Skiferie i Østrig 2022: Seneste udvikling

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Skiferie i Østrig 2022:

December 20, 2021

Østrig er gode til rejseplaner, der virker. Her er seneste nyt.

Østrig vil gradvist indfase og  indlede vintersæsonen. Det er de bedste nyheder ever for danske skiferie rejsende. Vi følger udviklingen tæt og kommer tilbage løbende.

Sölden Østrig

Sölden Østrig

Ferieophold i Østrig var igen være mulige i Tirol, Vorarlberg og Burgenland fra den 12.12.2021. Den 17.12.2021 vil delstaterne Salzburg, Steiermark, Niederösterreich og sandsynligvis Kärnten følge efter. I Oberösterreich slutter lockdown den 17.12.2021, og Wien åbner op igen den 20.12.2021. Den gradvise åbning af landet finder sted med baggrund i gennemtænkte sikkerhedsforanstaltninger, der fokuserer på alle gæsters og ansattes velbefindende og sundhed, og som dermed giver mulighed for en afslappende ferie.

Find altid aktuelle og opdaterede informationer på www.austria.info/dk

I November 21.  skrev vi om situationen

Skiferie i Østrig 2022 bliver som alle andre rejsemål påvirket af Corona udviklingen. Vi takker Østrigs Turistbureau for væsentlig inspiration til denne artikel

“Østrig oplever, som mange andre europæiske lande, i øjeblikket en stigning i antallet af covid-smittede og bekymring om nye varianter. Østrigs regering indførte for nogle uger siden en model (sikkerhedskoncept), der tager hensyn til hvor hårdt belastet sundhedsvæsenet er. Med udgangspunkt i denne model, indfører Østrig i dag 2-G-reglen, som betyder, at alle personer over 12 år skal fremvise bevis på vaccination eller tidligere smitte ved besøg på restauranter, barer, kultur-, fritids- og sportsfaciliteter, ved indkvartering og i alle gondol lifter/Typisk skilifter. En negativ covid-test er ikke længere tilstrækkelig.

https://youtu.be/2VvQ3n9qHNQ

Østrig forbereder sig med vanlig omhyggelighed på vintersæsonen

“Disse foranstaltninger er nødvendige for at begrænse antallet af infektioner og samtidig bidrage til at sikre, at vinterturismen kan finde sted i Østrig. Østrig beviste i løbet af sommeren, at ansvarlig turisme er mulig under en pandemi. Ved at træffe alle nødvendige foranstaltninger forud for vinteren, understreger vi, at det i den tidlige fase handler om at beskytte både gæster, lokale og ansatte. Med strenge og klare regler samt en plan for vores handlinger, forbereder vi os på vintersæsonen så godt som muligt. Turismeindustrien i Østrig er godt forberedt på vinteren. Og for alle der er vaccineret, vil de nye restriktioner ikke betyde nogen større begrænsninger, hverken for vores gæster eller ansatte”, siger Lisa Weddig, CEO for Österreich Werbung, som er Østrigs Turistbureaus hovedorganisation i Wien.

Østrig 0g ferie her til vinter set med danske vinterferie øjne

Regler for indrejse

Ved indrejse fra Danmark, kræves Coronapas (Børn i alderen 0-11 år er fritaget – undtagen i Wien, hvor det er 0-6 år), men da der er lockdown kan man ikke opholde sig i landet som turist. Personer med gyldigt coronapas behøver ikke at udfylde en pre-travel-clearance og behøver ikke at gå i karantæne efter indrejse. Bemærk yderligere at der under opholdet i Østrig gælder strengere regler ind ved indrejsen. Coronapasset er gyldigt hvis følgende er opfyldt:

· Færdig vaccinerede – ved vacciner der kræver 2 dosis, er gyldigheden efter anden dosis 360 dage (270 dage fra den 6.12.21). Ved vaccine der kun kræver 1 dosis, er vaccinen gyldig 22 dage efter vaccination og er gyldig i 270 dage.

· Bevis for antistoffer (lægeerklæring for overstået sygdom (gælder i højst 180 dage efter konstateret sygdom). Antistoftest er ikke længere gyldig.

· En negativ PCR-test – hvor testtidspunktet ikke er længere tilbage end 72 timer. Børn fra 12 år skal også kunne fremvise en test. Antistoftest er ikke længere gyldig (med visse undtagelser).

ICE in a winter landscape

Hvilke dokumenter er godkendt?

Bevis for en negativ test eller antistoffer kan være en lægeerklæring eller et officielt testresultat på engelsk eller tysk. Fra den 1. juli gælder EU’s digitale vaccinecertifikat.
Hvis du ikke kan fremvise nogen af disse dokumenter, skal du tage en PCR- eller antigentest inden for 24 timer efter ankomsten til Østrig.

Test dig selv i Østrig

Der er mange testmuligheder i Østrig. Nedenfor finder du mere info om de steder, hvor der tilbyder gratis testning. Bemærk venligst, at du skal tilmelde dig online.

Her finder du alle testcentre, samt tilmeldingsinformationer (info indtil videre kun på tysk)

Bemærk: Vi har undersøgt oplysningerne med største omhu. Ikke desto mindre kan vi ikke garantere, at de er fuldt dækkende. Vi forsøger at informere jer så snart der foreligger nyt.

Det betyder 2-G-reglen i Østrig lige nu

  • Fra mandag den 8. november 2021 gælder 2-G-reglen:
    Hvor der tidligere blev anvendt 3-G, gælder nu 2-G-reglen (“vaccineret, tidligere smittet”) på alle overnatningssteder, restauranter, fritids- og sportsfaciliteter, kulturelle aktiviteter (teater, biograf osv.), gondollifter, frisører og ved arrangementer med 25 eller flere personer.
  • Alle former for covid-test (både PCR- og antigentest) er ikke længere gyldige.
  • Gyldigheden af vaccinationsattester er reduceret til ni måneder fra fuld vaccination (tidligere 12 måneder). Herefter er der behov for endnu en dosis (normalt den tredje) for at få en gyldigt attest.
  • I en overgangsperiode på fire uger er den første vaccination kombineret med en PCR-test gyldig
  • Børn under 12 år skal i øjeblikket ikke fremvise et bevis på vaccination eller tidligere smitte. Denne regel vil også gælde fremadrettet. Østrig arbejder på at finde en løsning for mindreårige over 12 år, som ikke er vaccineret/har et coronapas. Når vi har flere oplysninger herom, vil vi opdatere Østrigs Turistbureau´s hjemmeside.

Østrig lock-down

Nu vi er igang med de gode nyheder, så tager vi denne med. Østrig iværksatte en lock-down af hele landet, så turisme er midlertidigt  ikke mulig. Men der er håb, hvis Corona tallene er positive, se her:

Citat “På grund af den aktuelle smittesituation har den østrigske forbundsregering meddelt, at hele Østrig midlertidigt går i lockdown. Denne lockdown, der startede mandag den 22. november, vil blive evalueret efter 10 dage og er planlagt til at slutte senest den 13. december. Det er ikke muligt at rejse til Østrig som turist i denne periode. Siden opdateres løbende baseret på, hvordan situationen udvikler sig. Sikkerheden for gæster, ansatte i turismebranchen og befolkningen har højeste prioritet. Inden du tager afsted, så undersøg altid de gældende rejsevejledninger direkte hos Udenrigsministeriet og Østrigs indenrigsministerium.”

Citat fra Østrigs Turistbureau slut.

Vi bemærker at lykkes denne mission, så er det mere sikkert end de fleste steder at rejse hen, og skisæsonen reddes. Her på traveltalk følger vi siutationen tæt og vender tilbage med evt. nyt. Traveltalk skrev denne artikel 30.11.21 og hæfter ikke for indhold eller evt. manglende information om udvikling i situationen under og siden vi publicerede artiklen her. Det anbefales, at søge info hos Udenrigsministeriet primært og din rejsearrangør og evt. dit forsikringsselskab/ forsikringsagent.

Og så til den lidt sjovere del af festen:

Skiferie i Østrig

Vi har over 80 artikler om skiferie i Østrig, så det er bare at klikke sig rundt her Skiferie i Østrig og resten af skiverdenen.

Skiferie i Østrig

Tjek lige din rejseforsikring og skirejseforsikring

 

Skirejseforsikringen skal lige efterses i lyset af coronabølgen

 

Skiferie i Østrig

Nyeste Rejseartikler