Kleinwalsertal i Østrig– en familievenlig perle

Kleinwalsertal står for børnevenlighed, god mad og rigtigt godt skiløb

Det hyggelige skiområde Kleinwalsertal, Østrig, der ligger i landets nordvestlige hjørne tæt på både Tyskland, Liechtenstein og Schweiz, har sin helt egen charme. Det er ikke i Kleinwalsertal, man finder svimlende faldhøjder og krævende World Cup-pister, men søger man smukke naturscenerier, børnevenlighed, god mad og aktivitetsmuligheder, er Kleinwalsertal et fund.

Foto: Udsigten i skiområdet Walmendingerhorn © Kleinwalsertal Tourismus, Frank Drechsel

Ski-In & Ski-Out
Skiløbet i Kleinwalsertal foregår primært i de tre højtliggende skiområder – Ifen, Heuberg og Walmendingerhorn – hvor der er pister i alle sværhedsgrader, og flere steder er der rigtig gode off piste-muligheder. I dalen ligger endnu et skiområde, og det byder på to oplagte fordele. For det første er terrænet perfekt til børn og begyndere, men det betyder også, at Kleinwalsertals skigæster kan opleve klassisk Ski-In & Ski-Out . Man kan gå direkte fra hotellets hoveddør, ud på pisten og klikke i skiene.

God variation i skiområdet Kleinwalsertal, Østrig

I alt byder Kleinwalsertal på 128 pistekilometer. Største område er Heuberg Arena, der går op i 1.480 meters højde. Her finder man pister, der ligger naturskønt mellem nåletræer og bjerghytter, så Heuberg er især populært blandt børnefamilier. Ifen er Kleinwalsertals næststørste område. Topstationen ligger i 2.030 meter, og den høje beliggenhed giver mulighed for et par gode og stejle nedfarter. Walmendingerhorn ligger i 1.946 meters højde og her er der fantastisk udsigt ud over De nordlige Alper. Kleinwalsertals sidste pistekilometer ligger i selve dalen, hvor der ikke er de store faldhøjder, men til gengæld finder man rigtig gode øvebakker for de allermindste. Og Kleinwalsertals gæster kan nemt komme rundt mellem de forskellige områder. Lad bilen stå og tag med Walzerbussen, der er gratis, hvis man har et liftkort i hånden.

Skulle nogen få den tanke, at skiløbet i Kleinwalsertal alt for hurtigt er overstået, kan man godt tro om igen. Som nævnt byder off-pisten på masser af nedfarter i pulversneen, og som nabo til et af Tysklands største og bedste områder, Oberstdorf, åbnes op for endnu flere pistekilometer, så snart man krydser grænsen på ski ved Kanzelwand.

Med tre forskellige parker er der også tænkt på familiens teenagere. Den ene af dem, Crystal Ground Snowpark, har både begynder- og ekspertområde med boxe, rails og hop, man kan slappe af i ”chill out-området”, og hver onsdag aften er der natskiløb.

Børn er særlig velkomne i Kleinwalsertal, Østrig

Ved Gaisbühl-liften, der ligger ved foden af Ifen-bjerget, holder Burmi til. Burmi er børnenes maskot, og han sørger for, at de yngste føler sig velkomne i Burmis Winterwelt. Her foregår skiundervisningen i sjove og trygge rammer, og den lokale skiskole har særlig fokus på børn og leg.
Som en ekstra service har Kleinwalsertal indført et specielt liftkort for forældre. Dette kan deles, så mens mor om formiddagen kigger på, når familiens kommende skistjerne går fra plov til parallelsving, kan far stå på ski. Og når far om eftermiddagen stiller op og hepper ved skiskolens slalomkonkurrence, er det mors tur til at tage på opdagelse i terrænet. Og det hele kan klares på ét liftkort.

Masser af aktivitetsmuligheder i Kleinwalsertal, Østrig

Det smukke bjergrige terræn giver mulighed for en lang række aktiviteter ud over skiløbet, og særlig populære er områdets seks kælkebaner. Den længste af dem, Rodelbahn Wäldele, er en kilometer lang, og turen ender direkte ved Gasthof Hammerer, hvor der om eftermiddagen serveres strudel og varm kakao på solterrassen. Kælkebanen ved Egg er 500 meter lang og har egen lift. Her betales for hver lifttur, men til gengæld er kælkene gratis at benytte. Og så har Burmi naturligvis også sin egen lift, Burmi Rodelhang Ahorn, der er 150 meter lang.
En anden aktivitet er guidede sneskoekspeditioner. Til lyden af snekrystaller, der knitrer under fødderne, trækker man sine spor hen over den nyfaldne sne og bevæger sig ind i den uberørte del af området. Her hersker roen, og her færdes dyr, man aldrig ser fra pisten.

Langrends paradis med 50 kilometer løjper På en typisk alpedestination er mulighederne for langrend blot et lille supplement til de mange blå, røde og sorte pistekilometer, men i Kleinwalsertal, ØStrig er der næsten lige så mange langrendsspor, som der er alpine pister. Har man forkærlighed for frisk bjergluft, ro og god motion til hele kroppen, ligger 50 kilometer nypræparerede løjper lige uden for døren. Der er mulighed for både klassisk- og skøjtestil, og sporene er lagt, så man oplever alt fra snedækkede skovstrækninger i de smukke dale til solrige bjergplateauer og løjper, der følger de frosne vandløb.
Og når sulten og tørsten melder sig, er hjælpen nær. Langs de forskellige løjper ligger flere små bjerghytter, hvor man kan hvile ud og tanke energi med lokale delikatesser.

Østrigs første Michelin-stjerne

Livsnydelse er et must i Kleinwalsertal og overalt i området kan man opleve afslappet afterski-stemningen. Har gastronomien førsteprioritet, er mulighederne ligeledes talrige. Kleinwalsertal blev i 2013 udnævnt som ”GenussRegion” for vildt og oksekød, og en lang række restauranter serverer solide, men elegante kødretter, hvor råvarerne kommer fra lokale jægere og gårde.

Gå på opdagelse og find mere information på www.kleinwalsertal.com

Andre familievenlige skirejsemål i Østrig

Læs generelt meget mere om skiløb i Østrig her

Her er også et østrigsk skirejsemål Serfaus-Fiss-Ladis,  der også tilgodeser hele familien

Mere i Østrig ?

Se her Aktiv ferie i Kleinwalsertal i Østrig for skønheden og muligheden for et adrenalinrush af den anden verden

Aktiv ferie i Kleinwalsertal i Østrig for skønheden og muligheden for et adrenalinrush af den anden verden

eller læs om wellness, herunder pilgrimsvandring og yoga i betagende natur i Kleinwalsertal

Wellness i Kleinwalsertal i Østrig

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler