Bjergvandring i Norge. De syv søstre venter dig

Scroll

Er du til bjergvandring i Norge? Godt,  så bliver det her nemlig  ikke meget bedre, hverken som naturoplevelse eller som motion. Læs om de syv  norske bjergtinder. Side om side langs Helgelands kyst – mellem Hurtigrutens anløbshavne Sandnessjøen og Brønnøysund – findes syv bjergtoppe, der er så smukke, at en lokal legende hævder, at de er forstenede kvindelige trolde.  Det er de vist også. Læs om de syv norske bjergtinder.

Fortællingen om en troldejagt

Botnkrona (1072 meter), Grytfoten (1066 meter), Skjæringen (1037 meter), Tvilligerne (980 meter), Kvasstinden (1010 meter) og Stortinden (910 meter) var alle døtre af Suliskongen, der holdt dem under streng kontrol langt oppe nordpå. En nat faldt han i en så dyb søvn, at alle syv jomfruer var i stand til at snige sig ud på eventyr, som unge ofte gør. Men Vågekallen, der var ivrig efter at få en kone, lå på lur og forfulgte dem. Søstrene flygtede mod syd langs kysten forfulgt af flere trolde, der enten forsøgte at fange dem eller frelse dem. Men ingen af dem tænkte på solen, der forvandler alle trolde til sten. Da natten til sidst blev til morgen, var troldesøstrene og deres forfølgere forstenet. De var alle blev til sten og bjerge, der gør Helgelands kystlinje en af verdens smukkeste.

Bestigning af de syv søstre

De Syv Søstre ligger så tæt, at en god vandrer og  bjergklatrer kan klare dem alle på en enkelt dag. Den Norske Turistforening anslår, at en vandrer i god form på lige under tretten timer bør kunne gennemføre den 27 kilometer lange vandretur, der har 3225 højdemeter. Hvis alle syv søstre er for udfordrende, kan man altid tage en tur op en enkelt af dem. Sådan er bjergvandring i Norge også. På med støvlerne. Stortinden på 910 meter er den nemmeste for mindre erfarne vandrere. Nærmeste anløbshavn er Sandenessjøen. Man kan få kort over vandrestier på turistkontoret her. Bjergvandring i Norge i dette område er normalt fra maj til september.

Book din rejse her

Populære rejsemål