Istrien i Kroatien

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype

Istrien i Kroatien, en rejseintro og lidt om camping

Istrien er den største halvø i Adriaterhavet og meget besøgt af turister fra nær og fjern. Den italienske indflydelse er mærkbar. Selv sproget er italiensk. Her en ren Middelhavs stemning. Perfekt klima og masser at opleve i det smukke kystnære landskab.

Det er også Kroatien største camping rejsemål med 100 vis af fine campingpladser til en fornuftig penge.

Istrien areial view

Istrien areial view

Halvøen ligger mellem Triestebugten og Kvarnerbugten. Langt det meste af halvøen ligger i Instrien/Istria amt i det vestlige Kroatien. Vigtige byer i kroatisk Istrien inkluderer Pula, Poreč, Rovinj, Pazin, Labin, Motovun, Buzet og Buje. Så fik vi geografien lidt på plads.

Generelt er det gået op for campingfolket, at Kroatien regnes for et top 3 rejsemål i Europa, hvis du kommer som campist. Så forventningerne er høje, inklusive de nye topratede luksus campingpladser, som tyske ADAC gav dukse karakterer.

Rejsetips til Istrien

Du kunne lave dine overnatninger nær eller i de tre største byer, Rovinj, Pula eller Lovran, og tage dagsture herfra ud i det smukke Istrien. Istrien er hjemsted for adskillige historiske og naturlige seværdigheder, også med UNESCO stempel,  og masser af ting at gøre fra at vandre i de middelalderlige gamle byer og stoppe for et lækkert måltid med lokal vin, til svømning i det klare, blå vand i Adriaterhavet.

Euphrasian Basilica, Istrien, Kroatien

Euphrasian Basilica, Istrien, Kroatien

Langs den nordvestlige kyst af halvøen ligger byen Porec, der er kendt for den smukke basilika Euphrasius, et UNESCOs verdensarvsliste.

Euphrasian Basilica, direction west

Euphrasian Basilica, direction west

Link til Euphrasius

Mens længere mod syd er den historiske by Rovinj og øgruppen, der udgør den smukke Brijuni Nationalpark.

Ancient buildings and gondola along Canal Grande in Venice Italy

Ancient buildings and gondola along Canal Grande in Venice Italy

Bestil bord på din yndlings restaurant i Venedig, nu du er i Istrien?

De færreste har helt geografien på plads i forhold til afstande over Adriaterhavet til Italien. Ja, det er klart en god ide og som bonus får du  den helt fantastiske indsejling og tur til Venedig. Good news, du kan gøre det på en dag, og så vende tilbage til italiensk influerede Istrien til den 1/2 pris generelt  efter at have set utrolige Venedig tilmed fra havet. Det er da en dagsudflugt, der holder …vand.

Sådan kommer du til Venedig fra f.eks. Poroc

Så her er et par måder at få Venedig med på din tur til Kroatien, men bestil i god tid, så den del er på plads. Vi taler millioner af mennesker om året, der tager til Venedig, ikke lige fra Kroatien, men totalt set.
Rejsetiden  er mellem 2 og en halv time (fra Porec) til 4 timer (fra Rabac). Færgerne sejler i pendulfart mellem april og oktober på de mere populære ruter (Porec og Rovinj) – de sejler også nær dagligt i juli og august. Og se mulighederne for sejladser i off-season.

Færgeafgange og billetter mellem Poroc og Venedig

Kom til Kroatien

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler