Rejser til Bali: 10 smukkeste steder værd at besøge på Bali.

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejser til Bali fra uberørt til fuldt udviklet rejsemål

Tripadvisor´s brugere har kåret Bali som verdens bedste rejsedestination. Og har for første gang taget kategorien “øer” med. Det er jo forrygende og virkeligt godt for Bali´s turistindustri,  at de kridhvide og knaldsorte strande er så eftertragtede. Her på Traveltalk vil vi skrive en del om Bali og her er 10 steder på Bali, der viser hvad øen har at byde på.

Bali´s egen rejse har ikke været forskellig fra så mange andre nyopdagede rejsemål. Næsten alle paradis øer og andre dejlige rejsesteder  oplever et forløb nogenlunde sådan her. Først kommer der nogle back-packers og nogle velhavende front-runners, også kaldet jetsettet, som på Capri, Sardinien i Italien og store dele af Thailand, så bygges der hoteller og der åbnes restauranter, cafeer og barer, så forbedres infrastrukturen, og der sættes rutefly og charterfly ind. Priserne bliver overkommelige. Vi har nu et rejsemål, der genererer en masse indtægter til “the chosen few”. Så forlader jetsettet stedet som græshopper, der har spist alle blade og må videre til noget nyt. Kunsten er som det lykkedes for Mallorca og senest Boracay i FIlippinerne at bevare eller genopbygge en rejse interesse baseret på kvalitet og respekt for natur og lokal befolkning.

dream-bali-manta-point-diving-place-nusa-penida-island-beach-coastline-famous-blue-sky

dream-bali-manta-point-diving-place-nusa-penida-island-beach-coastline-famous-blue-sky

Bali har masser af autenticet

Langt tilløb til Bali, der på visse punkter har oplevet denne udvikling, og lidt fået det ry,  men sandheden nok er, at øen meget som Mallorca stadig har masser af autentiske og fantastiske strande og steder, der er hele rejsen værd. Og så kan man jo tage tilbage til sit luksushotel i en af de etablerede turistbyer på øen.  Ikke så dårligt endda!

Så her er et par ideer  herfra for at se det rigtige Bali, og forstå og smage øens utrolige skønhed og charme.

De steder vi vil beskrive i nær fremtid er bla. men ikke udelukkende:

Seminyak Beach (mest eksklusive og er med her pga renommé og ikke fordi det er uberørt)

Menjangan Island (Bali´s mest private ø?)

Pemuteran  (divers´paradise)

Nusa Ceningan (lille super privat ø med de smukkeste laguner)

Tulamben, mest østlige punkt, fantastisk, dykning og snorkeling, stenstrand)

Blue Lagoon

Nyang Nyang Beach

Pentai Soka (intro fotoet her)

I flere tilfælde skal du bruge lidt tid på transport eller gå en tur til stranden, men den ekstra indsats gør faktisk udbyttet mere værd.

Dykkerferie på Bali Coral reef and tropical fish. Bali,Indonesia.

Dykkerferie på Bali Coral reef and tropical fish. Bali, Indonesien.

Dykkerferie på Bali i nærmest perfekte rammer

Ikke mange steder i verden kan levere en oplevelse under havets overflade som her.  Her er koralrev, her er skibsvrag og her er ikke mindst spændende fisk, hajer, skildpadder og smådyr af stor skønhed og maritim interesse, og så er her mange dykker skoler og tilmed en med dansk medejerskab og under PADI´s system ! Det kommer vi tilbage til.
Bali´s dykkersteder ligger fint spredt rund om øen nogle er perfekte for begyndere og snorkel dykning, amdre kræver lidyt mere og der er strømme, man skl tage højde for. Den nordvestlige del af Bali rummer dykkersteder som Secret Bay, Menjangan Island og Pemuteran. Secret Bay er perfekt til at finde og måske fange skaldyr som kæmperejer. Menjangan Island handler om dykning langs stejle undersøiske rev og klipper. Her finder du hajer og manta. Pemuteran er det perfekte begyndersted .
På østkysten finder du steder som Tulamben, Amed, Candidasa and Padang Bai. Tulamben rummer det ret kendte forliste skib Liberty Wreck. Seraya kan også anbefales.

Zen Dive Bali. Dykkerferie på Bali med dansk ledelse

Den danske dykkerskole i PADI regi ligger på den sydøstlige side af øen: et PADI-certificeret dykkercenter beliggende i Candidasa; en flot, hyggelig landsby på Bali. Landsbyen er ikke stor, men rummer flere restauranter, butikker og forskellige overnatningsmuligheder; lige fra hostel til 4 stjernet hotel. To af hotellerne har man  indgået et samarbejde med, hvor gæsterne køber et ophold hos dem, med dyk hos , som en samlet pakke. Læs mere her om Zen Dive Bali. Et godt bud på en dykkerferie på Bali.
http://zendivebali.com

Rejser til Bali, flere rejsetips

Menjangan Island ved Bali´s vestkyst. Det er hjortenes ø og National Park

Rejser til Bali: Seminyak Beach – top stranden på Bali

 

Vil du se andre øer i nærheden af Bali er Lombok et ganske kvalificeret bud. Her er mere uberørt, mindre og strandene er godkendte.

Lombok, Indonesien – Bali´s smukke lillesøster

Eller prøv det nye rejsemål Sri Lanka, uberørt skønhed, vilde elefanter og store oplevelser

sri lanka

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler