Kleinwalsertal – Et ferie eventyr uden lige i Østrig

Scroll

Et helt specielt hjørne af Østrig og afgjort en rejse værd. At erobre bjergtoppene i Østrig, at vandre gennem idylliske dale eller mærke naturens helende kræfter medbringende  lægeurter fra den kloge kone – i Kleinwalsertal. Det er et sandt  eventyr og en naturoplevelse på engang. Det hele starter lige uden for hotellets dør.

 

 

Rekreation og ferie eventyr

Du føler dig måske lidt trist til mode? Træt? Irritabel? Det kan være de første tegn på, at det hektiske liv i dagens samfund har sin pris, også for dig. Hjælpen kommer fra Kleinwalsertal – uden recept, nem at dosere og let at få fat i. Det er et meget simpelt middel: charmerende bjerge, bække med vand i drikkekvalitet, autentiske landskaber og inspirerende møder. Bivirkningerne kan være spontan lykkefølelse og en mere betænksom omgang med naturen, sig selv og andre. I Kleinwalsertal vil du overalt møde begejstrede mennesker, der elsker deres region, lever i pagt med naturen og behandler naturen og dyrene ansvarsfuldt.

Giv los og gå på opdagelse. Man bestemmer selv, om man vil lade sig styre af det indre kompas eller følge vandrestierne “Walser Omgang”. I alt fire “vitalveje” forbinder ikke kun geografiske endepunkter, men giver også inspiration til steder, hvor man kan gå på opdagelse eller gøre holdt. Det kommer ikke an på kilometer eller højdemeter – hvert skridt tæller, og for hvert åndedrag finder man tilbage til en helt naturlig rytme.

Hvad enten det er i bjerghytten eller i dalen, viser Kleinwalsertal sig frem som en alsidig østrigsk region, hvor man kan nyde både vildt og kvæg. Fremragende regionale og sæsonbestemte specialiteter vil man finde på tallerkenen. Værterne fortolker disse udsøgte og friske produkter kreativt og serverer dem tilmed krydret med et kraftigt drys østrigsk gæstfrihed.

 

Et paradis i bjergene

Klippevæggen virker ganske vist stejl, men lige så snart klatrebæltet sidder, kommer modet helt af sig selv. Hvis man helst bliver ved jorden, er alternativet klart: På med hjelmen og ind i vildnisset til overlevelsestræning på ægte Walser-manér. Og hvis du bliver våd eller får skrammer på knæene? Det er noget, en ægte bjergeventyrer kun er stolt over. Nogle gange kan man være heldig at se en “Burmi” – et murmeldyr. Ferieprogrammet “Burmis eventyrlige ferie” byder på en masse oplevelser for børn eller hele familien, f.eks. et stort eventyr i bjergene eller en dag til opdagelser i naturen eller i vildnisset

Men også vandreture i Østrig er nu blevet en absolut attraktion. Alene vejen frem til den sidste alpe i dalen er en oplevelse: Man kan slå vejen forbi de store myretuer, nyde synet af køer og gedebukke eller indfange sommerfugle og granske dem under luppen. Og hvis trætheden skulle få overhånd, er der ikke langt til den næste barnevogn, bænk eller fars skuldre. Der er masser af familievenlige vandreture i Østrig egnet til barnevogn og med legesteder: Burmiweg ved floden Breitach, Burmiwasser ved bjerget Kanzelwand og sjove vandreture i sidedalene.

Det er ikke kun udendørs, at nydelsen er i højsædet. De familievenlige værter opvarter en så godt, at man uden problemer kan hvile ud og samle kræfter til det næste eventyr. De tager på bedste vis højde for familiernes behov og ønsker, f.eks. i form af børneprogrammer, børnepasning og liftkort til bjergbanen.

Læs mere her: austria.info/dk 

Læs mere om Østrig ?

Se her Udløbet: Vind familie sommer ophold for op til 4 i Østrig

Populære rejseartikler