Menjangan Island ved Bali´s vestkyst. Det er hjortenes ø og National Park

Menjangan ø – og nationalpark ved Bali

Ja velkommen til Menjangan ved Vest Bali, du skal køre et par timer til Nord Bali og så tage med en lille båd til den ca. 3800 ha. store/lille ø, men hvis du vil se uberørt skønhed eller snorkle eller scuba-dive ved smukke koralrev, så er det her.
Der er også autentiske balinesiske skulpturer, og så den sjældne gøende hjort, men det kommer vi til.

Den lille ø Menjangan ligger ud for Bali´s vestkyst, se kortet nedenfor. Øen er en del af en nationalpark, der også strækker sig ud i havet og beskytter koralrevene.

hawksbill turtle Bali

Hawksbill deler ø med Muntjac, og det går fint

Øen er omgivet af hektarer af det smukkeste koralrev med en meget forskelligartet øko/ biologi, så du ser farverige fisk, hvis du stikker hovedet i vandet. Det er på sydsiden der dykkes af både de lokale og turister. Der er tilmed den bonus, at der ikke er farlige strømme. Udover de fantastiske fisk, ser du hav- og kystfugle, du ikke ser på vore nordlige breddegrader. Men det er ikke slut med det: Du kan se en af verdens desværre efterhånden mest sjældne og truede skildpadder, den såkaldte Hawksbill skildpadde, skal det være på latin ? så gerne: Den hedder Eretmochelys imbricata og deler ø og hav med den berømte gøende hjort eller Muntjac kaldet lokalt.
Som besøgende vil du kunne se disse hjorte tage et bad på de øde sandstrande.

Vi vil gerne slå et slag for de truede skildpadder, så se her. Det koster så lidt at hjælpe og betyder så meget. Hawksbill findes også andre steder som Great Barrier Reef, men den 65 kilo mellestore skildpadde er begyndt at føle sig alt for alene. 

menjangan deer Bali

VIl du se øen fra havet? Fint, så lej en motorbåd fra Pemuteran/ / Labuhan Lalang, som kan nås med minibus fra Gilimanuk og Singaraja. Det er her, det er en god ide at zoome lidt ind kortet nedenfor:)

I lejet bil fra Singaraja til Pemutaran tagen turen 1,5 til 2 timer. I bus mindst de dobbelte.

Vil du se det oprindelige helt uspolerede Bali, er denne tur, som jo så tager mindst en dag, du så kan sagtens overnatte, næsten et must. Men der er andre muligheder også for at opleve det uspolerede Bali.  Der er flere rejsetips under “Bali”.

Læs mere om det uberørte Bali her

Rejser til Bali: 10 smukkeste steder værd at besøge på Bali.

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler