Lombok, Indonesien – Bali´s smukke lillesøster

Deep sea dykning på øen Lombok, nabo til Bali, og det nye hotte rejsemål

Her er en stemnings video fra Lombok, Indonesien, som er nabo ø til Bali og vokser i popularitet hver måned. Du kan tøffe over med en lille færge på ingen tid og få et mere oprindeligt Indo øland at se. Musikken er meget dybtfølt og lokal !:)

Lombok, Panorama mountain view above the cloud and blue sky. Rinjani mountain, Lombok island, Indonesia

Lombok, Panorama mountain view above the cloud and blue sky. Rinjani mountain, Lombok island, Indonesia

Lombok, en del af Sundaøerne og tilhører Indonesien

“Øen er  indonesisk og en del af  økæden de små Sundaøer. Den er adskilt fra Bali mod vest af Lombokstrædet, og fra Sumbawa mod øst af Alasstrædet. Øen er næsten perfekt rund med en diameter på ca. 70 km og et samlet areal på 4.725 km². Øens administrative hovedstad og vigtigste by er Mataram. I 1990 var der 2.403.025 indbyggere på øen. Øen præges af den store vulkan Rinjani som er 3.726 m høj og den er dermed den tredjehøjeste i Indonesien.
Lombok, Indonesien ligger lige øst for Bali og vest for en anden indonesisk ø Sumbawa, og Lombok tilhører en kæde af øer benævnt Sunda Øerne. Lombok er rigtig skarp i kategorien ” uforstyrret tropisk ferie  ø paradis”  faktisk mer end Bali, og flere danske rejsebureauer lancerer nu Lombok, også i forbindelse med og som kombination til rejser til Bali. 

Især kendt for blændende strande, surfing som i Kuta og Banko i det sydlige Lombok, mange undersøsiske rev og særdeles dykker og snorkel venligt, store naturoplevelser som at se hav skildpadder og foretage udflugter på havet.

 

Dykning er helt i top fra begynder til grottedykning

Den smukke runde ø kan levere mange utrolige rejseindtryk og oplevelser, og øverst på listen er begrebet  “eventyr”. Så er du lidt first mover på tropiske indtryk, helst før alle de andre men stadig i trygge rammer og komfort, så er Lombok et rigtigt godt bud. Uberørte hvide sandstrande med forrevne klipper og inde i land tårnhøje vulkaner gør Lombok til en både helt ny og unik destination med stor landskabelig skønhed.

Turisme uden for de største byer Mataram og Senggigi er stadig yderst beskeden, så det er det perfekte sted for udforskning og opleve lokal kultur.
Nyd strandene, få din adrenalin til at pumpe på nogle af sydkystens dykkersteder og tilbring tid med den venlige lokalbefolkning. Hvis du leder efter store fisk og varieret havliv væk i på private dykkersites, er denne nabo ø til Bali  et glimrende valg.

Lombok, Kuta Beach

Kuta Beach

På den sydlige del af øen er de bedste områder at besøge Belongas Bay, Kuta, Tampah og Gerupuk Bay. Dykker steder varierer fra fra gradvist skrånende undersøsisk terræn til stejle undersøiske klipper, og der er også en hule på Belongas Bay for at udforske.

Sekotong er i sydvest for Lombok en skattekiste af uberørte dykkersteder, hvoraf mange først blev opdaget for nyligt.

Dykning er forholdsvis let og dermed indbydende for nye dykkere. Dette gør det til et godt sted og særdeles billigt sted at få en dykkercertificering. Det er jo altid nemmere at hoppe i vand der er 25 grader og slappe af der end i danske farvande. Men i Dannmark får du til gengæld den tryghed, der er i at have danske instruktører, så det er helt op til dig!

Rejsetips til Lombok og Bali

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler