Skirejseforsikringen skal lige efterses i lyset af coronabølgen

Flere forsigtige rejsekunder aflyser skiferien. Er det klogt?

Skirejseforsikringen, som typisk er et tilvalg til din almindelige rejseforsikring skal nok lige gennemgås her primo 2022 sammen med din almindelige rejseforsikring, der for de fleste er en del af jeres almindelige forsikringspakke. I kan rimeligvis rejse uden forsikringsproblemer, men det er uforsvarligt ikke lige at læse “papirerne” eller give dit forsikringsselskab et kald eller sende dem en mail. De har virkeligt travlt lige nu.

Der er grund til at følge situationen på den enkelte skirejsemål tæt. Måske du virkelig skal aflyse ferien, måske skal du blot kende reglerne eller tilkøbe en forsikring og så afsted. Der skal meget til før danskerne aflyser skiferien, men et stigende antal gør netop det lige nu. Med mere viden, træffer du en bedre rejsebeslutning.

Østrig er en særdeles populær skidestination for danskerne, men en del aflyser lige nu deres skiferie.

Det skyldes Coronaregler, der potentielt og i værste fald kan ende med, at børn over 15 år må tilbringe ferien på hotellet.

Hos f.eks. Topdanmark og hos andre forsikringsselskaber har man den seneste måned behandlet ca. dobbelt så mange afbestillingssager som normalt.
Det oplyser forsikringsselskabet, der er det næststørste i Danmark, i en pressemeddelelse.

Gletcherskiløb østrig

Gletcherskiløb østrig

Er du over 15 skal du vise negativ PCR test ved indrejse til f.eks.  Østrig på din ferie

Personer over 15 år skal fremvise en negativ PCR-test og have fået tredje vaccinestik, hvis de vil undgå karantæne ved indrejse til Østrig.
Aktuelt er det dog kun danskere over 18 år, som er blevet inviteret til at få det tredje stik, som skal booste virkningen.
– Det gør, at man ikke har mulighed for at komme med på ferie. Medmindre man vil tilbringe sin skiferie i isolation – og det vil de færreste, siger Rasmus Ruby-Johansen, der er skadedirektør hos Topdanmark.

Travlhed hos de danske rejseforsikringsselskaber

Reglerne har givet travlt hos Topdanmark, der har måttet sætte ekstra mandskab ind for at håndtere de mange opkald.
Afbestillinger er ellers typisk ikke de sager, forsikringsselskabet har flest af, når det kommer til skiferie, fortæller direktøren.
– Normalt handler det typisk om, at man er faldet på ski og har fået en skade. Nu er det den anden vej rundt og handler om, at de ikke kan komme afsted, siger han.

Større interesse for at sikre korrekt forsikring

Han forventer, at der også den kommende tid vil være meget at lave ved telefonerne.- Vi forventer, at det vil accelerere de næste par uger frem mod højsæsonen, som er uge seks til otte, lyder det fra Rasmus Ruby-Johansen.
Børn under 12 år er undtaget fra testkravet, når der rejses ind i Østrig, og rejser på forældrenes dokumentation.
Børn mellem 12 og 15 år, der ikke er vaccineret eller tidligere har været smittet, kan med en negativ PCR-test få et pas, der giver adgang til skiferien flere steder.

Kilde Reuter
/ritzau/

Check dit Rejseforsikringsselskab her

Traveltalk har udviklet en liste over danske forsikringsselskaber, du kan anvende til din rejse.  Husk at nærlæse vikårene for Corona. De kan ændre sig.

Begge links tilhører traveltalk Nordic:

Rejseforsikring

Liste over forsikringsselskaber og Booking på bookdinrejse.dk

Se kort over Corona rejserestriktioner og muligheder i hele verden

Nyeste Rejseartikler