Tapas fra Sevilla

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Sevilla er Spaniens tapas hovedstad

Tapas fra Sevilla, de små låg som det betyder er en stor ting i Spanien. Og Sevilla har sat sat eftertrykkelige mærker i den spanske tapas historie og tradition. Her får du historien om tapas og eksempler på de bedste tapas fra Sevilla. Og vi har også historien om den smukke by Sevilla.

Sevilla, Andalusiens og Sydspaniens hovedstad

Men hvad er tapas helt præcist?

Der er gået inflation i tapas som begreb helt ærligt. Ethvert supermarked har tapas, der ikke er frisklavede lige som de har sushi af samme kvalitet. Også mange restauranter har tapas, nogle fantastiske, andre ikke helt. Men i Spanien får du den ægte vare, som frisk pasta eller pizza i Italien. Det er referencen. Man tager tradition og god mad alvorligt i den forstand, at det skal laves ordentligt med respekt for, hvordan man er nået frem til de små lækre hapsere, udviklet gennem 100 vis af år.

tapas og et glas rædvin ad gangen i Sevilla, Andalusien, Spanien, her tilpasset som deleret til flere personer

Tapas og et glas rødvin ad gangen i Sevilla, Andalusien, Spanien, her tilpasset som dele-ret til flere personer

Hvad er tapas?

Tapas er snacks, kanapeer, antipasti eller bare små tallerkener, der stammer fra Spanien. Men mange mennesker er ikke klar over, at tapas kommer i mange forskellige former og kan variere meget i hele Spanien – selv fra by til by!

Hvad betyder Tapas?

Spansk tapa, bogstaveligt talt ‘dæksel eller rettere  låg’ (fordi retterne blev givet gratis sammen med vin eller øl i baren, serveret på et fad, derfor ‘dækkende’, glasset). Det var praktisk, nemmere at servere og holdt på evt. varme og var mere hygiejnisk.

Hvad er der i Tapas?

Der er virkelig ikke noget endegyldigt svar, da det afhænger af, hvem du spørger. I Spanien kan tapas indeholde praktisk talt alt – lige fra en luns tun, syltede cocktail løg og nogle oliven på en lang tandstikker, til rygende varm chorizopølse serveret i et lille fad af ler, eller pil pil (store gambas rejser i olie med hvidløg, chili, hvidvin og vin eddike) til en langsomt tilberedt mini-gourmetbøf serveret over en sød kartoffelpuré. Tapas serveres dag ud og dag ind i barer og caféer i hele Spanien, det er mad svaret på en espresso, levering på stedet med det samme – selvom hver tapas bar har sin fortolkning af ordet og forskellige priser. Det er stadig tapas.

Tapas på hvidt brød, yndet variant af Tapas, Spanien

Tapas på hvidt brød, yndet variant af Tapas, Spanien

Findes tapas kun i Sydspanien?

Selvom begrebet tapas varierer over hele landet, er de så meget en del af kulturen og den sociale scene, at det spanske folk endda bruger verbet tapear, som betyder at gå og spise tapas! Tapas holder spanierne klar på  deres tur gennem byen fra bar til bar før deres middagsmåltid, såvel som om aftenen før middag. Så nej, tapas er for alle i hele Spanien.

Hvad er så specielt ved tapas og Sevilla?

De 2 går tilbage sammen gennem århundreder. I Sevilla kan du finde historiske tapasbarer som få andre steder. Lad os tage den del også, og foreslå et par steder, der leverer reference tapas som russisk salat, der intet har at gøre med “vor” industri salat af samme navn:

Seville, Spain - Men eating and drinking in a tapas bar in the old city.

Ok, jeg er i Sevilla og vil gerne smage de rigtige tapas?

Så er der 100 muligheder, her er nogle få udover den i titel fotoet her i denne artikel:

  • La Brunilda
  • Bartolomea
  • Bodeguita Romero
  • Bodega Santa Cruz
  • El Rinconcillo
  • Bar El Comercio
  • La Azotea

Rejser til Sydspanien

Marbella, det lækreste sted på sydkysten?

Sevilla, Andalusiens hovedstad og en region

Granada, klassisk kultur og arkitektur

Sevilla, Sydspaniens klassiske hovedstad

Alt om tapas fra det meste af Spanien

Malaga en rigtig fin by med autentisk præg

Fuengirola, det klassiske Costa del Sol beach rejsemål sted, se hvorfor

De bedste golfbaner på sydkysten

Gibraltar, bliv ven med en abe

Paella, som de laver den i Spanien, med opskrift

Rejseguide til Spanien

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler