Aktiv ferie i Kleinwalsertal – adrenalin og spænding

Kleinwalsertal er mere end idyllisk alpehygge

Aktiv ferie i Kleinwalsertal er for alle: Mange forbinder Kleinwalsertal med hygge og naturskønhed, men den bjergrige dal er et sandt mekka for adrenalinfremkaldende aktiviteter. Har man en svaghed for klatring, canyoning, trailrunning eller mountainbiking, byder Kleinwalsertal på masser af muligheder.

Grænseoverskridende klatring. Det er da en ret så aktiv ferie i Kleinwalsertal

Klatring er en meget populær sommeraktivitet i Kleinwalsertal, og sporten er for alle. Eksperter, der behersker sikkerhed, teknik og udstyr, kan prøve kræfter med de krævende lodrette ruter, mens begyndere kan komme sikkert frem på en Klettersteig, der er den lokale betegnelse for en rute, som på de stejleste passager er sikret med stålwirer.

En oplagt startrute er klassikeren Mindelheimer Klettersteig, der regnes for at være en af Alpernes bedste. Turen tager mellem otte og ti timer, og undervejs passerer man fem bjergtoppe, mens der bydes på et førsteklasses panoramablik over de omkringliggende bjerge.

Walsersteig er en anden mulighed, og højdepunktet er passagen af den 26 meter lange frithængende Burmabridge, der går tværs over en dyb kløft.
Klatrefans kan glæde sig til den krævende Zwei-Länder-Klettersteig, der er anlagt hen over grænsen. På grund af de høje bjergkæder kan man kun komme ind i Kleinwalsertal via Oberstdorf i Tyskland, og traditionelt har samarbejdet på tværs af grænsen været stort – også inden for klatring. Men ruten er ikke for begyndere, den kræver lige dele teknik, kondition og erfaring.

Find mere info om klatring i Kleinwalsertal

Spring i brusende vandfald på en aktiv ferie Kleinwalsertal ?

De seneste år er canyoning blevet et stort hit, og som navnet antyder, foregår aktiviteten i de dybe klippesprækker, der er dannet mellem bjergene. De fleste ture starter højt oppe på bjergsiden, og herfra bevæger man sig nedad via vandløb, stejle klippepartier og vandfald. Flere steder har vandet gennem årtusinder skabt naturlige rutsjebaner, man kan glide ned i, og dukker et vandfald op, kommer man videre ved enten at springe eller rappelle. Erfarne guider står for rutevalg og sikkerhed, og der tilbydes ture for både begyndere, øvede og eksperter. I Kleinwalsertal er Schwarzwasserbach et af de mest populære canyoningsteder. Er vandstanden høj nok, har vovehalse mulighed for at lave klippespring fra 12 meters højde, mens rappellingen foregår fra 25 meters højde. Det er ret unikt og endnu en grund til at overveje en aktiv ferie i Kleinwalsertal.

Læs mere om canyoning i Kleinwalsertal

Udsøgt service for mountainbikere på aktiv ferie i Kleinwalsertal

En af grundene til at tage en aktiv ferie i Kleinwalsertal er at du kan cykle i bjergene, så tag din mountainbike med eller lej en topklar mountainbike på stedet. Mountainbikere vil blive begejstrede for de mange muligheder, der findes i Kleinwalsertal. Mens begyndere og familier kan nyde de flade ture i dalen, søger erfarne bikere op i terrænet, hvor der både ligger stejle downhill-nedfarter, der sætter modet på prøve, samt traditionelle ruter med panoramaudsigter og tekniske passager. En anden spændende mulighed er Bikepark Kleinwalsertal, der ligger ved Hirschegg. Her har man bygget en bane, som byder på masser af udfordringer – blandt andet spring, stejle kurver og træbroer. Og besværet med at komme i højderne skal man ikke bekymre sig om, for i både Zaferna-liften samt Söllereck-banen kan man medbringe sin cykel. Der er stor fokus på at forkæle Kleinwalsertals cyklende gæster. I terrænet ligger masser af hytter, der indbyder til frokostpause, og i flere af dem har man indrettet servicestationer, hvor det er muligt at foretage småreparationer. Er man på længere cykelophold, tilbyder Bike Classic-hotellerne vaskefaciliteter, aflåst cykelkælder, miniværksted samt kortmateriale og information om områdets cykelmuligheder. Endnu mere luksus møder man på Bike Pro-hotellerne, der ud over værksted og cykelkælder også stiller guider samt tøjvaskefaciliteter til rådighed.

Find mere info om bike-mulighederne

Flere bud på aktiv ferie til alle i Østrig ?


Mere aktiv ferie for alle aldre i Østrig

Zillertal – aktiv familieferie for store og små

Trailrunning i to en halv kilometers højde på aktiv ferie i Kleinwalsertal

Modsat traditionelt løb, der foregår på veje eller jævne stier, bevæger trailrunnere sig ud i det rå terræn. Her er sporene smallere, stigningerne ofte mere voldsomme, og man kan både møde rødder, mudder og vand. Derfor er god kondition og erfaring med at bevæge sig i ujævnt terræn en fordel. I Kleinwalsertal er terrænet til trailrunning så velegnet, at man har uddannet særlige instruktører samt anlagt en række spor i bjergene, og hvert år afholdes løbecamps og konkurrencer. Kleinwalsertals trailrunning-spor ligger i forskellige niveauer, og hvor man på de nederste og letteste spor kommer op omkring en kilometers højde, når de øverste og mest krævende op i to en halv kilometers højde. Trailrunning er både for begyndere, øvede og eksperter, og uanset hvilket niveau, man er på, er man velkommen til at deltage i Walser Trail Challenge, der afvikles den 28. og 29. juli 2018. Begyndere og lettere erfarne kan vælge turen på Widderstein Trail, som byder på 15 kilometer og 980 højdemeter. En endnu større udfordring er turen på Walser Trail, hvor 29 kilometer og 1.900 højdemeter skal overvindes, og endelig er der den ultimative udfordring – Walser Ultra – der er yderst krævende. Her løber man 65 kilometer i det ujævne terræn, og inden målstregen passeres, skal ikke mindre end 4.200 højdemeter besejres.

Læs mere om trailrunning

Hornmusik i Alperne, så er det Alpehornfestivalen hver september

Kleinwalsertal har også andet at byde på end vilde og adrenalinfremkaldende aktiviteter. En årligt tilbagevendende event er Alpehornfestivalen, der i år finder sted fra den 05. til den 09. september 2018. Det er niende gang, festivalen afholdes, og musikere fra hele alperegionen samles i den lille by Baad for at give koncerter og få ny inspiration. Gennem flere århundreder har det lange blæseinstrument af træ været anvendt til kommunikation over lange afstande, og rammes tonen rigtigt, kan hornet høres op til ti kilometer væk. Derfor har alpehornet været brugt af hyrder og i flere tilfælde fungeret som alternativ til kirkeklokker i lande som Østrig, Schweiz, Tyskland og Frankrig. Årets alpehornfestival starter med koncert i Mittelberg-pavillonen, og dagen efter er der workshop med komponisten Berthold Schick. De efterfølgende dage er der yderligere koncerter, fælles vandreture og undervisning.

Her kan du læse meget mere om Alphornfestival

Find uddybende informationer om Kleinwalsertal…

Kleinwalsertals egen hjemmeside

Læs mere om  Kleinwalsertal  her  på www.traveltalk.dk, din kilde til rejseinspiration

Er du til aktiv ferie?

Så kan du finde flere rejsetips her, der giver dig en ferie, der kombinerer oplevelser med sport, brug af krop og sind på bedste vis.  Traveltalk.dk ´s tema Aktiv ferie

Flere bud på aktiv ferie til alle ?


Mere aktiv ferie for alle aldre i Østrig

Eller alles inkludiert ture til Özttal for hele familien

 

Et helt andet eksempel er Azorerne. Her er en masse trails på vulkanøerne  velegnede for mountainbiking og for vandreture. Du finder også fisketure efter big game fisk som marlin og hesteridning i vulkanlandskabet,   og flere golfbaner af meget fin standard.

https://www.traveltalk.dk/azorernes-groennee-oeer/

 

Gav det lyst til mere Østrig?

Gå til mere end 60 artikler, videoer og rejsetips om din næste rejse til Østrig året rundt på www.traveltalk.dk.

Se her Kleinwalsertal – Et ferie eventyr uden lige i Østrig

Prøv helt klart også at læse om sommerferie i Zillertal

Zillertal – aktiv familieferie for store og små

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler