Palau i Stillehavet er coronafri og fuldt vaccineret

Palau i Stillehavet, fri for Covid?

Palau i Stillehavet, en klynge øer og en stat, der er et af de få steder på Jorden, der er helt fri for Covid-19, kan blive et af de første lande, der er vaccineret mod den forfærdelige virus. Palau, et archipelago (ørige)  for omkring 18.000 mennesker, modtog sin første forsendelse af vaccinen udviklet af det amerikanske medicinalfirma Moderna tidlige januar 21. Vaccinationer startede den næste dag, meddelte Palaus sundhedsministerium på Twitter. Den første forsendelse omfattede 2.800 doser af vaccinen, som injiceres  i to skud med 28 dages mellemrum.  Indtil videre har Palau ikke registreret et eneste coronavirus-tilfælde eller virusrelateret død ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO.

Streng kontrol og ingen smittede med Covid19

I januar, da virussen begyndte at sprede sig over Asien og Stillehavet, var Palau i Stillehavet blandt de første til at gennemføre strengere grænsekontrol. Dens grænser var helt låst i marts, og landet begyndte at teste borgerne for Covid19 virus i april. Disse foranstaltninger var nøglen til at holde Covid-19 ude, sagde Palaus ambassadør i FN i maj. Østaten trods status som uafhængig nation har adgang til De Forenede Staters masse vaccinationsprogram mod Covid-19, kendt som Operation Warp Speed.

Koror Island in Palau. Archipelago, part of Micronesia Region.

Koror Island in Palau. Archipelago, part of Micronesia Region.

Sagde sundhedsminister Udui. “Det er ikke obligatorisk at modtage vaccinen, så vores mål er at vaccinere ca. 80% af befolkningen. Vi håber at opnå flokimmunitet (gennem vaccinationsprogrammet).” Palau planlagde oprindeligt at få vaccinationerne afsluttet i maj, men minister for Health Udui sagde, at denne frist sandsynligvis ville blive forlænget på grund af en afmatning i distributionen fra USA.

Palau

Palau, ferieboliger

Palau i Stillehavet valgte Moderna vaccinen, der er meget nemmere at opbevare

Sundhedsminister Dr. Palau valgte Moderna-vaccinen, fordi den kan opbevares i et standardkøleskab, sagde Udui. Til at begynde med havde øerne ikke mulighed for at opbevare Pfizer-vaccinen ved den krævede minus 70 grader Celsius (minus 94 grader Fahrenheit). Udui bekræftede dog, at man modtog mindst en kølelager i slutningen af december, som kan gemme op til 5.000 doser af Pfizer-vaccinen.

Kilde og foto af vaccination: CNN

Rejser til Palau i Stillehavet

Når du kommer til denne utrolige ø, og det gør du vel en skønne dag, for her er vidunderligt, så får du et øko stempel i dit pas, der opfordrer dig til at passe på naturen skrevet af øernes børn! Tread lightly, sæt lette fodaftryk  er de første ord i dit pas fra drømmeturen til Palau, der siger meget om stillehavsøen i Mikronesien, men også om den gryende forståelse hos turist truede steder  i Asien for, at masse turisme (på denne ø 7 x befolkningstallet) ødelægger vor skønne natur, hvis du ikke gør som denne ø blandt 1000 andre.

Et andet sted 500 km derfra i Philippinerne, Boracay er igang med en imponerende oprydning, der ser ud til at lykkes kombineret med færre turister, der passer bedre på stedet. Det er fremtiden. Øko-turismen opstår til glæde for alle, fordi der er ikke noget andet valg.

Intro til rejser til Palau

Boracay er et rent trope paradis

Bora Bora

Rejsen til Bora Bora midt i Polynesien

Tonga 

Tonga byder på en autentisk rejseoplevelse i Stillehavet

Hawaii

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler