Rejser til Indien fra Jaipur til Goa

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejser til Indien, et sanse bombardement fra New Delhi til Goa.

Rejser til Indien, et land med imponerende mangfoldighed blænder let og forvirrer den besøgende, fordi det er så intenst og anderledes. En overbelastning af alle sanser. Indien har også, hvilket er mindre kendt, et stort antal fantastiske strande og luksus resorts til helt andre priser, end vi er vant til fra Europa, og her er ro og fred.

Den bedste mad fra store Indien

Indiske retter og en del opskrifter, du vil elske

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Indiens imponerende forskellighed

Indien har som land en geografi mere anderledes og imponerende end de fleste lande og kulturer, ja og religioner, der mystificerer og ofte har tiltrukket vesterlændinge, der leder efter peace of mind og mening med det hele, som en magnet. Landet er hjemsted for pulserende byer, traditionelle landsbyer, historiske steder, 1000 år kunst, gamle forter og storslåede monumenter, blændende ørkener, store Himalaya-bjerge, frodige bjergresorts, betagende strande, frugtbare dale, fortryllende floder, pilgrimsrejser, religiøse monumenter osv. Faktisk indfrier Indien i disse år et stort turistpotentiale og tiltrækker turister fra hele verden med sin fascinerende charme af indisk turisme. Du kan besøge Indien, når som helst på året. Vi har nogle flere vigtige rejsefakta som møntsort, klima og værdifulde links her. Indien rejsefakta.

 

Lotus temple, New Delhi, India, også ny spændende arkitektur er Indien, her fa 1986
Lotus temple, New Delhi, India, også ny spændende arkitektur er Indien, her fra 1986

10 steder du skal besøge, hvis du tager til Indien

Det kan godt være, det ikke bliver på samme rejse, da landet er enormt stort, men så har du da nogle pejlemærker.

Agra, where you find Taj Mahal

Hvis du betragter dig selv som en verdensrejsende, vil du helt sikkert foretage pilgrimsrejsen til Agra én gang i livet. Hvert år kommer millioner fra hele kloden til denne (relativt) lille by i det nordlige Indien. “Hvorfor?” kan du spørge. To ord: Taj Mahal. Dette berømte monument har udødeliggjort kærligheden til en kejser og hans kone, siden det blev færdiggjort i 1648. Taj Mahal, som er indbegrebet af den udsmykkede Mughal-arkitektoniske stil, har fået kæberne til at falde og hjerter i svime i århundreder.

Taj mahal, rejser til Indien
Taj mahal, rejser til Indien

Men du ville være forkert at betragte Agra som en one-stop-shop. Med yderligere to UNESCO-verdensarvssteder til sit navn kan byen prale af flere vinduer til fortiden. Desværre er Indiens tidligere hovedstad under det rige Mughal-rige faldet i en tilstand af forfald, og dets monumenter i verdensklasse ser ud til at være øer med historisk vidunder. Selvom du skal besøge dets websteder, er det usandsynligt, at du vil ønske at bo i Agra ret længe.

Mumbai

Chhatrapati Shivaji Terminus, Mumbai: Chhatrapati Shivaji Terminus er et UNESCOs verdensarvssted, Mumbais hovedbanegård. Det åbnede første gang i 1888 og betragtes som et perfekt eksempel på victoriansk gotisk genoplivningsarkitektur.

 

Mumbai, Gateway of India, Rejser til Indien
Mumbai, Gateway of India

Goa

Goa er et land/område med små 2 mill. mill indbyggere, et område på 3700 km2 med fantastiske kontraster.
Flankeret af Det Arabiske Hav mod vest og de imponerende Sahyadri-bjerge mod øst, stiger Goan-landskabet fra havniveau til høje 1022 meter. Adskillige floder krydser staten og tilføjer dens naturlige skønhed.

https://youtu.be/YWWC6T3NaNY

 

Syd Goa, Rejser til Indien
Syd Goa, Rejser til Indien

New Delhi, et must på rejser til Indien

Lotus-templet, New Delhi: Dette elegante lotusformede tempel har budt velkommen til mere end 70 millioner tilbedere siden åbningen i 1986. Det er et af flere bahá’í-tilbedelseshuse, et religiøst centrum for Baha’i-troen. Du bør også se HUMAYUN’S TOMB, herunder.

 

Humayun´s gravsted UMAYUN'S TOMB, New Delhi, Rejser til Indien
HUMAYUN’S TOMB, New Delhi, Rejser til Indien

Jaipur, se Hawa Mahal på rejser til Indien

Et sted i Jaipur, du skal se, er Hawa Mahal, Jaipur, Rajasthan: Bygget i 1799 som en forlængelse af Jaipurs kongelige bypalads, Hawa Mahal eller Winds Palace, blev oprindeligt designet til at give kongelige kvinder mulighed for at se gadebilleder uden at blive set.

 

Water Palace, Jaipur, Rejser til Indien
Water Palace, Jaipur, Rejser til Indien

Bangalore

Engang en søvnig regional hovedstad, men Bangalore er  i dag en moderne metropol med mere end 12 millioner mennesker. Dette vil måske  komme som en stor overraskelse for dem, der er på besøg for første gang. Det er bare gigantisk stort og moderne. Også kendt som Bengaluru, hovedstaden i Karnataka er Indiens teknologiske omdrejningspunkt og selve stedet, hvor landets nye, selvsikre og globale identitet bliver smedet i disse år. Selvom byen måske mangler historiske steder, er dens livlige og liberale atmosfære den perfekte base for at udforske de smukke templer og paladser i Deccan.

 

Bangalore Palace in India

Udaipur, ingen rejser til Indien uden at se denne romantiske by

Udаірur er en af de smukkeste og rоmаntiske byer, der er beliggende i den royale region оf Rajаѕthan. Det er også kendt som søernes by.  Denne dejlige rejsedestination er almindeligt kendt for dens storslåede fort, paladser, templer, ørken og mange forskellige natur. Fuldstændig fyldt med kongelig storhed og rig historie, tiltrækker den imperialistiske by Udaірur millioner af turister og feriegæster fra alle dele af verden.
  
Dette maleriske Udaipur, der er kendt for sin enestående kultur og mangfoldighed, har meget at byde på til de kræsne besøgende. Sіtу Pаlасе, Lаkе Pаlасе, Pichola Lаkе, Jagdіѕh Temple, Jаg Mandir Pаlасе, Monѕооn Palace, Fateh Prakash Pаlасе, Shіv Niwаѕ Lаkе, Lаgіѕh Lасео, Sаhel. аrе vigtige attraktioner оf Udaipur som alle giver et fantastisk smukt indtryk af Indien. The Lake Palace, der ligger midt i Pісhоla Lake, er et af de fineste eksempler på arkitektonisk og kulturel arv. Det store by palads på bredden af ​​søen sammen med monsunpaladset på bakken ovenover understreger skønheden i denne storslåede by. Udaipur er også ret berømt for at være centrum for kunst, kunsthåndværk og malerier. Shilpgram Fаіr аnd Mеwаr fеѕtіval er uhyre almindelige festivaler blandt besøgende. Kumbhalgarh-helligdommen nær Udаірur er en total fornøjelse for dyrelivsentusiaster. Det er placeret i de smukke Aravallí bakker og strækker sig over et areal på 578 kvadratkilometer. Det er hjemsted for en lang række af dyr og fugle. 
Udaipur, rejser til Indien

Chennai

Udforsk Chennai (tidligere Madras), Tamil Nadus hovedstad og centrum for sydindiske kunstneriske, religiøse og kulinariske traditioner. Mens Chennai bevarer sin gamle sjæl, er byen fuld af kosmopolitiske tilbud til rejsende med lækre hoteller, natteliv og moderne køkken.

Gopuram (tower) of Hindu temple Kapaleeshwarar., Chennai, Tamil Nadu, India

Gopuram (tower) of Hindu temple Kapaleeshwarar., Chennai, Tamil Nadu, India

Kalkota, rejser til Indien og det intense, kontrastfyldte byliv

Kolkata, Indiens næststørste by, er en boblende festival for menneskelig eksistens. På den ene side luksuriøs og ussel, raffineret og hektisk, futuristisk og oldgammel, men den er smuk i forfald som en falden træstamme i skoven, mens nye unge træer springer frem. En pulserende 350 år gammel metropol beliggende på Indiens østkyst, hovedstaden i Vestbengalen trives med modsætninger; intet er almindeligt i denne by. Berømt kendt som Glædens by, Kolkata er i enhver forstand landets kunstneriske, kulturelle og intellektuelle hovedstad. Kolkatas gader er livlige, hektiske, kaotiske og alligevel fyldt med liv og kreativitet. Drevet af den self-made middelklasses ukuelige ånd har byen skabt en smuk sammenstilling af den gamle kolonialders charme med den spirende kommende hipsterkultur, der trives blandt byens tusindårige indbyggere.

 

Hindu goddess Idol in Pandal, temporary temple for Durga Puja, Kolkata

Hindu goddess Idol in Pandal, a temporary temple for Durga Puja, Kolkata

Munnar, rejser til Indien og utrolig naturskønhed

Munnar, Kerala: Munnar er kendt for sine bølgende bakker og teplantager og er en fredfyldt bakkestation i Indiens sydlige delstat Kerala. Det er også hjemsted for Anamudi Peak, den højeste top i det sydlige Indien og den største bestand af Nilgiri Tahr, en truet fåreart.

 

Tea plantations hills at sunset sky in Munnar, Keraala, India

Tea plantations hills at sunset sky in Munnar, Keraala, India

Trankebar, engang en del af Dansk Ostindien

Tranquebar eller Trankebar var en del af Dansk Ostindien i Danmarks velmagtsdage, og i Indien under navnet Tarangambadi. Tranquebar er i dag en sydindisk fiskerlandsby, beliggende på Coromandel kysten ca. 300 km syd for Chennai i delstaten Tamil Nadu, i det sydøstlige Indien. Mellem 1620−1845 var Tranquebar en dansk handelskoloni. Mange danskere valfarter til Trankebar for at få kombinationen af det ægte og her afslappede Indien og en bedre forståelse af vor kolonitid.

 

Danish Indian Cultural Center and statue of first protestant missionary to India

Danish Indian Cultural Center and statue of first protestant missionary to India

 

Har du lyst til indisk mad, mens du læser om kæmpe Indien? Det har vi også. Få lige nogle gode madtips og viden om hvad indisk mad er, og hvor den kommer fra og tilmed, hvordan du kan lave et par retter indisk mad.

 

Indisk mad

Indisk mad, alle sansers køkken

Vil du se Bangladesh, et nærmest ukendt og fortryllende rejsemål

Rejser til Bangladesh, hvor eventyrene står i kø

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler