Gibraltar. Sig hej til aberne, spis fish and chips

Rock of Gibraltar

Gibraltar er et besøg værd når som helst. Den unikke position med en fod i Spanien og en anden i Middelhavet og udsigt over Marokko alene fortjener et besøg. Det er engelsk gammel kronkoloni, domineret af en imponerende 426 meter høj klippe, der har skaffet halvøen tilnavnet The Rock.

2020 vil der ikke være nogen ændringer, efter at Storbritannien har forladt EU, du kan blot parkere din bil i Spanien og gå til Gibraltar over den lille lufthavn og landing / start-området. Det er en unik måde at komme ind i Storbritannien på.

Gibraltar´s ‘unikke position

Når vi taler om adgang, Gibraltar er som et afhængigt territorium i the UK også et medlem af EU og  en stærk tilhænger af EU. Man står over for et år med nogle vigtige forhandlinger, efter Storbritannien forlod EU. Desuden vil Spanien uden tvivl gribe muligheden for at skubbe til, at Gibraltar får en tættere tilknytning til Spanien.

Hvad sker der så med denne spændende klippe med de frække aber, den skattefri shopping, bankerne og alle chips og fisk, der serveres på byens torv, næsten det første, du ser? Well, life goes on. Og du kan stadig besøge øen, sikkert unden visum og andre besværligheder.

Men der er meget mere at se end berberaber og spise fish & chips i Gibraltar. Der er virkelig meget at tilbyde den besøgende i dette historisk vigtige område af Europa. Men først lidt om udsigten. Kan du faktisk se Marokko?

Og ja, du kan se Marokko, som kun ligger 11 km væk. Du kan meget tydeligt se de sneklædte Atlasbjerge såvel som klynger af lys, hvoraf den største er lille Ceuta, og det er faktisk et spansk territorium i Afrika.

Gibraltar the-upper-rock-nature-reserve-monkeys

Gibraltar. upper-rock-nature-reserve-de ikoniske berberaber

Oplev et imponerende udsyn over Europa og Afrika fra eet sted. Gibraltar er dog primært kendt for sine vilde berberaber, sjældne fuglearter samt delfiner, hvaler og skildpadder. Gibraltars flora og fauna kan opleves i Alameda Gardens Wildlife Park eller i Upper Rock Nature Reserve. Gibraltar har hele seks strande langs sin kyst, og det eksotiske havmiljø gør det til et attraktivt sted at dykke.

sandy-bay-beach-gibraltar

Imponerende udsyn over en af de 6 lækre strande -gibraltar

 

Her er nogle af Gibraltar´s seværdigheder

  • St. Michaels hule
  • Maurisk slot
  • Naturreservatet park
  • Store grotte
  • Middelhavstrin, gå i bjergene
  • 6 hvide strande

We will be back! 🙂

Rejs til Costa del Sol og Se Gibraltar med

FDM Travel

Kultur Rejser Europa

Bravo Tours

Relevante rejse links for Gibraltar

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler