Regnskovene i Amazonas

Amazonas regnskov i Brasilien et utroligt rejsemål.

Amazonas regnskov i Brasilien er jordens største lunge over vand for menneskeheden og vor kollektivt vigtigste adgang til ilt produceret over vandoverfladen, De andre 80% produceres af mikro-organismer i havene omkring os.
Så det er en  kæmpe naturmaskine, som desværre stadig bliver mindre i takt med brutal skovhugst. Brasilien har også ikke tropiske skove og trist er det, at landets kystskove er reduceret til kun 5% af hvad de har været.
Men der er stadig  enorme områder at se af den tropiske Amazonas regnskov, og måske, eller ret sikkert, er det en af dit livs store oplevelser at tage ind i en jungle af denne størrelse, global betydning og skønhed. Lidt baggrund.

Området er på 6.9 millioner km² og udgør over halvdelen af jordens tilbageværende regnskovsområder. Skoven dækker områder i 9 forskellige lande og har givet navn til delstater eller provinser i 4 af disse lande.

Hvilke lande rummer Amazonas skove?

Størstedelen af ​​regnskovene er damper i Brasilien, med 60% af regnskoven, efterfulgt af Peru med 13%, Colombia med 10%, og med mindre mængder i Bolivia, Ecuador, Fransk Guyana, Guyana, Surinam og Venezuela. Fire nationer har “Amazonas” som navnet på en af ​​deres administrative regioner på første niveau, og Frankrig bruger navnet “Guiana Amazonian Park” for sit beskyttede regnskovsområde. Amazonas repræsenterer over halvdelen af ​​planetens resterende regnskove og omfatter den største og mest biodiverse trakt af tropisk regnskov i verden, med anslået 390 milliarder individuelle træer opdelt i 16.000 arter.

 

Rio Negro, Amazonas, Brazil

Rio Negro, Amazonas, Brazil

Den gule og den sorte flod før de forenes i Amazonas i Brasilien

De to floder Rio Solimões og   the Rio Negro forenes på smukkeste vis i den kolossale Amazon River, som allerede ved forgreningen er 10 kilometer bred og skal hele vejen til Atlanterhavet med enorme vandmasser. Hele turen er 6400 km og floden passerer på sin rejse Fransk Guiana, Guyana, Suriname, Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru og Bolivia. I sandhed en rejse værdig for verdens største flod.

Amazonas regnskov

Amazonas umådelige regnskov

Rundt om denne store flod dannedes en ufattelig stor regnskov “i tidernes morgen”. Selve vandet fra de to floder, der mødes,  er gult fra Solimoes og knald sort fra Negro (ikke uventet navnet taget i betragtning) og viser hver sine farver kilometre før de ender i ægtskabet for altid: Amazon. Amazonas regnskov dannes i frugtbarheden af Amazon floden over millioner af år og vi springer tilbage til nutiden.

Amazon Jungle paradise

Amazon Jungle paradise

Klimaet i Amazonas er varmt og fugtigt, husk en regnfrakke

Klimaet i Amazonas regnskoven er typisk tropisk med meget varmt og fugtigt vejr både dag og nat (definitionen på tropisk  klima er min. 20 grader om natten altid). Her er virkeligt vådt året rundt, selvom man kan definere en “tørrere” tid mellem April og September.  Det er ikke nødvendigt vis behageligt, men med det rigtige tøj, f.eks en regntæt poncho, og udstyr det hele værd. Når vi er ved de måske negative faktorer, så er risikoen for vilde dyr og sygdomme tæt på fraværende, hvis du rejser i en gruppe med en anerkendt guide og har taget de piller og fået de vaccinationer, der er påkrævet.

Amazon det en af ufatteligt mange sjældne fugle

Amazon det en af ufatteligt mange sjældne fugle

Fauna og flora i Amazonas regnskov

Fauna og flora i Amazon junglen er af en anden verden: over 40.000 plantearter, 1300 fuglearte, 3000 fiskearter, og 390 reptilarter.
De mest sjældne dyr gemmer sig, det er jo ikke en safari det her, men der er jaguarer, cougars, anakonda slanger, vilde piranhaer (kødædende fisk) kæmpe vampyr flagermus og store edderkopper. I det store hele er det hele fascinerende og ikke specielt mere farligt end gå over vejen i en større dansk by. Hvad vil du helst ?

Rejsetips til Sydamerika

Rejser til Brasilien

Flere og flere danske bureauer har rejser til Brasilien

CC rejser

Spies

Apollo

Nyhavn Rejser
Få det store rejseeventuyr til Brasilien her. Rio, Iguazu vandfaldene,  Salvador

Machu Picchu i Peru, det helt store eventyr begynder her

Læs mere om rejsemål i Sydamerika

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler