Montenegro er en hemmelige perle.

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Montenegro en hemmelig perle i Middelhavet, fortalt af en dansk familie

Montenegro er ikke Kroatien i kendskabsgrad, som de senere år blevet et særdeles populært rejsemål som mange danskere allerede har stiftet bekendtskab med, men ikke så langt derfra ligger Montenegro. Og her gik vores ferie til i år. Det er en lille, men fin perle. Montenegro betyder egentlig det ”Sorte Bjerg” og har kun været selvstændigt siden de løsrev sig fra Serbien ved en folkeafstemning i 2006. Så en ung nation og som vi danskere måske bedst kender som et godt håndboldland, hvor såvel trænere som spillere har et iltert temperament. Temperamentet så vi ikke meget til i den uge vi boede i Kotor.

Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum

Livets stille gang i Kotor i Montenegro

Nærmest tværtimod. Livet går sin stille gang i Kotor,  og hvis man godt kan lide anmassende gadesælgere og folk udenfor restauranterne som absolut må have dig til at spise på netop deres sted, så skal man ikke rejse til Montenegro. Her vælger man selv hvad man vil og tempoet er lavt. Vi var 2 voksne og 2 børn afsted. Vi fløj med Norwegian direkte til lufthavnen lidt udenfor Kotor. Nemt og enkelt at komme fra Lufthavnen. Tager cirka et kvarter med taxi til Kotor og lidt længere til badebyen Budva. Vær opmærksom på priserne på Taxi. Er de bestilt på forhånd koster de halve af hvad de koster hvis du prajer dem på stedet. Hvis du bestiller på forhånd får du fast pris og ellers løber taxameteret, og det løber hurtigt.

Vi havde hjemmefra via Booking.com booket en fin lille lejlighed med 2 soveværelser, køkken/stue og et bad samt en fin balkon. I alt var der 6 lejligheder tilknyttet komplekset med adgang til Swimmingpool, og ”tag selv service” bar. I baren var køleskabet fyldt med øl, vand, sodavand og små vinflasker. Flad pris på 1 Euro uanset hvad man tog og man satte bare en streg på et stykke papir og afregnede når man var færdig med sin ferie. Perfekt for såvel børn som voksne. Hotellet hed Apartments Bogdanovic.

Montenegro

Montenegro

Kotor´s charmerende old town og Budva´s lækre strande

Selve Montenegro består af mange fine bjerge og flot vand. Selve landskabet er meget atypisk for det vi normalt forventer af Sydens sol. Her minder det faktisk mere om det Norske vestland – men hvor der på Norges Vestland er omkring 200 regndage om året kan der ikke siges noget på vejret i Montenegro. Det var fremragende. Kotor selv er ikke nogen typisk ferieby. Til trods for den lange kystlinje så mangler der sand og strand. Så folk bader nærmest fra vejen hvor der er lavet små platauer. Vil man have typisk sydlandsk strand skal turen gå til Budva. Til gengæld har Kotor den mest charmerende ”Old Town”. Indrammet af gamle borgmure går man rundt i smalle gader og oplever en stemning som er helt unik. Og også her kan du få lov at gå i fred og suge indtrykkene til dig. Standarden på maden er genrelt god og priserne passer særdeles godt til en dansk pengepung.

Aftensmad for 4 for 60-70 Euro

Vi spiste godt og typisk lå regningen for os alle 4 (børnene 12, og 15) på et sted mellem 60 og Euro. Det var inkl. Øl, vin, vand samt dessert til børnene. For så vidt angår børnene, så kan en uge i Kotor for børn måske blive lidt lang. Men heldigvis er der ikke langt til Budva. Her er farten noget højere og jeg havde de to krudtugler med til Budva for at tilbringe en dag i Aquapark mens deres mor fik et velfortjent hvil på en solstol hjemme på hotellet. Se mere på. https://www.aquaparkbudva.me/ Selve Aqua-parken ligger fuldstændig fantastisk langt oppe i bjergene og de ser ned på selve Budva. Parken er som de er flest og der var her den samme afslappede stemning du oplever overalt i Montenegro. Børnene havde en fin dag og det hele kunne holdes for under 1000 kr. for 3 personer for en hel dag. Sagt med andre ord. Det var lidt en chance at besøge et land vi ikke kendte det helt store til – men vi blev meget postivt overrasket og kommer helt sikkert tilbage.

Vigtige web sider om Montenegro og Østeuropa

Se vor egen Rejsefakta og intro til Montenegro

Se Montenegro´s egen rejseside

Andre ret eksotiske rejsemål i Østeuropa? Prøv Albanien. Det nye rejsehit, åbnet for alvor for få år siden for os besøgende.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

[show_booking_form

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler