Rejsebobler, se nyeste udvikling: Singapore, Palau, Taiwan, Australien

Rejsebobler, hvad er de og hvor finder du dem?

Rejsebobler, også kendt som rejsekorridorer og Corona korridorer, er i det væsentlige et eksklusivt partnerskab mellem to eller flere lande, der har vist betydelig succes med at indeholde og bekæmpe COVID-19-pandemien inden for deres respektive grænser.

Rejsebobler. Singapore´s top hoteller

Rejsebobler. Vælg et af Singapore´s top hoteller?

Singapore var en første motor, når det kommer til rejsebobler

Flere lande har skabt rejsebobler. Singapore har allerede aftaler for rejser af den slags mellem lande som New Zealand, Taiwan og Japan, og det ser ud til, at Australien vil være det seneste land, der opretter et sådant partnerskab med landet.
Ikke kun kunne den nye rejseboble give rejsende fra Australien og Singapore mulighed for frit at rejse mellem de to lande, det kunne også resultere i bredere rejsemuliheder fra andre nationer. Ifølge en rapport kunne rejseboblen tillade rejsende fra “tredjelande” – lande, der ikke er direkte involveret i boblen – at komme ind i Australien efter en to-ugers periode i Singapore eller omvendt. Som allerede nævnt har Singapore allerede indgået rejseaftaler med forskellige lande, som alle vil kunne rejse til Australien via to uger i Singapore.

Hillside teahouses in Jiufen, Taiwan.

Hillside teahouses in Jiufen, Taiwan.

Rejsbobler nu mellem Taiwan og Palau, seneste nyt

Ifølge Taiwan News er der nu en rejseboble mellem Taiwan og Palau, den måske Corona reneste ø i verden.

Taiwans Central Epidemic Command Center (CECC) meddelte den 17. marts, at den første flyvning med den nye Taiwan-Palau-rejseboble starter allerede den 1. april. Efter meddelelsen om en “rejseboble” med Palau kan Singapore muligvis være det næste land interesseret i at lancere en rejseforbindelse efter pandemi med Taiwan, sagde sundhedsminister Chen Shih-chung torsdag (18. marts).

Flyvninger og turisme mellem Taiwan og dets allierede i Stillehavsøen Palau er planlagt til at genoptages den 1. april med to flyrejser om ugen og ingen karantæne for rejsende.

Singapore lempede begrænsningerne for ankomster fra Taiwan den 18. december og udtrykte håb om, at det samme kunne ske i den anden retning, rapporterede CNA.

Chen sagde, at muligheden for en rejseboble med den sydøstasiatiske bystat er under gennemgang. Tidligere sagde transportminister Lin Chia-lung, at der foregår drøftelser med Japan, Sydkorea og Vietnam, men at Singapore er den mest aktive i at søge genoptagelse af bilateral turisme.

Koror Island i Palau. Archipelago, del af Micronesien

Koror Island i Palau. Archipelago, del af Mikronesien

Israel også på vej med rejsebobler

Israel er det land i verden, der er længst fremme med at vaccinere sin befolkning, foreløbig er små 60% procent af befolkningen færdigvaccineret mod coronavirussen.Israel begyndte 19. december 2020 med at vaccinere landets ni millioner indbyggere mod coronavirus. Vaccinationerne forventes at være afsluttet med udgangen af maj. Altså en måned før den danske seneste udmelding for danskerne,

Derfpr begynder Israel at se efter lande, der er i nogenlunde samme situation og som vil indgå i rejsebobler med turister.

Hvorfor er rejsebobler interessante for tredjepartslande?

De er først og fremmest tegn på, at verden åbner sig igen for turisme i udlandet. De åbner faktisk også i visse tilfælde op for et tredjelands turister til at rejse til et af de tilladte lande i en boble, muligvis med en 2-ugers karantæne eller isolering på dit hotel. Så vælg et godt hotel.

Palau i Stillehavet er coronafri og fuldt vaccineret

Nyeste Rejseartikler