Bryggen i Bergen og de middelalderlige træhuse

Bryggen i Bergen på UNESCO listen

Den gamle Hansestad Bergen stolt bærer tilnavnet “Porten til fjordene”. Men den smukke by er meget mere end en “port” til noget andet. Byen kan prale af en stolt historie, et rigt kulturliv og en intim bymidte – smukt omgivet af syv bjerge og flere øer.

Bergen som Hansestad

Som gæst i Bergen må man ikke gå glip af Bryggen. Rækken af træhuse blev bygget i middelalderen og er senere blevet ombygget flere gange efter brande. Bryggen er på UNESCOs verdensarvliste og minder om Bergens historiske forbindelse til Hanseforbundet, en organisation, der blev grundlagt af nordtyske byer og tyske handelsselskaber for at beskytte deres gensidige handelsinteresser. Bergen var Norges førende handelsby og eksporterede varer fra de vestlige og nordlige kystsamfund. Bergen var Norges største og mest internationale by indtil det 19. århundrede.

Bergen vågede over indsejlingen, og Bryggen var altings centrum

Bryggen ligger smukt langs bugten Vågen som Bergens centrum. Herfra kan man følge med i, hvilke skibe, der kommer ind og sejler ud, man kan se folk gå på fiskemarkedet, gå på arbejde og indkøb, og man kan se Fløibanen køre op og ned ad fjeldet. Efter den sidste store brand i 1955 var Bryggen var genstand for arkæologiske undersøgelser, der dokumenterede det tidligere handelssamfunds eksistens. Bryggen er fredet og brandsikret og har endda sit eget museum.

Læs mere her om den nordnorske historiske by og  om at sejle i de norske fjorde med Hurtigruten.

Rejser til Norge

Atlanterhavsvejen, måske verdens mest spektakulære vejstræk

Det storladne Vestlandet i Norge

Bergen, den smukke by mod Nord

Oslo som kulturby; Ekebergparken mv

Ekebergparken i Oslo: Hvor skulpturerne har forladt museet

Lækre Bygdøy i Oslo

Bygdøy, den gode livsstil lige uden for Oslo

Bjergvandring i Norge

Bjergvandring i Norge. De syv søstre venter dig

Det utrolige nordlys i Norge

Det fantastiske nordlys og den rå natur nord for polarcirklen

Book din rejse her

Nyeste Rejseartikler