Rejser til Sverige året rundt, 10 uforglemmelige rejseforslag

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Rejser til Sverige, 12 uforglemmelige rejser fra Lapland til Falsterbo

Rejser til Sverige, det største af de skandinaviske lande og det tredje største land i Europa, er spækket med fantastiske steder at udforske. Fra spektakulære landskaber og vandrestier i nord til postkort perfekte øer. Historiske byer ofte med svensk danske fælles historie og de smukkeste fjorde i syd. Landet er utroligt mangfoldigt og byder på alt, hvad du kan forvente af en typisk skandinavisk ferie.

11 forslag der er faktisk mange flere her, hvis du følger links til Golf i Sverige, Skiferie i Sverige, Camping i Sverige, Wellness i Sverige, så danner der sig et tæt forgrenet system af utroligt mange rejsemuligheder i vort enorme naboland.

Klar til at se de smukkeste og mest spændende steder i Sverige? Her er vores topvalg.

Ferie i Sverige. Stockholm, Summer

Ferie i Sverige. Stockholm, Summer, Rejser til Sverige

1) Stockholm, Rejser til Sverige

Stockholm, Sveriges dejlige hovedstad og den største by i landet, er et sted fuld af overraskelser. Beliggende på Sveriges sydøstlige kyst ligger Stockholm på en skærgård med 14 øer, der er forbundet med 57 broer. På grund af sine mange vandveje kaldes byen undertiden for Nordens Venedig.

Et af de mest berømte områder i Stockholm er dens gamle bydel, kendt som Gamla Stan. Dette velbevarede historiske kvarter oser af middelalderlig charme og ligner et frilandsmuseum. Her finder du en overflod af brostensbelagte gyder, yndige farverige bygninger fra det 16. og 17. århundrede, elegante restauranter og cocktailbarer. De mest bemærkelsesværdige attraktioner i Gamla Stan er Nobelprismuseet, Stockholms katedral og det storslåede kongeslot med mere end 600 værelser.

Et andet naturskønt sted, som du ikke bør gå glip af i Stockholm, er Djurgården. Denne idylliske ø ligger i gåafstand fra den gamle bydel og byder på adskillige berømte museer, det ekstravagante Rosendal Slot og en stor park med hjorte, ræve og harer.

Sørg også for at tage på en sejltur i Stockholms skærgård, som mange betragter som et af de smukkeste steder i Sverige. Øgruppen, der er kendt for sit fascinerende landskab, består af tusindvis af øer, hvoraf nogle er ubeboede, mens andre er populære feriedestinationer. Uanset om du er interesseret i udendørs eventyr eller foretrækker at besøge historiske seværdigheder og søde landsbyer, er der snesevis af forskellige bådture at vælge imellem.

Ferie i Sverige. Gotland, NASA image

Ferie i Sverige. Gotland, NASA image, plankton i havet

2) Gotland

Gotland ligger i Østersøen, 90 kilometer fra Sveriges kyst, og er den største ø i landet. Det er et hotspot for turisme både for svenskere og udlændinge, der strømmer til øen i sommermånederne for at nyde dens uberørte natur, sandstrande og bemærkelsesværdige historie.

Den måske mest enestående attraktion på Gotland er middelalderhovedstaden Visby. Visby, som er opført på UNESCOs verdensarvsliste, er berømt for sit store antal ruiner fra det 12. århundrede og sine imponerende middelalderbymure med originale tårne ​​og porte, der stadig er intakte. Byens brostensbelagte gader er fyldt med idylliske hytter, caféer og restauranter. Udover sin historiske betydning er Visby også kendt for sine roser, der blomstrer overalt i byens haver og blomsterkasser i de varme sommermåneder.

Gotland, Sverige, utrolige klippeformationer i havet

Gotland, Sverige, utrolige klippeformationer i havet

En anden stor attraktion på Gotland er dens havstakke, som de lokale kalder ‘raukar’. Disse monolitiske kalkstenssøjler er blevet dannet af vind og vand gennem tusinder af år og kan findes forskellige steder langs øens kyst. De mest imponerende havstakke ligger ved Langhammars Naturreservat ved Fårö.

Ferie i Sverige. Sarek National Park i Lapland,

Ferie i Sverige. Sarek National Park i Lapland, Rejser til Sverige

3) Lapland, Rejser til Sverige

Lapland er et stort arktisk område i den nordligste del af Sverige, og det strækker sig også over Norge og Finland. Med sine uberørte skove, sneklædte bjerge, alpine søer og brusende floder er det uden tvivl et af de smukkeste steder i Sverige.

Dækker omkring en fjerdedel af landet, dette fascinerende område er hjemsted for det oprindelige samiske folk, som tilbyder besøgende forskellige autentiske kulturelle oplevelser. Du kan lære om deres tusinder af år gamle traditioner, nyde traditionel samisk mad eller sove i en samisk bjælkehytte.

På grund af sit store udvalg af terræner og enestående naturskønhed tiltrækker Lapland mange udendørsentusiaster, der tager dertil for at vandre, stå på ski, fiske eller køre hundeslæde. En af de bedste måder at fordybe sig i Laplands natur er at vandre på Kongestien (Kungsleden), den mest berømte vandresti i Sverige. Startende i den fantastiske Abisko Nationalpark og fortsætter 400 km sydpå, fører stien dig forbi utrolige alpine landskaber, landsbyer, søer og flokke af rensdyr.

Lapland er også den bedste destination i Sverige for at se Aurora Borealis, også kendt som nordlyset. Dette naturlige lysshow er kun synligt i årets mørkere måneder, og du har de bedste chancer for at se dem fra december til marts. Hvis du besøger regionen i forsommeren, vil du dog være i stand til at se midnatssolen – et naturligt fænomen, hvor der er på hinanden følgende 24 timers sollys.

For en helt unik oplevelse, besøg Laplands berømte IceHotel. Dette sted, der kun opererer om vinteren, er både en kunstudstilling og et hotel, hvor alt er bygget af sne og is.

Kullen, Skåne Sverige

Kullen, Skåne, Rejser til Sverige

4) Skåne, Rejser til  Syd Sverige

Næste på vores liste over de smukkeste steder i Sverige er det dejlige Skåne eller Skåne län. Beliggende på den sydlige spids af Sverige har Skåne det hele – lange sandstrande, livlige byer, fantastisk natur, museer i verdensklasse, fremragende kulinarisk scene og meget mere.

Et af de mest charmerende områder i Skåne er Österlen, hvor du finder vandrestier langs kysten langs bølgende grønne bakker, strande med uberørt hvidt sand og idylliske landbrugsområder. De, der er interesserede i historie, bør besøge Ales’ Stones, et megalitisk monument, der går tilbage til jernalderen. For en afslappende wellness-oplevelse, der vil forynge din krop og sjæl, tag til Ystad Saltsjöbad, et elegant spahotel med udsigt over Østersøen.

Barseback golfklub 2

Lidt længere mod vest ligger den pulserende by Malmø, som er Skånes hovedstad og en sand smeltedigel af kulturer. Malmø charmerer sine besøgende med sine arkitektoniske vidundere, kunstmuseer og adskillige gode restauranter, herunder Michelin-stjernede Vollmers. Nogle af de must-see attraktioner her inkluderer Malmø Slot fra det 16. århundrede, den futuristiske Turning Torso-skyskraber og den travle Lilla Torg-plads.

Göteborg, Sverige

Göteborg, Sverige

5) Göteborg, Rejser til Sverige

Gøteborg (Göteborg) ligger på landets vestkyst og er den næststørste by i Sverige. Med sine prisbelønnede restauranter, kulturelle attraktioner, mange shoppingmuligheder og det maleriske historiske kvarter Haga er Gøteborg en by fuld af karakter. Da den er relativt kompakt i størrelse, kan den nemt udforskes til fods og er en ideel destination for en weekendophold.

Nok den mest ikoniske seværdighed i Gøteborg er forlystelsesparken Liseberg, som åbnede i 1923. Fra spændende rutsjebaner og karruseller til frodige blomsterfyldte haver, julemarkeder og koncerter, Liseberg byder på noget for enhver smag. Andre bemærkelsesværdige attraktioner omfatter Göteborgs Kunstmuseum, den 175 hektar store Botaniske Have og Slottskogen Park med en gratis zoologisk have i centrum.

Et andet spændende træk ved Gøteborg er dens skærgård, der består af mere end 20 små granitøer. Disse øer kan nemt nås med både eller færger, der afgår nær Gøteborg og tilbyder en perfekt mulighed for at tilbringe en smuk dag ved havet. Her kan du beundre de traditionelle fiskerlandsbyer, tage på kajaktur, vandre langs klippeterræner og endda tage på sælsafari. De nordlige skærgårdsøer er mere beboede og bedre forbundet, mens de sydlige øer er bilfrie og nogle tilhører et naturreservat.

Vänern, Sverige

Vänern, Sverige

6) Vänern

Vänern er et populært feriemål og den største af Sveriges 100.000 søer. På grund af sin enorme størrelse ligner den mere et hav end en sø og byder på endeløse udsigter over dets enorme vand.

Fra sandstrande og naturreservater til golfbaner, historiske herregårde og maleriske byer er Vänerns 4800 km lange kystlinje fuld af dejlige steder at udforske. Søen giver rigelige muligheder for udendørs aktiviteter, såsom kajaksejlads, cykling, fugleture, vandreture og om vinteren skiløb. Vänern er også kendt som et fremragende fiskested, da dens farvande vrimler med forskellige fiskearter, herunder ørred og laks.

Den største by ved Vänerns bred er Karlstad. Det er et ideelt sted at basere dig selv, når du besøger området og har adskillige museer og kunstgallerier, gode restauranter og smukke parker. En af de mest bemærkelsesværdige attraktioner i Karlstad er Värmlands Museum, som viser regionens historie samt internationalt anerkendt kunst og fotografi.

Sørg også for at besøge det majestætiske Läckö Slot på den sydlige bred af søen Vänern. Dette barokslot blev bygget i 1298 og regnes for et af de smukkeste palæer i Sverige.

Åre skiterræn, Sverige

7) Åre

Beliggende i det centrale Sverige er Åre et af de største skisportssteder i hele Skandinavien og et vidunderligt sted at besøge på alle årstider.

Hver vinter forvandler den lille by til et alpine sportsmekka og tiltrækker tusindvis af skiløbere og snowboardere med sine fantastiske pister og snowparker. Fra spændende off-piste pister for adrenalin-søgende til lettere ruter for børn og begyndere, der er passende muligheder for alle niveauer af oplevelse i Åre Skisportssted. De, der er interesserede i langrend, vil også finde masser af velholdte stier i området.

Udover skiløb og snowboarding er nogle af de bedste ting at lave i Åre hundeslædekørsel, isklatring, skøjteløb og snescootersafari. Der er også flere kurbade i byen, hvor du kan forkæle dig selv med afslappende behandlinger efter en lang dag i bjergene. På trods af sin lille størrelse har Åre et livligt natteliv med adskillige værtshuse og spillesteder med livemusik, der summer af mennesker i højsæsonen.

I årets varmere måneder byder Åre på masser af muligheder for udendørs aktiviteter som vandreture, kajaksejlads, rafting eller fiskeri. Takket være sit spektakulære bjerglandskab anses Åre også for at være et af de bedste steder for downhill mountainbike i Sverige og er hjemsted for Skandinaviens største cykelpark.

hóga-kustenleden Sverige

hóga-kustenleden Sverige

8) Höga Kusten

Den høje kyst – eller Höga Kusten på svensk – er en region med fascinerende naturskønhed ved Den Botniske Bugt, omkring 400 km nord for Stockholm. Kystlinjen og dens skærgård, som blev formet af gletsjere for tusinder af år siden, oplever en usædvanlig geologisk proces, hvor landet hæver sig omkring 8 millimeter om året. På grund af sin unikke geologi og skønheden i sine landskaber blev den høje kyst erklæret som UNESCOs verdensarvsliste i 2000. Selvom den ofte betragtes som et af de smukkeste steder i Sverige, modtager den færre turister end andre populære skærgårde i landet .

De klippefyldte bakker, dramatiske klipper og ærefrygtindgydende udsigt over Østersøen gør den høje kyst til en ideel destination for vandreture. Den bedste sti i regionen er uden tvivl den 130 kilometer lange High Coast Trail. Startende ved Hornöberget-bjerget og ender i Örnsköldsvik, krydser stien flere naturreservater og fører dig forbi fyrreskov, stenstrande, klippespalter og naturskønne søer. Dem, der leder efter et adrenalinsus, kan få en smag af bjergbestigning ved Via Ferrata Skuleberget.

Den høje kyst byder også på en række kulturelle og historiske attraktioner. Beundre de 6000 år gamle helleristninger ved Nämforsen, udforsk det skæve friluftsmuseum Mannaminne, besøg High Coasts helt eget whiskydestilleri eller lær om regionens historie på Murberget County Museum. De maleriske Ulvön-øer med deres yndige træhytter og farverige bådehuse er bestemt også et besøg værd.

Smögen havn

Smögen havn

9) Smögen

Den charmerende badeby Smögen er en af ​​de mest ikoniske feriedestinationer på Sveriges vestkyst. Blot 2 timers kørsel nord for Gøteborg ligger byen på en lille ø, der er forbundet med fastlandet med en bro.

Omgivet af naturskønne fjorde og klippeøer trækker denne velbevarede gamle fiskerby tusindvis af besøgende hver sommer. Mange svenskere og nordmænd ankommer hertil på deres luksuriøse sejlbåde eller motorbåde for at nyde byens livlige atmosfære, pulserende festscene, stenstrande og smukke natur. På grund af sin popularitet i sommermånederne kan Smögen få lidt travlt, især i weekenden. Hvis du vil undgå folkemængderne, så besøg på hverdage eller uden for højsæsonen.

Mens du er her, så glem ikke at besøge Smögenbryggan alias Smögens dæk. Foret med farvestrålende fiskerhytter er denne maleriske strandpromenade blevet et af de mest fotograferede steder i denne del af Sverige. Langs strandpromenaden finder du forskellige små butikker, der sælger souvenirs, tøj, is eller kaffe. I nærheden er der mange traditionelle restauranter, hvor du kan smage friskfangede rejer og andre læskende lokale fiske- og skaldyrsretter.

Issaberg, Ski ferie i Sverige

Issaberg, Ski ferie i Sverige, største skianlæg i Sydskandinavien

10) Rejser til Sverige på ski

Det er ikke et sted, det er mange. Nogle af verdens bedste skiløbere har været og er svenske. Både langrend og alpint, det er ikke så mærkeligt med de vindunderlige bjerge og den sne der falder i Sverige. Hop ind i bilen og du er på brædderne inden for ret så få timer.

Skiferie i Sverige

Skiferie i Sverige

Söderåsens-GK, Golf i Sverige

Söderåsens-GK, Golf i Sverige

11) Golf Sverige

Fra verdens berømte baner som Barsebäck til hyggelige små baner i Skåne, du kan spille det meste af året fordi  golfbanerne ligger på sand og klippe og ikke ler og muld som oftest i Dk. Danske golfspillere glæder sig atter at spille golf i Skåne, men se også på de andre muligheder her.

Golfferie i Sverige

Ystad Saltajöbad wellness, Sverige

Ystad Saltajöbad wellness, Sverige

12) Wellness ferie i Sverige, der er ren nydelse

Lige på den anden side af  Øresundbron finder du lækker wellness lige ned til vandet eller pp et slot i skøn natur.

Wellness ferie i Sverige

Hotell Mossbylund i Abbekås – kun 45 minutter fra broen

———————————-

Der er ingen tvivl om, at Sverige er et virkelig fantastisk land at besøge og tilbyder noget for enhver slags rejsende. Med dets store antal naturlige vidundere, kulturelle skatte og interessante historie er der en overflod af smukke steder at udforske, så du helt sikkert ikke kommer til at kede dig!

Skiferie i Sverige

Skiferie i Sverige

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler