rejser til Brasilien

Flere og flere danske bureauer har rejser til Brasilien

Nyhavn Rejser
Få det store rejseeventuyr til Brasilien her. Rio, Iguazu vandfaldene,  Salvador

Machu Picchu i Peru, det helt store eventyr begynder her

 

 

 

Kort oversigt

Populære rejseartikler