Vinterferie i Østrig – meget mere end skiløb

Juleferie i Salzburg?

advent og stille Salzburg

Advent og stille Salzburg

Der er noget fortryllende over Salzburg i julemåneden. Her fejres julen med alt fra julemarkeder og musicals til kirkekoncerter og udstillinger. Man holder traditionerne i hævd, men hvert år præsenteres også nye indslag, og i 2018 fejres 200-års jubilæet for den måske mest kendte julesalme af alle, Stille Nacht! Heilige Nacht!

Jubilæet for Stille Nacht! Heilige Nacht! der herhjemme er kendt som Glade jul, dejlige jul, markeres ved, at det største af pladsens juletræer er hentet i Oberndorf, hvor tonerne af Stille Nacht lød for første gang i 1818. Herudover arrangeres hver mandag guidede ture, hvor man kommer på sporet af salmens digter, Joseph Morh.
På moderne vis markeres Stille Nacht-jubilæet i Salzburger Felsenreitschule, hvor musicalen Meine Stille Nacht opføres fra den 24. november 2018 og frem til jul. Musicalen er skabt af den oscarnominerede amerikanske filmkomponist John Debney i samarbejde med drejebogsforfatteren Hannah Friedman og sangskriveren Siedah Garret.

En mere traditionel udgave af Stille Nacht kan opleves i Salzburgs Festspielhaus fra 30. november 2018. Med udgangspunkt i temaet ”fred”, underholdes de mange tusind gæster, der årligt gæster adventskoncerterne, med en række musikalske indslag.
Også Salzburg Museum deltager i festlighederne, og fra 29. september 2018 til 3. februar 2019 præsenteres jubilæumsudstillingen ”Stille Nacht 200”. Med udgangspunkt i salmens seks vers kommer udstillingen omkring salmens musikalske kvaliteter, dens udbredelse og betydning, og man dykker ned i biografien om salmens digter Joseph Mohr samt dens komponist, Franz Gruber.

Glade jul, dejlige jul! Ved du, hvor salmen kommer fra?

Find mere info om Salzburg og Stille Nacht! Heilige Nacht!

Wildschönau markedsfører sig som fair pris-region, hvilket betyder meget attraktive priser på pakker, som indeholder liftkort, overnatning med halvpension samt et WildschönauCard. En pakke med syv overnatninger og seks dages liftkort fås fra 634 euro per person, og har man lyst til en hurtig tur, fås pakker med tre overnatninger og to dages liftkort for kun 175 euro per person.

Bæredygtig vinterferie i Østrig

Jul i Europa

Jul i Europa

Nyeste Rejseartikler